23 Mart 2026 Pazartesi

20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"   15:08   MSB, KATAR’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA ŞEHIT OLANLARıN KIMLIKLERINI AÇıKLADı   14:07   FATIH’TE IKI BINA ÇÖKTÜ... İSTANBUL VALISI DAVUT GÜL: "7 KIŞI GÖÇÜKTEN ÇıKARıLARAK HASTANEYE KALDıRıLDı"   14:04   MSB: KATAR’DA KAZA KıRıMA UĞRAYAN HELIKOPTERDE DÖRT KATAR SILAHLı KUVVETLERI PERSONELI, BIR TSK PERSONELI ILE ASELSAN’A BAĞLı IKI TEKNISYEN ŞEHIT OLDU   19:59   DIYARBAKıR’DA NEVRUZ KUTLAMALARı BAŞLADı... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: “KÜRTLER ARTıK DEVLETLE MÜNAZARA DEĞIL, MÜZAKERE YAPMAK ISTIYOR”   19:57   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA… CHP’LI ÖZCAN: "MEMLEKETI DAHA BEREKETLI, HUZURLU, YAŞANABILIR BIR YERE GETIRMEK IÇIN KARDEŞLIK RUHUNA IHTIYAÇ VAR"   19:55   RUSYA DEVLET BAŞKANı PUTIN: "RUSYA, İRAN’ıN YANıNDA SADıK BIR DOST VE GÜVENILIR ORTAKTıR"   20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

Düşü gerçek oldu


Çukurova Üniversitesi’ndeki lisans eğitimi sırasında ve sonrasında bölgede uzun süre gazetecilik yapan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman’ın ilk kitabı “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi" okurlarıyla buluştu.

 

Tarih : 6 Temmuz 2021 Salı 14:58   Okunma : 739

Çukurova Üniversitesi'ndeki lisans eğitimi sırasında ve sonrasında bölgede uzun süre gazetecilik yapan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman'ın ilk kitabı “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi" okurlarıyla buluştu. Bir düşü gerçekleştiren Araman'ın Ceren Kültür tarafından yayınlanan kitabında, “Yaşama Dair", “Kavgaya Dair", “Aşka Dair" ve “Yola Dair" bölümlerinde, öykü, deneme ve şiirler yer alıyor.

"VAKTİ GELMİŞTİ

"Vurulsak da dalgalar ardında, kuş olup uçmak kalsın akşamlara" diyen Sinan Araman, kaleme aldığı metinlerde eline pergeli alıyor ve yaşanılan dünya içinde başka bir dünyanın potansiyelini çiziyor, içine eşitliği, özgürlüğü ve sınırsızlığı koyuyor. 

Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Sinan Araman, "Vakti gelmiş hatta geçmişti bile... Önemli bir kısmı, kimi ulusal kültür/sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlanmış, bir kısmı hiç yayımlamadığım, bir kısmının ise sosyal medyada paylaştığım şiir, öykü ve deneme yazılarımdan oluşturduğum bu çalışma Ceren Kültür tarafından okurların ilgisine sunuldu" dedi. 

"SERÜVEN SÜRECEK"

Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman, kitapla ilgili duygularını paylaşırken, "Artık, okurların ve edebiyat dünyasının ilgisine sunduğum bu kitap benden bağımsız olarak kendi serüvenini belirleyecek ve farklı mecralara doğru yol alacaktır. Nice insanın heybesinden kalbine ve belleğine doğru yollara düşmesini ve yolunun açık olmasını diliyorum..." diye de konuştu.

SİNAN ARAMAN KİMDİR?

1978 Dersim/Mazgirt doğumludur. İlkokulu Mazgirt'in Sindam köyünde, ortaokul ve lise yıllarını ise Gebze Darıca'da geçirmiştir. 2001 Çukurova İşletme mezunudur. 2009 Marmara Kalkınma İktisadı yüksek lisansını ve 2020 İstanbul iktisat anabilim dalında doktorasını tamamlamıştır. 1999-2000'de Radyo Arkadaş'ta sunuculuk ve canlı yayın, 2000-2005 arasında 5 yıl kadar Evrensel Gazetesi'nde Çukurova bölge temsilciliği ve muhabirlik yapmıştır. 2006'dan bu yana akademisyen olarak vakıf üniversiteleri ve özel eğitim kurumlarında çalışmaktadır. Ayrıca bazı ulusal ve yerel edebiyat ergilerinde yayımlanmış şiir, deneme türü yazıları bulunmaktadır. “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi' adlı bir şiir/deneme kitabı dışında; yayımlanmaya hazır Türkiye ekonomisi, kriz ve konut balonu üzerine kendisine ait kuramsal/ampirik bir çalışma ve ayrıca 1416 Şeyh Bedreddin Hareketi üzerine editörlüğünü Hasan Ateş ve Erdem Çevik'le birlikte yaptığı yayımlanmaya hazır derleme bir kitap çalışması bulunmaktadır.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KALBİN, ARİTMATİĞİ, AŞKA, DAİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA