26 Haziran 2025 Perşembe

11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:59   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.  
 
     
   

Mezitli Belediyesi’nden Çiftçilere Mikrobiyal Gübre Desteği


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitlili üreticilere tarımsal üretimin geleceği olarak adlandırılan ve Mersin Üniversitesinden Yalçın Çınar, Sorguç Heval Rengiz ve ekibi tarafından geliştirilen Mikrobiyal Gübre dağıtımı yaptı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte talebi giderek artan ve üretim verimini yüzde 50 oranında artıran Mikrobiyal Gübre dağıtımına Mezitli’nin farklı bölgelerinden gelen üreticilerin yanı sıra belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da katıldı.

 

Tarih : 9 Temmuz 2021 Cuma 20:23   Okunma : 1559

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitlili üreticilere tarımsal üretimin geleceği olarak adlandırılan ve Mersin Üniversitesinden Yalçın Çınar, Sorguç Heval Rengiz ve ekibi tarafından geliştirilen Mikrobiyal Gübre dağıtımı yaptı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte talebi giderek artan ve üretim verimini yüzde 50 oranında artıran Mikrobiyal Gübre dağıtımına Mezitli’nin farklı bölgelerinden gelen üreticilerin yanı sıra belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da katıldı.

Çiftçilere Mikrobiyal Gübrenin üretimi ve kullanımı konusunda bilgiler aktaran Mersin Üniversitesinden Yalçın Çınar, “Tarım alanında yaşanan gelişmelerle birlikte Mikorbiyal Gübrelere olan talep giderek artıyor. Bu ürünler, çiftçilerin mahsul kaybını en aza indirerek potansiyel verimlerini ve kalitelerini korumalarını sağlayan bir ürün. Gübremizin en büyük avantajı zarar veren hastalıklara karşı belirgin bir etkiye sahip olması. Bunun yanında kuraklık, tuzluluk gibi stres unsurlarına karşı mahsul direncini artıran ve bitkinin besin maddesi alımını iyileştiren biyolojik uyarıcı olarak verimi yüzde 50’ye yakın artırma özelliği var” dedi.

Belediye olarak tarımsal üretimin desteklenmesi adına çok değerli çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şöyle konuştu:

“Mezitli’de üretim yapan çiftçilerimize sulama desteğinin yanı sıra ulaşım sorunları, lojistik destek, yem, ilaç, gübre gibi sayısız desteğimiz oldu. Yine Mezitli Solinova Kadın Kooperatifimize destek vererek kent içi tarım hamlesini başlattık. Bugün de gelişen teknolojiyle birlikte tarımsal verimin artırılması adına Mersin Üniversitesinden değerli hocalarımızın gönüllü destekleriyle Mikrobiyal Gübre dağıtımını yaptık. Tamamen organik olan ve hiçbir kimyasal barındırmayan bu gübre çeşidi gerek bitkiyi koruma, gerekse üretimi artırma yönünden çok büyük yeteneğe sahip. 1 litre gübre 4 dönümlük bir arazide kullanılabiliyor. Bu bir nevi pilot uygulama olacak. Farklı bölgelere dağıtarak ne denli verim alınabileceğini görmek istedik. Ona göre arkadaşlarımız üretim değerini belirleyecek. Hem maliyet hem de verim olarak çok büyük fayda sağlayacak. Bu Mersin’de ilk uygulama olacak ve umarım üretim artırılarak kısa sürede Türkiye’ye yayılan bir uygulama olur. Bundan sonra da tarımsal alanda üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TARHAN, ÇİFTÇİLERE, MİKROBİYAL, GÜBRE, DESTEĞİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA