25 Aralık 2025 Perşembe

19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI  
 
     
   

CHP’li Taşcıer, Kayıp Silahlar İddiasını TBMM Gündemine Taşıdı: ’İçişleri ‘var’, Emniyet ‘yok’ diyor. var mı, yok mu’


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 15 Temmuz darbe girişiminde kaybolan kayıp silahlar tartışmasını TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “15 Temmuz’da kaybolduğu ifade edilen silahların aradan geçen 5 yıla rağmen hala bulunamamış olması olağan bir durum mudur” diye sordu. Taşcıer, “İçişleri var diyor, Emniyet yok diyor. Soruyorum, var mı, yok mu” dedi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2021 Pazar 19:06   Okunma : 1232

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 15 Temmuz darbe girişiminde kaybolduğu iddia edilen silahlar konusunu TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “15 Temmuz’da kaybolduğu ifade edilen silahların aradan geçen 5 yıla rağmen hala bulunamamış olması olağan bir durum mudur” diye sordu. Taşcıer, “İçişleri var diyor, Emniyet yok diyor. Soruyorum, var mı, yok mu” dedi.

Gamze Taşcıer, Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Taşcıer, 15 Temmuz darbe girişiminde kaybolduğu öne sürülen silahlarla ilgili Soylu’ya şu soruları yönetti:

-“15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kaybolduğu ifade edilen silahlar hakkında İçişleri Bakanlığı ve Emniyet arasındaki söylem farkının sebebi nedir?

-15 Temmuz’da kaybolduğu ifade edilen silahların aradan geçen 5 yıla rağmen hala bulunamamış olması olağan bir durum mudur?

-15 Temmuz’da, birileri tarafından devlet envanterinde olmayan silahların da dağıtıldığı iddiaları doğru mudur?

-Türkiye’de son 5 yılda kaç kaçak silah ele geçirilmiştir?

-Türkiye’de son 5 yılda işlenen cinayetlerden kaçı ruhsatsız ve kaçak silahlarla işlenmiştir? Bu silahların 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ile bir irtibatı tespit edilmiş midir?”

Gamze Taşcıer, konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede şunları söyedi:

“15 Temmuz hain darbe girişiminde kaybolan silahlar konusu hala çözülebilmiş değil ve iktidarın bu konunun üzerini kapatmak için ısrarlı bir çaba verdiğine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz gün vermiş olduğum araştırma önergem de Meclis’te AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Ama biz, sormaya devam edeceğiz; çünkü basit sözlerle geçiştirilebilecek bir konu değil.

İçişleri Bakanlığı o gece silahların kaybolduğunu kabul ediyor ancak Emniyet’ten gelen ifadeler bir çelişki yaratıyor. Bugün Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün yazdığı üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından bir MP5 silahın kaybolduğu söylenen İstanbul Emniyet’ten bir yetkili, tek bir silahın dahi kaybolmadığını ifade ediyor. Dönemin Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın da bu doğrultuda beyanı olduğu, medyada haber olarak yer almıştı. Böyle olunca var olan soru işaretleri daha da artıyor. Çünkü İçişleri ‘var’ diyor, Emniyet ‘yok’ diyor. Soruyorum; var mı, yok mu?”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MİLLETVEKİLİ, TAŞCIER, KAYIP, SİLAHLAR, TBMM, EMNİYETİÇİŞLERİ, BAKANLIĞI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA