23 Aralık 2025 Salı

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
   

Akbelen Ormanı İçin Nöbet Sürüyor: ’İlk Defa Bu Sabah Rahat Uyandım’


Muğla’da yapılmak istenen maden için Akbelen Ormanı’ndan ağaç kesilmesine karşı çıkan İkizköylüler kesime karşı kurdukları çadırlarda nöbetlerini sürdürüyor. İkizköy Çevre Komitesinden Necla Işık, tek bir ağacı bile kaybetmemek için gece gündüz nöbet tuttuklarını bildirerek, “Ben ilk defa bugün sabah çok rahat uyandım. Artık biliyorum ki Necla bir tane değil burada" dedi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2021 Pazar 23:16   Okunma : 2647

Muğla’da yapılmak istenen maden için Akbelen Ormanı’ndan ağaç kesilmesine karşı çıkan İkizköylüler kesime karşı kurdukları çadırlarda nöbetlerini sürdürüyor. İkizköy Çevre Komitesinden Necla Işık, tek bir ağacı bile kaybetmemek için gece gündüz nöbet tuttuklarını bildirerek, “Ben ilk defa bugün sabah çok rahat uyandım. Artık biliyorum ki Necla bir tane değil burada" dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine Limak Holding’in ortak olduğu K Enerji A.Ş.’nin termik santraline kömür temin etmek için maden yapılmak isteniyor. Maden için Orman Genel Müdürlüğü’nün Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesimine izin verdiğini söyleyen İkizköylü yurttaşlar ise dün ağaç kesimine karşı çıkarak, kesim çalışmalarını durdurdu. Köylüler dünden bu yana ağaçların olduğu bölgede nöbet tutuyor.

İkizköy Çevre Komitesinden Necla Işık, iki yıldır ormanları için mücadele ettiklerini söyleyerek, “Dün bizim için kırılma noktasıydı. Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinin paldır, küldür gelip Akbelen Ormanı’na müdahale etmesinden haberimiz olup, yetişene kadar 20 ağacımızı kurban etmelerinin ardından İkizköylüler olarak burada çadırımızı kurduk” diye konuştu.

“İLK DEFA BUGÜN RAHAT UYANDIM”

Işık, tek bir ağacı bile kaybetmemek için gece gündüz nöbet tuttuklarını bildirerek, “Ben ilk defa bugün sabah çok rahat uyandım. Artık biliyorum ki Necla bir tane değil burada. Onlarca, yüzlerce Necla yetişti. Akbelen Ormanız bizimdir, bizim kalacak. Sonuna kadar direnişteyiz” dedi.

“ORMANI ORMANCILARDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ, KOMEDİ GİBİ”

Köylülerin gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri aleyhine dava açtıklarını hatırlatarak, “İki bayramdır huzur vermediler. Ormanı ormancılardan korumaya çalışıyoruz. Bu sanki komedi, fıkra gibi. Yurttaşlar ormanı ormancılardan korumaya çalışıyor” dedi.

“KÖMÜRÜ MÜ YİYECEKSİNİZ?”

“Orman Genel Müdürlüğü, devletin ormanını termik santrale satmış, satamaz” diyen Atal, bunu Anayasal suç olduğunu vurgulayarak, iklim krizi nedeniyle Türkiye’de yaşanan kuraklığı anımsattı. Atal, “Çiftçinin feryatları yükseliyor, yarın öbür gün bu kömürü mü yiyeceksiniz? Elektrik enerjisiyle ürettiğini parayı mı yiyeceksiniz?” diye sordu. Atal, köylünün ürettiği ürüne ve suya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Atal, Orman Genel Müdürlüğü yetkililerini ağaçların kesilmesine karar vererek suç işlediğini anlattı.

“DOĞA İLE BAŞ BAŞA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) Başkanı Hasan Yorulmaz, ormanın kendilerinin hayat, su ve hava kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “(Orman her şeyimiz. Bu kadar güzel bir ormanı katletmek akıl kârı değil. O nedenle bu ağaç katliamının sona ermesini istiyoruz” diye konuştu. Yorulmaz, topraklarına sahip çıkmak istediklerini kaydederek, “Ormanı da istiyorlar, yanındaki bağımızı, bahçemizi, her şeyimizi devralmak istiyorlar. 3-5 kuruşa almak istiyorlar. Biz buna razı değiliz. Biz doğa ile baş başa, doğaya zarar vermeden, onunla bütün olarak yaşamak istiyoruz. Derdimiz sadece budur. Bütün ilgililerden destek bekliyoruz, akıl yolunda birleşmek istiyoruz” diye çağrıda bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MUĞLA, MİLAS, AKBELEN, ORMANI, LİMAK, HOLDİNG, K ENERJİ A.Ş, İKİZKÖY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA