12 Ocak 2026 Pazartesi

10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı  
 
     
   

CHP’li İlgezdi Açıkladı: Vakalar Yüzde 359 Arttı, Aşılanan Kişi Sayısı Yüzde 56 Azaldı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 516’ncı gününü geride bırakan koronavirüs salgını ile ilgili olarak; “1 Temmuz’dan bugüne vaka sayısı yüzde 359, vefatlar 2,5 kat arttı. Vefat ve vakalara paralel olarak aşı karşıtlığı da giderek artıyor. 1, 2 ve 3’üncü doz aşı uygulanan kişi sayısı geride bıraktığımız bir ayda yüzde 56 azaldı” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 8 Ağustos 2021 Pazar 13:36   Okunma : 1793

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 516’ncı gününü geride bırakan koronavirüs salgını ile ilgili olarak; “1 Temmuz’dan bugüne vaka sayısı yüzde 359, vefatlar 2,5 kat arttı. Vefat ve vakalara paralel olarak aşı karşıtlığı da giderek artıyor. 1, 2 ve 3’üncü doz aşı uygulanan kişi sayısı geride bıraktığımız bir ayda yüzde 56 azaldı” açıklamasını yaptı.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklama ile sürekli artan vakalara karşılık aşı karşıtlığının da yükselişte olduğunu kaydetti. Akkuş İlgezdi, “Ülkemizde hem aşı karşıtlığı hem de aşı tereddüttü giderek artıyor. Sosyal medya hesaplarının başına ‘doktor’ unvanı ekleyen onlarca kullanıcıdan yayılan bilgi çarpıtma, toplumda aşıya karşı bir güvensizlik oluşturuluyor” değerlendirmesini yaptı.

1. DOZ AŞILAMA YÜZDE 72 AZALDI

Verilerin aşı karşıtlığının giderek güç kazandığını gösterdiğini belirten Akkuş İlgezdi’nin açıklaması şöyle:

“Sırası geldiği halde ilk doz aşısını olmayan 21 milyondan fazla yurttaşımız var. Türkiye’nin tam açılmaya gittiği temmuz ayının ilk beş gününde ilk doz aşısını yaptıran kişi sayısı 1 milyon 630 bin 911’di. Vakaların pandemi fırtınasına dönüştüğü Ağustos’un ilk 5 gününde ilk doz aşısını yaptıran kişi sayısı yalnızca 463 bin oldu. Böylece Covid-19’a karşı toplumsal bağışıklık için çok önemli olan ilk doz aşıda temmuz ve ağustos aylarının ilk beş günü baz alındığında yüzde 72 azalma meydana geldi.

TAM AŞILAMA KAYGI VERİCİ

Öte taraftan tam aşılamada da istenilen seviyeye ulaşmaktan oldukça uzağız. Ağustos ayının ilk beş gününde 1,2 ve 3. doz aşı yapılan kişi sayısı temmuz ayının ilk beş gününe göre yüzde 56 azalarak, 3 milyondan 1 milyona geriledi.

Aşılama azalırken, vefatlar artıyor. 1 Temmuz’dan bugüne 2 bin 143 kişi hayatını kaybetti. Geçen sene ağustos ayının ilk beş gününe kıyasla bu yıl Covid-19 kaynaklı ölümler yüzde 484 arttı. 2020 Ağustos’unun ilk beş gününde 93 yurttaşımız vefat ederken, bu yıl ne yazık ki şimdiden 543 yurttaşımızı yitirdik.”

“BÖYLE GİDERSE 4. DALGANIN GELMESİ KAÇINILMAZ”

Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye’nin bugün 4. dalganın çok uzağında olmadığının altını çizerek, “Ek önlem almadan yapılan açılma salgını kontrolden çıkardı. Böyle giderse 4. dalganın geleceği kaçınılmaz” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENEL, BAŞKAN, YARDIMCISI, GAMZE, AKKUŞ, İLGEZDİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA