26 Mart 2026 Perşembe

13:02   AZERBAYCAN, RUSYA’NıN İRAN’A INSANI YARDıM GÖNDERDIĞINI DUYURDU   12:58   “İBB DAVASı”NDA 11. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN MURAT ÇALıK’A: “BAŞKANıM, ALLAH SENI KORUSUN”   10:50   MERSIN’IN EVLADı KORAY İÇIN ZAMANLA YARıŞ: BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD SEFERBERLIĞI!   10:20   MILYARLARCA LIRALıK VERGI BORCU BIR KALEMDE SILINDI! "VERGIDE ADALET" SÖYLEMI ÇÖKTÜ MÜ?   10:15   AİHM’DE KRITIK KAVALA GÜNÜ! CHP’LI BANKOĞLU STRAZBURG’DAN SESLENDI: "ANAYASAL SUÇ İŞLENIYOR"   09:42   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "EMEKLI VE ÇIFTÇI KADERINE TERK EDILEMEZ!"   09:40   MERSIN’DE SANAT DEVRIMI: 25 YıLLıK ÇıNAR ŞEHIR TIYATROSU REKORA KOŞUYOR!   09:31   ADANA’DA LEYLA ALATON RÜZGARı: "KENDI HIKÂYENIZI YAZMAKTAN KORKMAYıN!"   20:02   TÜRKIYE’NIN KıYı GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: 196 BELEDIYE İÇIN KRITIK YOL HARITASı!   16:49   İSPANYA BAŞBAKANı: İSRAIL, LÜBNAN’A GAZZE’DEKIYLE AYNı YıKıMı YAŞATMAYı HEDEFLIYOR   16:43   İBB DAVASı’NDA 10. GÜN... TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MEHMET MURAT ÇALıK SAVUNMASıNA BAŞLADı: "ALNıMıN AKıYLA BU SÜRECIN IÇINDEN ÇıKACAĞıM"   16:42   MUHSIN YAZıCıOĞLU, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı... REMZI ÇAYıR: "ONUN YOLUNU IKTIDAR YAPMAK HEPIMIZIN GÖREVI"   16:42   TBMM’DE SÜREÇLE ILGILI MÜSTAKIL VE GEÇICI YASA HAZıRLıĞı… TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GRUP KOORDINATÖRLERININ TOPLANTıSıNıN GELECEK HAFTA YAPıLMASı PLANLANıYOR   14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR   14:04   GELECEĞIN ÇEVRECILERI YENIŞEHIR’DE YETIŞIYOR   14:01   HAKKıNDA GÖZALTı KARARı ÇıKARıLAN OYUNCU HANDE ERÇEL: "EĞITIMIM IÇIN YURT DıŞıNDAYıM, ÜLKEME DÖNEREK GEREKLI AÇıKLAMALARı YAPACAK VE IFADEMI VERECEĞIM"   14:01   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... AHMET DAVUTOĞLU’NDAN AKıN GÜRLEK’E: "TAZMINAT DAVASı AÇMAK YERINE ’BENIM HER ŞEYIMI ARAŞTıRıN, BEN BURADAYıM’ DEYIN"   11:45   KıYıLARıN GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE İÇIN ‘MAVI YOL HARITASı’ HAMLESI!   10:30   NAKLIYECIDEN "KONTAK KAPATMA" RESTI! MAZOT ZAMLARı TEKERLEĞI DURDURDU: "ANKARA’YA GIDENE KADAR ZARAR EDIYORUZ"  
 
     
   

Erdoğan Bayraktar’ın Açıklamaları TBMM Gündeminde. CHP, Araştırma Önergesi Vererek Meclis’te Komisyon Kurulmasını İstedi


CHP, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları TBMM gündemine taşıdı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 25 milletvekilinin imzası ile TBMM’ye araştırma önergesi vererek, 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına ilişkin komisyon kurulmasını istedi.

 

Tarih : 31 Ağustos 2021 Salı 22:29   Okunma : 1359

CHP, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları TBMM gündemine taşıdı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 25 milletvekilinin imzası ile TBMM'ye araştırma önergesi vererek, 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına ilişkin komisyon kurulmasını istedi.

Erdoğan Bayraktar’ın 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili açıklamaları, CHP’yi harekete geçirdi. CHP’li Ali Haydar Hakverdi, 25 milletvekilinin imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi ile 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının Meclis bünyesinde kurulacak komisyonda ele alınmasını istedi.

Hakverdi, önergesinde şunlara yer verdi:

“Geçtiğimiz hafta bir radyo programında konuşan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili ‘Dosyam var; dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir. Devletin düzelmesi için hakikaten, Allah'tan korkan, vatanını ve milletini seven, üretim yapan, katma değeri yüksek mal üreten insanların bir yerlere gelmesi lazım. Benim şimdi tuzum kuru. Özel sektördeyim. Beni şimdi attılar. Reis, Sayın Cumhurbaşkanı’m beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı’ ifadelerini kullanmıştır.

“RÜŞVET VE YOLSUZLUK GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ”

Tüm bu iddialar ve itiraf niteliğindeki açıklamalar, bir dönemin nasıl organize edildiğini, ülkemizde yaşanan rüşvet ve yolsuzlukları gözler önüne sermektedir.

Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bu iddiaların açıklığa kavuşturulması ve tüm sorumluların belirlenmesi adına Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ederiz.

Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturması olarak bilinen 17/25 Aralık soruşturmalarının üzerine gidilmemiş, dosyaların üzeri örtülmüş ve adeta gündemden düşürmek için AKP iktidarı tarafından her yol denenmiştir.”

“İTİRAF NİTELİĞİNDE AÇIKLAMALAR”

Araştırma önergesinin gerekçesinde ise rüşvet ve yolsuzluğun üzerine gitmeyerek sorumluları adalete teslim etmeyenlerin çarkın parçası olduğunu öne süren Hakverdi, şu tespitlerde bulundu:

“Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir.

Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17/25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması, TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir.

Hakkı gasp edilen milyonlarca insan ve kamu vicdanı adına Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılması uygun olacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TBMM, CHP, ERDOĞAN, BAYRAKTAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA