4 Temmuz 2025 Cuma

15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı  
 
     
   

Erdoğan Bayraktar’ın Açıklamaları TBMM Gündeminde. CHP, Araştırma Önergesi Vererek Meclis’te Komisyon Kurulmasını İstedi


CHP, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları TBMM gündemine taşıdı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 25 milletvekilinin imzası ile TBMM’ye araştırma önergesi vererek, 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına ilişkin komisyon kurulmasını istedi.

 

Tarih : 31 Ağustos 2021 Salı 22:29   Okunma : 1300

CHP, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları TBMM gündemine taşıdı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 25 milletvekilinin imzası ile TBMM'ye araştırma önergesi vererek, 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına ilişkin komisyon kurulmasını istedi.

Erdoğan Bayraktar’ın 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili açıklamaları, CHP’yi harekete geçirdi. CHP’li Ali Haydar Hakverdi, 25 milletvekilinin imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi ile 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının Meclis bünyesinde kurulacak komisyonda ele alınmasını istedi.

Hakverdi, önergesinde şunlara yer verdi:

“Geçtiğimiz hafta bir radyo programında konuşan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili ‘Dosyam var; dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir. Devletin düzelmesi için hakikaten, Allah'tan korkan, vatanını ve milletini seven, üretim yapan, katma değeri yüksek mal üreten insanların bir yerlere gelmesi lazım. Benim şimdi tuzum kuru. Özel sektördeyim. Beni şimdi attılar. Reis, Sayın Cumhurbaşkanı’m beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı’ ifadelerini kullanmıştır.

“RÜŞVET VE YOLSUZLUK GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ”

Tüm bu iddialar ve itiraf niteliğindeki açıklamalar, bir dönemin nasıl organize edildiğini, ülkemizde yaşanan rüşvet ve yolsuzlukları gözler önüne sermektedir.

Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bu iddiaların açıklığa kavuşturulması ve tüm sorumluların belirlenmesi adına Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ederiz.

Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturması olarak bilinen 17/25 Aralık soruşturmalarının üzerine gidilmemiş, dosyaların üzeri örtülmüş ve adeta gündemden düşürmek için AKP iktidarı tarafından her yol denenmiştir.”

“İTİRAF NİTELİĞİNDE AÇIKLAMALAR”

Araştırma önergesinin gerekçesinde ise rüşvet ve yolsuzluğun üzerine gitmeyerek sorumluları adalete teslim etmeyenlerin çarkın parçası olduğunu öne süren Hakverdi, şu tespitlerde bulundu:

“Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir.

Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17/25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması, TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir.

Hakkı gasp edilen milyonlarca insan ve kamu vicdanı adına Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılması uygun olacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TBMM, CHP, ERDOĞAN, BAYRAKTAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA