7 Mart 2026 Cumartesi

15:27   CHP’LI AYLIN NAZLıAKA’DAN TARIHI ‘MOR VE YEŞIL’ ÇıKıŞı! "HER ÇOCUĞUN BIR KREŞI OLACAK"   15:19   EMEKLI KADıNLARDAN 8 MART’TA SERT MESAJ: “YOKSULLUĞA, SÖMÜRÜYE VE ŞIDDETE KARŞı EŞIT BIR YAŞAM İSTIYORUZ”   13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   11:35   KADıNLARıN ACıSı, DIRENIŞI VE UMUDU TÜRKÜLERLE SAHNEYE TAŞıNDı...   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"  
 
     
   

Büyükşehir’in “1 Ekmek 1 Çorba” Hizmeti Gönülleri de Isıtıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin on binlerce vatandaşa ulaşan “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, tarım işçilerinin de içini ısıtıyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta gün aydınlanmadan yola çıkan tarım işçilerine hafta içi 4 gün 4 işlek noktada 05.00-06.30 saatleri arasında çorba ulaştırıyor.

 

Tarih : 23 Kasım 2021 Salı 12:46   Okunma : 904

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez uygulamaya koyduğu ve vatandaşlardan büyük beğeni toplayan “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, toplumun her kesimine ulaşmaya devam ediyor. Merkezin yanı sıra ilçelerde de dağıtılan çorbalar, sabahın erken saatlerinde tarlalara çalışmaya giden tarım işçilerinin de içini ısıtıyor.

Çorba tencereleri paylaşım için kaynıyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen “1 Ekmek 1 Çorba” projesi kapsamında tarımsal üretimin yoğun olduğu Tarsus’ta işçi servislerinin sıklıkla geçtiği noktalarda hafta içi 05.00 ile 06.30 saatleri arasında çorba dağıtımı yapılıyor. Büyükşehir’in usta aşçılarının hazırladığı sıcak çorbalar ve MER-EK ekmekleri, günün aydınlanmadığı saatlerde Büyükşehir Belediyesi’nin mobil araçlarında tarım işçilerine sunuluyor.

Çorba dağıtım noktaları

Büyükşehir ekipleri, Tarsus’ta hafta için 4 gün çorba dağıtımı yapıyor. Pazartesi günü Fahrettinpaşa Mahallesi Vefa köprüsü önünde, Salı günü Mithatpaşa-Gazipaşa Mahallerinin kesişme noktası olan Mithatpaşa köprüsü üzerinde, Çarşamba günü Şahin Mahallesi Sait Polat Bulvarı üzerinde, Perşembe günü ise Yeşil Mahalle ile Bahçe Mahallesi sınırı olan Ertuğrul Gazi Caddesi üzerinde sıcak çorba ve ekmek dağıtımı gerçekleştiriyor.

Merkezde ise Pazartesi günü Şevket Sümer Mahallesi Siteler Karakolu önünde, Salı günü Kurdali ışıklarda, Çarşamba günü ise Bekirde yolunda saat 05.00 ile 06.30 saatleri arasında sıcak çorba ve ekmek dağıtımı yapılıyor.

“Her zaman Başkanımızın arkasındayız”

Tarım sektöründe emek harcayan Mehmet Ali Teker, “Bize verdiği hizmetler için Sayın Başkanımıza çok teşekkür ederim, minnettarız. Her zaman Başkanımızın arkasındayız” derken, tarım emekçilerinden Fatma Elmastaş da “Teşekkür ederiz. Belediye Başkanlarının içinde bir tanedir o” ifadelerine yer verdi.

“Bir sıcak çorba gönül alıyor”

Her sabah erken saatlerde işçileri tarlalara ulaştıran Murat Çuhadar, “Sabah kalktığımızda etrafta kimse yokken Belediye Başkanımızın sayesinde belediye çalışanlarının bize çorba ve ekmek dağıtması çok güzel bir duygu. İnsan kendini yalnız hissetmiyor. Bir sıcak çorba gönül alıyor. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKAN, SEÇER, 1 EKMEK 1 ÇORBA, PROJE, TARIM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA