17 Haziran 2025 Salı

10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:02   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:50   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:30   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:20   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:55   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı  
 
     
   

Büyükşehir’den Mersin’de Bir İlk: Yatay Sondaj Çalışması


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde uyguladığı otomatik sulama sistemlerinin ana besleme ve elektrik besleme hatlarını yatay sondaj çalışması ile bağlıyor. Kazısız su borusu döşeme sistemi olan yatay sondaj çalışması, sağladığı zaman ve iş gücü tasarrufu ile üst yapıya zarar vermeden kısa sürede çalışmaların bitirilmesini sağlıyor. Kazı çalışması yapılarak 1 günde yapılabilecek boru döşeme çalışması, yatay sondajla yaklaşık 15-20 dakikada yapılıyor.

 

Tarih : 16 Aralık 2021 Perşembe 19:50   Okunma : 906

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde uyguladığı otomatik sulama sistemlerinin ana besleme ve elektrik besleme hatlarını yatay sondaj çalışması ile bağlıyor. Kazısız su borusu döşeme sistemi olan yatay sondaj çalışması, sağladığı zaman ve iş gücü tasarrufu ile üst yapıya zarar vermeden kısa sürede çalışmaların bitirilmesini sağlıyor. Kazı çalışması yapılarak 1 günde yapılabilecek boru döşeme çalışması, yatay sondajla yaklaşık 15-20 dakikada yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de bir ilki gerçekleştirerek park, bahçe ve refüjlerin sulanması için döşenecek su borularını yönlendirilebilir yatay sondaj sistemi ile bağladığını açıkladı. Kazı yapılmadan yerin altından yapılan yönlendirilebilir yatay sondaj çalışması ile üst yapıya zarar vermeden sulama boruları döşeniyor. Park ve Bahçeler Dairesi’nin kent genelinde uyguladığı otomatik sulama sisteminin ana besleme ve elektrik besleme hatları, yönlendirilebilir yatay sondaj çalışması ile bağlanıyor.

KAZI İLE 1 GÜN SÜRECEK ÇALIŞMA YATAY SONDAJLA 20 DAKİKA

Yerin altından yatay ve yönlendirilebilir bir şekilde ilerleyerek yapılan sondaj çalışması ile belirlenen uzunluktaki sulama borusu, kazı yapılmadan ve üst yapıya zarar vermeden yerin altından gerekli noktalara bağlanıyor. Kazı çalışması ile 1 günde sürecek çalışma tek bir makine ile yapılan yatay sondaj sayesinde yaklaşık 15-20 dakikada gerçekleştiriliyor. Bu sayede hem zamandan hem iş gücünden tasarruf sağlanıyor. Ayrıca kazı çalışması yapılmadığı için gürültü ve görüntü kirliliğine engel olunuyor ve ulaşımda aksamaların önüne geçiliyor.

Otomatik sulama sistemlerinin uygulandığı noktalarda Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 11 yerde yönlendirilebilir yatay sondaj yapıldı. Çalışmalar, ilerleyen zamanlarda kent genelinde sürdürülecek.

“İLK KEZ YAPILAN BİR ÇALIŞMA"

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Projeler Şube Müdürü Peyzaj Yüksek Mimarı Alpagu İlter, yatay sondaj çalışmasını anlatarak, “Yatay sondaj çalışması üst yapıya zarar vermeden yeraltında yönlendirilebilir yatay olarak ilerleyen bir nevi kazı çalışması. Altyapı imalatlarında kullanılan bir çalışma. Yani su kuyuları açılırken dikine yapılan çalışmanın yer altındaki yönlendirilebilir yatay hali. Yaklaşık 200-250 metre kadar yatayda hareket edip parabolik hareketle kazıyı yapan bir makine, miller aracılığıyla. Biz daha önce yapmış olduğumuz otomatik sulama sistemi çalışmalarında ana besleme ve elektrik besleme hatlarını çekmek için çalışma yapıyoruz” dedi.

Yönlendirilebilir yatay sondajı tercih etme nedenlerini de sıralayan İlter, “Asfalt, bordür veya beton imalat gibi üst yapılara zarar vermeden yapmış olduğumuz bir çalışma. Belediyemizin AYKOME birimi ile koordineli olarak çalışıyoruz. Burada doğalgaz, temiz su, pis su, internet, fiber optik, elektrik hatlarına zarar vermeden, o birimlerden aldığımız bilgilerle kazı çalışmasını yürütüyoruz.  Yer altında 2,5 metre ve daha üzerine çıkarak çalışma yapılabiliyor. Yönlendirilebilir yatay sondaj çalışması Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ilk kez yapılan bir çalışma” diye konuştu.

“HEM İŞGÜCÜ HEM ZAMANDAN FAYDA SAĞLIYOR"

İlter, yönlendirilebilir yatay sondaj çalışmasının sağladığı faydaları da özetleyerek, “Ekonomik anlamda da hem iş gücünden hem zamandan fayda sağlıyor. 50-60 metrelik bir kazıyı yaklaşık 15 dakika civarında kazabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA