31 Mart 2026 Salı

15:28   CHP’LI EMIR’DEN TICARET BAKANLıĞı’NA: İSRAIL RESMI VERILERINDE 2025-2026’DA TÜRKIYE KAYNAKLı IHRACATıN DEVAM ETMESINI NASıL AÇıKLıYORSUNUZ   15:23   DANıŞTAY’DAN, ŞANLıURFA SEL FELAKETI KARARı: BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDAKI “SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESI” KARARı KALDıRıLDı   15:22   EKREM İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 13 TEMMUZ TARIHINE ERTELENDI   15:21   “BAYBAŞIN” SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONDA 9 ŞÜPHELININ TAŞıNMAZLARıNA, ARAÇLARıNA, BANKALARDAKI HESAPLARıNA EL KONULDU   15:10   MERSIN’DE SIYASETIN TANSIYONU YÜKSELDI   11:37   MERSIN’DE GENÇLER AFETLERE SAVAŞ AÇTı! DOĞA OLAYı DEĞIL, İHMAL AFETE DÖNÜŞÜR   11:35   MERSIN EKONOMISINDE TARIHI EŞIK: İSTIHDAMDA %50 HEDEFIYLE TÜRKIYE ORTALAMASıNı GERIDE BıRAKTı!   11:16   MERSIN’DE BROADWAY RÜZGARı: KISS ME KATE MÜZIKALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   09:40   MERSIN’DE KADıNLAR DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR: ATıKLAR SANATA, EMEK KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!   09:15   SÜPER AMATÖR LIG’DE AKDENIZ FıRTıNASı: RAKIBINI SAHADAN SILDI!   01:01   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN BAHAR COŞKUSU: GELECEĞIN FILIZLERI MEZITLI’DE ÇIÇEK AÇTı!    09:31   YENIŞEHIR’DE SANAT RÜZGARı: ‘ÇIRKIN’ PRÖMIYER YAPTı, MINIKLER GELECEĞI SAHNELEDI!   09:25   MERSIN’DE GENÇ KADıNLARA İSTIHDAM KAPıSı ARALANDı! “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:14    MERSIN’DE ‘SıFıR ATıK’ SEFERBERLIĞI: 2025 YıLı BILANÇOSU EZBER BOZULDU!   01:01   "MERSIN’DEN TÜM TÜRKIYE’YE MESAJ: ’TOPLUMSAL BARıŞıN ANAHTARı SANATTA!’"   11:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN ULAŞTıRMA BAKANLıĞı’NA SALVO: "SORULAR VAR, RAKAM YOK!"   18:45   ÇOCUKLARA GERI DÖNÜŞÜM DERSI: "ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı" SAHNE ALıYOR!   18:43   GENÇLER ERDEMLI’DEN SEFERBERLIK BAŞLATTı   16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"   16:44   TSK’DAN İHRAÇ EDILEN TEĞMENLER İZZET TALIP AKARSU VE SERHAT GÜNDAR’ıN AÇTıĞı IPTAL DAVASı REDDEDILDI  
 
     
   

CHP’li Antmen ‘Döviz Vurgunu Yapanlar Açıklansın’


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) sosyal medyada manipülatif açıklamalar yaptıkları iddiasıyla aralarında Merkez Bankası’nın eski başkanlarından iki ismin de bulunduğu 26 kişi ve hesap hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 30 Aralık 2021 Perşembe 01:37   Okunma : 463

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) sosyal medyada manipülatif açıklamalar yaptıkları iddiasıyla aralarında Merkez Bankası'nın eski başkanlarından iki ismin de bulunduğu 26 kişi ve hesap hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen  “BDDK, kamu yararına soru soran ve şüphelerini dile getiren kişi ve sosyal medya hesapları hakkında şikayetçi olacağına; neden haksız kazanç elde edenler hakkında yasal bir süreç başlatmamıştır?” diye sordu.

 20 Aralık 2021 günü Dolar kurunun 18, Avronun ise 20 Türk Lirasından işlem görmekte olduğunu belirten Antmen, aynı günün akşamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövize endeksli Türk Lirası Mevduatı Sistemine geçildiğini açıklaması sonrası dövizde çok hızlı bir düşüş yaşandığını ve vatandaşın spekülasyonla zarara uğratıldığını belirterek “Bankalarda parası olanlara dolaylı faiz getirilerek hazineye; yani yoksul vatandaşa ek bir yük daha getirilmiştir. Aynı gece Dolar kuru 12, Avro ise 15 Türk Lirasına gerilemiştir. Ertesi gün dolar 11, Avro 13 liraya düşmüştür. Açıklama mesai saatleri dışında yapıldığı için halkımız kendi birikimlerine müdahale edememiş ve birikimleri göz göre göre erimiştir. Birileri zengin edildi ve bu zengin edilenlerin iktidardan bilgi aldığı kesin. O gece kimler zengin oldu, kimler halkın parasıyla kendi mevduatlarına faiz garantisi aldı açıklansın” ifadelerini kullandı.

 CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dövize endeksli Türk Lirası Mevduatı Sistemine geçildiğini açıkladığı 20 Aralık 2021 tarihinden hemen önce aynı gün Dolar 18, Avro 20 Türk Lirası iken milyonlarca dolarını bozduranlar kimlerdir? Hangi bürokrat, iş insanı ve siyasiler bu açıklamanın etkilerini ve sonuçlarını bildikleri için öncesinden dövizlerini bozdurmuştur?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası verilerine göre o gün; yani dolar 18, avro 20 lirayken döviz bozdurup, dolar ve avro düştükten sonra ertesi gün yeniden döviz alanlar kimlerdir? Kamuoyundaki tartışmalara ışık tutacak bu liste neden açıklanmamaktadır?

 Bu açıklamalar önceden kim ya da kimler tarafından suç olmasına rağmen birilerine bilgi iletilmiştir? Yurt dışından işlem yapanlar kimler ve hangi firmalardır? İçeriden bilgi vererek kazanç elde etmek suçken neden halen konuyla ilgili herhangi bir araştırma ve idari soruşturma yapılmamaktadır?

 BDDK, 27 Aralık 2021 tarihinde konuyla ilgili kamu yararına soru soran ve şüphelerini dile getiren kişi ve sosyal medya hesapları hakkında şikayetçi olacağına; neden haksız kazanç elde edenler hakkında yasal bir süreç başlatmamıştır?

Bu ödemeler hazineden yapılacağı için Meclisten onay alınması gerekmiyor muydu? Meclisten onay almadan hazinenin parasını nasıl bu şekilde harcayabiliyorsunuz?

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA