29 Aralık 2025 Pazartesi

12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR  
 
     
   

Anne Adaylarının Bakım Sütü Mersin Büyükşehir’den


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hamilelere süt desteği sunduğu “Mersin Hamile Bakım Sütü” projesi, başladığı günden bu yana 4 ayda yaklaşık 3 bin 150 kişiye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi, proje ile yeni doğacak çocukların hayata daha sağlıklı bir şekilde “Merhaba” demelerini amaçlıyor.

 

Tarih : 30 Aralık 2021 Perşembe 17:09   Okunma : 669

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hamilelere süt desteği sunduğu “Mersin Hamile Bakım Sütü” projesi, başladığı günden bu yana 4 ayda yaklaşık 3 bin 150 kişiye ulaştı.Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Süt Üreticileri Birliği’nden temin ettiği sütler anne adaylarına götürülüyor ve yeni doğacak çocukların hayata daha sağlıklı bir şekilde “Merhaba” demeleri amaçlanıyor.

Başvurular Teksin üzerinden alınıyor

Projeden faydalanmak isteyen hamileler,Teksin üzerinden başvuru yapabiliyor. Değerlendirmeler sonucunda başvurusu uygun görülen anne adaylarına hamilelikleri boyunca çocuk ve annenin kalsiyum ihtiyacı için 45 günlük periyotlar halinde 1’er litrelik paketlerden oluşan 12 litre süt paketi teslim ediliyor.Sosyal Hizmetler ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi iş birliği ile yürütülen kapsamlı çalışmada süt üreticilerinin de yüzü gülüyor. Hamilelerin kalsiyum ihtiyacını karşılayacak sütler Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından üreticiden temin edilirken, sütlerin dağıtımını da Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri gerçekleştiriyor.

“Bugüne kadar 3 bin 150 anne adayına ulaşmış bulunmaktayız”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, proje ile özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan anne adaylarının ve çocuklarının sağlıklı gelişimlerinekatkıda bulunmayı hedeflediklerini anlattı. Küçükkubaş, “Hamile Bakım Sütü Projemiz 6 Ağustos’ta başlamış olup, bugüne kadar 3 bin 150 anne adayına ulaşmış bulunmaktayız. 45 günlük periyotlarhalinde sütlerimizi ailelere 1’er koli olarak dağıtıyoruz. Anne adayları hamile olduklarını belgeleyen bir raporla Teksin uygulamamızabaşvurdukları zaman hemen süt dağıtımına başlıyoruz. Sütleri kendilerine ulaştırıyoruz. Annelerimiz çok memnun, çok olumlu tepkiler alıyoruz. Taleplerde gittikçe artarak devam ediyor” dedi.

“Geçtik içmeyi, çocuğumuz için bile alamıyoruz”

5 çocuk annesiSafiye Beytekin deBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’ebu tarz projeleri hayata geçirdiği için teşekkürlerini iletti. Beytekin, “Şu aralar çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz maddi olarak. Bir tek ben değil, bütün ülke yaşıyor zaten bildiğiniz kadarıyla. Çocuklarımız için küçük süt bile alamıyoruz, geçtik ki büyük sütü alıp hamile bir kadının içmesi… Böyle bir düşünceyle çok büyük başarı elde etmiş. Bütün kadınlarımız ondan memnun, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projeyi hamile bir arkadaşından duyduğunu sözlerine ekleyen Beytekin, “Aslında tereddütlüydüm. Pek yardım yönlerinden şansım yaver gitmiyor. Bir ay kadardır numara bende. Geçenlerde rapor aldım Sağlık Ocağı’ndan, sonra dedim, ‘bir şansımı deneyeyimbelki yaver gider benim de şansım, bana da süt gelir.’ En azından çocuğum da, ben de faydalanmış oluruz. Başvuruda bulundum, geldi. Teşekkür ediyorum.Sütler çok pahalı. Bazen evde kek, börek yapmak istiyoruz, yani geçtik içmeyi, çocuğumuz için bile alamıyoruz. Marketlerde 10-15 TL fiyatına satıyorlar. Gücümüzü aşıyor ki benim eşim engelli. Eşim engelli olduğu için hiç durumumuz yok” diye konuştu.

“Her şey çok pahalı”

Nurcan Demir isebu projenin kendilerine çok iyi geldiğinden söz ederek, yaşanılan hayat pahalılığını anlattı. Demir, “Her şey çok pahalı.Verdiğiniz için çok teşekkür ederim, çok ihtiyacımız vardı. Daha pazara bile gitmedim. Bugün hiçbir şey almadım. Un, şeker, her şey lazım. Ekmek yapacaktım un pahalı diye gidip Halk Ekmek’ten alıyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA