14 Mart 2026 Cumartesi

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

Mimarlık Fakültesi Öğrencileri, Mezitli Belediyesi Hizmet Binasında Ders Gördü


Hayata geçirdiği projelerle birçok defa farklı üniversitelerde ders olarak işlenen ve kitaplara konu olan MezitliBelediyesi bu kez Hizmet Binası ile öğrencilerin ilgi odağı oldu. Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri İmar Kanunu dersini Mezitli Belediye Binasında gördü.

 

Tarih : 10 Mart 2022 Perşembe 15:40   Okunma : 677

Hayata geçirdiği projelerle birçok defa farklı üniversitelerde ders olarak işlenen ve kitaplara konu olan MezitliBelediyesi bu kez Hizmet Binası ile öğrencilerin ilgi odağı oldu. Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri İmar Kanunu dersini Mezitli Belediye Binasında gördü.

ÖRNEK PROJEDE BAŞARILI UYGULAMALARI YERİNDE GÖRDÜLER

İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Bitigen Saylam, binanın yapılışı ve teknik gereksinimleri ile ilgili bilgiler aktarırken, İnşaat ruhsat amirliğinde görevli mimar Gökçe Arıkan da, çalışanlar ve hizmet alan vatandaşlar açsından sağladığı avantajları anlattı. Meclis salonunda gerçekleştirilen derste binanın mimari projeleri slayt olarak gösterilerek, örneklendirmeler resimler üzerinden aktarıldı.  Öğrenciler, sorularıyla binanın mimari ayrıntılarını öğrendi.

Daha sonra bodrum katta bulunan arşiv bölümünden başlayarak, katları ve terasları gezip, derste gördükleri bölümlere canlı olarak da tanıklıkeden öğrencilere, uygulamanın ayrıntıları da anlatıldı.

“GELECEĞİN MİMARİ ÖĞRETİSİ AÇISINDAN IŞIK TUTACAKTIR”

Mezitli Belediyesinin arşiv sisteminin Türkiye’de ilk ve tek olduğuna vurgu yapan Arzu BitigenSaylam, “Mezitli Belediyesi Hizmet Binası pek çok açıdan öğrencilerimiz için çok değerli bir kaynak olmaktadır. Arşivleme sisteminin yeri ve yapısı, binanın giriş asklarının yerleştirilme nedenleri, yaz ve kış şartlarına göre projelendirilmiş özel mimari tasarımlar gelecek yılları için de geleceğin mimari öğretisi açısından ışık tutacaktır. Yılın büyük bölümünde yüksek oranda alınan Güneşten en verimli şekilde yararlanmak aynı zamanda yarattığı olumsuz etkilerden kaçınabilmek adına tüm ayrıntılar en iyi şekilde planlanmış” dedi.

“BELEDİYE BİNASI HİZMET ALAN DA, ÇALIŞAN DA DÜŞÜNEREK TASARLANDI”

Mimarlar Odası tarafından 2020 Ulusal Mimarlık Ödülleri’nde ‘Yapı Dalında Ödül Adayı’ gösterildiğinin altını çizen Saylam, “Mezitli Belediye Hizmet Binası, şeffaf yapısı ve vatandaşların işlemlerini en kısa sürede yapabilmesine yönelik teknik avantajlarının yanında tüm gününü burada geçiren belediye çalışanlarının da en verimli ve sağlıklı şekilde hizmet verebilmesine olanak sağlamaktadır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA