26 Ağustos 2025 Salı

14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:51   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU  
 
     
   

MUSTAFA ELİTAŞ`TAN ‘PİDE FİYATI` ELEŞTİRİSİNE YANIT: “PİDE HEMEN BAYATLAYAN BİR ÜRÜNDÜR, SOMUN EKMEK HEMEN BAYATLAMAZ”


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`a Ramazan pidesinin kaç liradan satılacağını sordu. Yanıt alamayan Altay, "330 gram sade pide kaç lira olacak?.. 6 lira. Üstünde yumurta yok, susam yok. Sayın Elitaş" dedi. Mustafa Elitaş ise “Pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz, somun ekmek hemen bayatlamaz” karşılığını verdi.

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 23:58   Okunma : 587

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`a Ramazan pidesinin kaç liradan satılacağını sordu. Yanıt alamayan Altay, "330 gram sade pide kaç lira olacak?.. 6 lira. Üstünde yumurta yok, susam yok. Sayın Elitaş" dedi. Mustafa Elitaş ise “Pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz, somun ekmek hemen bayatlamaz” karşılığını verdi.

Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda bugün yaptığı konuşmada, ramazan pidesi fiyatını eleştirdi. Mustafa Elitaş`a Ramazan pidesinin kaç lira olduğunu soran Altay, “Bilmiyor. Bilmeyebilir, ben de bugün öğrendim ama üzüldüm. 6 lira. Daha şimdi, o da artmazsa. Üstünde yumurta yok, susam yok, Sayın Elitaş” diye konuştu. Altay`ın ardından söz alan Elitaş ise “Pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz, somun ekmek hemen bayatlamaz” dedi. TBMM Genel Kurulu`nda, diğer milletvekillerinin de dahil olduğu şu tartışma yaşandı:

Engin Altay: Sanıyorum 2 Nisan`da mübarek Ramazan ayı başlayacak. 330 gram sade pide kaç lira olacak? Sayın Elitaş`a sordum. Bilmiyor. Bilmeyebilir, ben de bugün öğrendim ama üzüldüm. 6 lira. Daha şimdi, o da artmazsa. Üstünde yumurta yok, susam yok, Sayın Elitaş.

Ömer Fethi Gürer: Yumurtalısı 8 lira.

Engin Altay: Bu millet nasıl oruç tutup iftar yapacak ya? Ya Allah aşkına, şu milletin hâline biraz bakın. 5 kişilik bir aile, 6 kişilik bir aile, 24 saat içinde eve en az 8 tane pide alacak.

Erhan Usta: Hayır, bir de Engin Bey, fitreyle oynadılar biliyorsunuz. Fitreyi de sadece 40 lira yaptılar, normalde 2020`yi baz alınca 55 lira olması lazımdı.

Engin Altay: Evet. Nasıl olacak? Her vakit yüce dinimizin kutsal değerlerini siyasi toplantılarınızda özellikle Sayın Erdoğan gündeme getiriyor. Nasıl olacak Sayın Erdoğan? Bakın, Meclis`ten sesleniyorum: Ramazan geliyor; yumurta yok, susam yok, sade pide 6 lira. Allah`tan korkun diyorum ya, başka da bir şey demiyorum ya.

Mustafa Elitaş: Sayın Başkan, bana bir soru sordu, kendisi de bilmiyormuş da yeni öğrendiğini söyledi. Aslında, grubu adına, önerimiz adına konuşma yaptıktan sonra.

Ömer Fethi Gürer: 5 kişilik bir aile günde 3 simit yese 2.500 lira yapıyor ya.

Mustafa Elitaş: Pide fiyatlarıyla ilgili, Engin Bey bugünkü fiyatları söyledi. Bilmiyorum ben, Ramazan`da da normal zamanda da pek pide almıyorum ama gerçekten…

Erhan Usta: Tabii sizin katığınız fazla.

Mustafa Elitaş: Ya şimdi, Allah aşkına yapmayın. Mübarek Ramazan`a girerken vatandaşın söylemlerini doğru kabul etmek şiardandır. Yani bu anlamda, pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz, somun ekmek hemen bayatlamaz. Sayın Gürer burada, pidenin hemen bayatlamasıyla ilgili kısmı bilir.

Engin Altay: Yani ‘vatandaş pide yemesin, Ramazan pidesi yemesin mi` demek istedi pide bayatlar diye? Tutanaklara geçsin.

Mustafa Elitaş: Yesinler, yesinler; herkese afiyet olsun.

Engin Altay: Vatandaşa Ramazan pidesini çok görüyor iktidar. ‘Pide bayatlar, somun ekmekle iftar açın` diyor.

Salih Cora: Engin Bey, oruç tutacaksanız pideyi biz ayarlarız.

Mustafa Tuncer: Oruç sadece sana mı? Kullandığın kelime ne kadar ayıp. Müslümanlığı bile tekelinde zannediyor ya.

Mahir Polat: ‘Vatandaş pide yemesin` dediniz; Sayın Başkan.

Mustafa Elitaş: Lafı neresinden anladıkları meçhul. Biz herkesin Müslüman olduğuna inanırız. Bir ateist “Müslümanım” diyorsa ona da biz iman ederiz, “Müslüman” deriz. Kimin dininin İslam olduğunu, kimin Müslüman olduğunu, kimin Allah`a yakın olduğunu tek Cenabı Hak bilir. Benim şahsımla ilgili bir konuda söylediğim şu: Ben yıllardır pek pide almayan birisiyim ama vatandaşlarımızın her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade etmek istiyorum.

Mahir Polat: Pasta alıyorsunuz o zaman siz, pide almıyorsunuz, pasta alıyorsunuz.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA