3 Nisan 2026 Cuma

19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"  
 
     
   

TAŞCIER: YARGIYI KUŞATAN ERİL AKIL, ÖLDÜRÜLEN KADINLARLA DEĞİL KATİLLERLE EMPATİ YAPIYOR


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, TBMM Genel Kurulu`nda “Maalesef hayatın her alanında olduğu gibi, yargıyı da kuşatan eril akıl, öldürülen kadınlarla değil, katillerle empati kuruyor. Yani sorun topyekûn bir zihniyet problemi” dedi. Bergen filminin Bergen`i öldüren Halis Serbest`in yaşadığı Adana Kozan`da gösterimden kalktığını anımsatan Taşcıer, “Neymiş, beyefendi ve ailesi incinirmiş. Kadın katilleri istiyor, oluyor. Bu zihniyeti değiştiremediğimiz sürece, istediğiniz kanunu buradan çıkaralım; kadınlar yargılanmaktan, öldürülmekten, şiddete uğramaktan kurtulamayacaklar. Ta ki devri iktidarınız bitene kadar” dedi.

 

Tarih : 17 Mart 2022 Perşembe 16:58   Okunma : 547

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, TBMM Genel Kurulu`nda “Maalesef hayatın her alanında olduğu gibi, yargıyı da kuşatan eril akıl, öldürülen kadınlarla değil, katillerle empati kuruyor. Yani sorun topyekûn bir zihniyet problemi” dedi. Bergen filminin Bergen`i öldüren Halis Serbest`in yaşadığı Adana Kozan`da gösterimden kalktığını anımsatan Taşcıer, “Neymiş, beyefendi ve ailesi incinirmiş. Kadın katilleri istiyor, oluyor. Bu zihniyeti değiştiremediğimiz sürece, istediğiniz kanunu buradan çıkaralım; kadınlar yargılanmaktan, öldürülmekten, şiddete uğramaktan kurtulamayacaklar. Ta ki devri iktidarınız bitene kadar” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, kadının uğradığı şiddeti TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer şunları söyledi:

“Maalesef bu ülkede kadınlar her gün öldürülüyor, her saat, her dakika şiddete maruz kalıyor ve bununla da yetinilmeyip kadınlar yargılanıyor. Nasıl olduğunu anlatacağım ve 20 yıl öncesine götüreceğim sizi. Orhan Munis. 2001 yılında, liseye giden kardeşini evde müziğin sesini kısmadı diye sekiz yerinden bıçaklayarak öldürmüş. Mahkemede demiş ki, askerden dönmüştüm, kendimi kaybettim. Hâkim ne yapmış, hemen tahrik indirimi vermiş, yetmemiş bir de pişmanlık duyuyor diye iyi hal indirimi vermiş. Müebbet hapis cezası kuşa dönmüş. 13 yıl sonra da tahliye olmuş. Bu katil, Ankara`da dolmuşta Hatice Kaçmaz ile tanışmış ve tam 15 gün sonra evlenme teklif etmiş. Kadın kabul etmeyip uzaklaşmaya çalışmış ama ısrar sürmüş. Nihayetinde bu katil evden 20 santimlik bıçağı çorabına saklamış, gelip defalarca kez bıçaklayarak Hatice Kaçmaz`ı da öldürmüş. 20 yılda mahkemelerde zihniyet değişmemişti ve şu karar çıktı; ‘tutku derecesinde aşırı sevgiden kaynaklı duygusallığın etkisiyle işlenmiş cinayet.` Teklifi kabul etseydi öldürmezdi, dolayısıyla tasarlama yok, tavandan ceza vermeye de gerek yok. Yargıtay Ceza Kurulu`na gelmiş, orada da onanmış.”

“YARGI KADINLARLA DEĞİL KATİLLERLE EMPATİ KURUYOR”

Maalesef hayatın her alanında olduğu gibi, yargıyı da kuşatan eril akıl, öldürülen kadınlarla değil, katillerle empati kuruyor. Yani sorun topyekûn bir zihniyet problemi.”

“YAZILI KANUNLAR YETMİYOR”

AKP`nin dün getirdiği kanun teklifine değinen Taşcıer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi yargı paketi getiriyorsunuz, haksız tahrik ve iyi hal indirimlerine biz de karşıyız diyorsunuz. Ama tam üç yıldır aynı şeyi söylüyorsunuz. Ben bununla ilgili teklifim üç yıldır komisyon rafında tozlandı öylece bekliyor. Ama bu arada sizin keyfiniz beklendiği için kadın katilleri elini kolunu sallayarak, üç beş yıl yatıp sokağa çıkıyor ve başka kadınların hayatlarını gasp ediyor. Peki her şey yazılı kanunlarla yetiyor mu, yetmiyor. Biz kadın katillerine indirimi kaldırdık diyelim, ne değişecek? Öldürülen kadınlarla değil, katillerle empati yapan zihniyet değişmediği sürece ne değişecek.”

“KADIN KATİLLERİ İSTİYOR OLUYOR”

“Şarkıcı Bergen`in filmi Tüm Türkiye`de gösteriliyor. Bir yer hariç. Katilinin yaşadığı ilçede yasak. Neymiş, beyefendi ve ailesi incinirmiş. Kadın katilleri istiyor, oluyor. Kadın katilleri ‘pişmanım` diyor, bak pişmanmış deniliyor. Kadın katilleri ‘sokakta ne işi vardı, etek giyiyordu, kırmızı ruj sürmüştü` diyorlar, ‘o da hak etmiş` algısı zihinlerde beliriyor. Yani kadınlar kim olursa olsunlar, ne giyerlerse giysinler, hep yargılanıyorlar. Kanun çıkaralım mahkemede indirimi kaldıralım, evet. Ama kadınlar sadece mahkemelerde yargılanmıyor. Akıllarda, dillerde, gözlerde, bakışlarda hep yargılanıyor kadınlar. Bu zihniyeti değiştiremediğimiz sürece, istediğiniz kanunu buradan çıkaralım, istediğiniz gibi şiddet komisyonunda raporlar yazın, kadınlar yargılanmaktan, öldürülmekten, şiddete uğramaktan kurtulamayacaklar. Ta ki devri iktidarınız bitene kadar.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA