4 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"  
 
     
   

VATANDAŞ, BAKAN NEBATİ`NİN “BU ÜLKEDE GENÇ OLMAK, İŞ ADAMI OLMAK O KADAR TATLI Kİ” SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ: “HİÇ KİMSE ÜLKEDE KALMAK İSTEMİYOR. HERKESİN GELECEK KAYGISI VAR”


İstanbul`da yurttaşlar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`nin “Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı ki, o kadar güzel ki” sözlerini değerlendirdi. 57 yaşındaki tezgahtar İbrahim Çolak, “Bakan Nebati olaya hangi açıdan, ne taraftan bakıyor bilmiyoruz. Üniversiteye giden bir oğlum var. Hiç kimse bu ülkede kalmak istemiyor. Herkesin gelecek kaygısı var" dedi. 65 yaşında garsonluk yapmaya devam eden Bayram Akçakoca ise “Hala tırmalıyorum” diye konuştu. 

 

Tarih : 22 Mart 2022 Salı 13:05   Okunma : 542

Haber: ESRA ALUS / Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul`da yurttaşlar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`nin “Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı ki, o kadar güzel ki” sözlerini değerlendirdi. 57 yaşındaki tezgahtar İbrahim Çolak, “Bakan Nebati olaya hangi açıdan, ne taraftan bakıyor bilmiyoruz. Üniversiteye giden bir oğlum var. Hiç kimse bu ülkede kalmak istemiyor. Herkesin gelecek kaygısı var" dedi. 65 yaşında garsonluk yapmaya devam eden Bayram Akçakoca ise “Hala tırmalıyorum” diye konuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yeni Ekonomik Sistem ile ilgili açıklamalarını sürdürürken, "Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı ki o kadar güzel ki" dedi. İstanbullu yurttaşlar, Bakan Nebati`nin sözlerini ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi.

“BAKAN BEY BENCE YANILMIŞ”

Şişli`de 25 yıldır esnaflık yapan 50 yaşındaki gümüşçü İlknur Yılmaz, “Düzgün çalışıyorsanız eğer para kazanmak çok zor, birincisi. İkincisi, bana hiçbir şey kolay gelmiyor artık ve gittikçe de güçleşiyor. Alım gücü her geçen gün fazlasıyla düşmeye başladı. İşlerimizden, günlük ciromuzdan; yeri geliyor hiçbir şey satamadan mağazamızı kapatıp gitmek zorunda kalıyoruz. Ama gene de çalışmış görünüyoruz. Tabii çok iyi paralar da kazanmıyoruz. Bakan Bey bence yanılmış. Yani hiç kolay değil” dedi.

“65 YAŞIMA GELDİM, HALA TIRMANIYORUM”

Emekli olduğu halde geçinebilmek için garsonluk yapan 65 yaşındaki Bayram Akçakoca, “Emekliyim ben mecburen çalışıyorum yani. 3,5 lira (3 bin 500 lira) maaşla nasıl geçinebilir ki İstanbul`da? 850-900 bin lira (850-900 lira) doğal gaz geliyor. 700 - 500 (700 – 500 lira) elektrik geliyor.  Bunun suyu, telefonu… Maaş sıfır oluyor. Mecburen çalışıyorum. 65 yaşıma geldim, hala tırmanıyorum.”

“EKONOMİ GÜZEL DEĞİL TABİİ Kİ”

Mecidiyeköy Meydanı`nda banyo lifi ve ikinci el giyim eşyası ve tespih satan 60 yaşındaki Rukiye Sonay, “Fazla bir şey kazanmıyorum. Ben küçükten beri çalışıyorum. Tarlalarda çalıştık hep. Şimdi tarlalarda çalışan yok ki… Burada da sattıklarımla bazen 50 bazen 20 TL kazanıyorum. Belli olmuyor. Çok pahalılık var. Ekonomi güzel değil tabii ki. Önceden güzeldi. Ama şimdi yok” dedi.  

“GÖZÜMDEKİ IŞIĞI GÖRDÜNÜZ MÜ?” 

Kaşe ve anahtar yapan 32 yaşındaki Kadir Korkmaz, “Gözümdeki pırıltıyı gördünüz mü? Ben çoğu şeyi alabiliyorum. Bu benim ailemden dolayı… Ancak ister istemez kısıyorsun kendini. İyi olacak inşallah diyoruz. Benim yıllardan beri arabam vardı. Şu an arabam yok. Akaryakıt fiyatları zaten dünyada da yükseldi. Türkiye`de akaryakıttan çok düşük vergi alınıyor. O da tam alınsa olması gereken rakam 35-40 TL zaten. Bunu da ben seçime bağlıyorum. Et ve süt ürünlerinin fiyatları da inanılmaz yükseldi. Ülkemizdeki hissedilen enflasyon 2 yılda minimum yüzde 300` e çıktı. Yani her şey 3`e katladı.

“GEÇMİŞ YILLARDA GENÇ OLARAK TÜRKİYE`DE YAŞAMAK DAHA İYİYDİ”

Gözlükçüde tezgahtar olarak çalışan 57 yaşındaki İbrahim Çolak da Bakan Nebahat`inin olaya hangi açıdan, ne taraftan baktığını bilmediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Benim üniversiteye giden bir öğrenci oğlum var. Hepsiyle konuşuyorum. Hiç kimse bu ülkede kalmak istemiyor. Herkesin bir gelecek kaygısı var. Bence geçmiş yıllarda genç olarak Türkiye`de yaşamak daha iyiydi. Şu anda bu ekonomik koşullarla yaşamak çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Bakan Nebati`nin neye istinaden bunları söylüyor bilmiyorum. Hayatımızda her şeyden kıstık diyebilirim. Benim geçen yıl kiram bin 700 liraydı. Ev sahibim ‘Evimi satacağım` dedi. Beni evden çıkarttı. Aynı sitede karşı binaya taşındım. 3 bin 500 liraya. O zaman ne oldu? Hayatımdan, çocukların eğitiminden kıstım. Markete gidiyorum. Meyve, sebze fiyatlarına bakıyorum. İnanılmaz derecede çok yüksek. İnsanların alım gücü artık tamamen yerlerde.”   

BAKAN NEBATİ NE DEMİŞTİ?

Antalya, Belek`te yapılan Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) 2022 İş Zirvesi`ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati cumartesi günü yaptığı konuşmasının son bölümünde "Ekonomi sadece rakam değildir" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Ekonomi sadece rakam değil, beklentilerdir, umuttur, geleceği görebilmedir. Yaptığınız işe inanmak demektir. Ülkenize, topraklarına, vatanınıza, bayrağınıza inanmak demektir. Sabah uyandığınız zaman `Ben iyi ki bu ülkede doğmuşum` demek, işinize giderken `İyi ki bu yollardan geçiyorum` demek, hangi işi yapıyor olursanız olun `Bugün ürettim bugün kazandım ve geleceğe umutla bakıyorum` demektir. Bu ülkede genç olmak, iş adamı, iş kadını olmak o kadar tatlı ki o kadar güzel ki. 40-50 yılda dönüşümünü bekleyen ülkelerin yanından 8-10 yılda işin dönüşümünü bekleyen bir insanı olmak demek ne demek ya. Hayatımıza zorluk mu geldi? Zorluklar, üstesinden gelecek iradenin nasıl olduğunu göstermek içindir, pes etmek için değildir ya. Biz zorluklara karşı pes edeceksek niye buradayız? Hayat denen şey zorluklarla mücadele edebilmektir. Birilerinin olumsuz havalarıyla hareket etmek değil ya. Onlar aynaya baksınlar kendilerini yiyip bitişinler.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA