4 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"  
 
     
   

NİĞDELİ FIRINCI: “BAYAT EKMEĞİ 1,25`TEN ALIYOR, İKİ TANE EKMEK ALMIŞ OLUYOR. BAYAT TALEBİ FAZLA”


Niğdeli fırıncı Ömer Akyol, “İnsanların alım gücü zayıfladıkça, aldığı ekmek sayısı da düşüyor. Son zamanlarda bayat ekmek, tercihleri olmaya başladı. 2,5 lira ekmeğin tanesi, bayatı 1,25`ten alıyor. İki tane ekmek almış oluyor. Bayat talebi fazla” dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2022 Salı 14:40   Okunma : 501

ENES CAN ÖZMEN 

Niğdeli fırıncı Ömer Akyol, “İnsanların alım gücü zayıfladıkça, aldığı ekmek sayısı da düşüyor. Son zamanlarda bayat ekmek, tercihleri olmaya başladı. 2,5 lira ekmeğin tanesi, bayatı 1,25`ten alıyor. İki tane ekmek almış oluyor. Bayat talebi fazla” dedi.

Niğde`de CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker, fırıncı esnafını ziyaret etti. Toker`in işler nasıl sorusu üzerine fırıncı Ömer Akyol, "İşler sıkıntılı işlerimizin. Pek tadı yok. Ekonomik kriz herkesi etkilediği gibi fırıncı esnafını da etkiledi. Bu noktada da zorlanıyoruz imalat yapmakta, ekmek çıkarmakta zorlanıyoruz" yanıtını verdi. Akyol şunları söyledi:

"Şu anda zararına çalışıyoruz. Bunun sebebi de artan maliyetler, girdi maliyetleri. Geçen sene bu aylarda 140 TL olan un torbası şu an 300 TL yine örnek verirsek 100 TL`ye aldığımız mayayı 180 TL`ye alıyoruz. Elektrik maliyetleri deseniz zaten ikiye katlandı. Bu sıkıntılarla çalışmaya ayakta durmaya çalışıyoruz. İşlerimiz elbette etkileniyor, gördüğünüz gibi insanların alım gücü zayıfladıkça aldığı ekmek sayısı düşüyor ve son zamanlarda da bayat ekmek tercihleri olmaya başladı. 2,5 lira ekmeğin tanesi, bayatı 1,25`ten alıyor. İki tane ekmek almış oluyor. Bayat talebi fazla. Maalesef, esnaf olarak yapabileceğimiz bir şey yok.”

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ise, "Vatandaşın temel gıdaya erişiminde yaşamış olduğu zorlukların bir an önce çözülmesi lazım. Bugün fırından manava, manavdan kasaba, kasaptan pazara gittiğimizde vatandaşın alım gücünün ne kadar düştüğünü görüyoruz. Bir an önce bunlara bir çözüm gelmesi gerekiyor" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA