4 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"  
 
     
   

ÖZKOÇ: "MEVCUT YÖNETİM ANLAYIŞINI, TÜRKİYE`NİN GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLARAK YOLUNA DEVAM ETMESİNİN ÖNÜNDE ENGEL OLARAK GÖRÜYORUZ"


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Denetim Komisyonu Eş Raportörleri ile TBMM`de görüştü. Özkoç, "Türkiye`deki mevcut yönetim anlayışını; demokrasiye, insan haklarına ve Türkiye`nin güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmesinin önünde bir engel olarak görüyoruz. O yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistem bizim olmazsa olmazımız. Biz CHP olarak çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasinin gelişmesinde kararlı bir tutum izliyoruz" dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2022 Salı 17:20   Okunma : 804

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Denetim Komisyonu Eş Raportörleri ile TBMM`de görüştü. Özkoç, "Türkiye`deki mevcut yönetim anlayışını; demokrasiye, insan haklarına ve Türkiye`nin güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmesinin önünde bir engel olarak görüyoruz. O yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistem bizim olmazsa olmazımız. Biz CHP olarak çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasinin gelişmesinde kararlı bir tutum izliyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, AKPM Denetim Komisyonu Eş Raportörleri John Howell ve Boriss Cilevis`i TBMM Grup Yönetim Kurulu Salonu`nda ağırladı. Görüşmede Özkoç`a, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu eşlik etti. 

Görüşme sırasında açıklama yapan Engin Özkoç, şunları söyledi:

“TÜRKİYE, CHP İKTİDARINDA KONSEYE DAVET EDİLMİŞTİ: Sizleri Ankara`da yüce Meclis`imizde ağırlamaktan partim ve şahsım adına büyük memnuniyet duyuyorum. AKPM ile ilişkilerimizi derinleştirerek daha düzenli, istikrarlı bir bağ içerisinde görüşmelerimizi sürdürmeyi arzu ediyoruz. Biliyorsunuz, Türkiye, CHP iktidarında Konsey`e davet edilmişti. Bunun da bizim anılarımızda değerli bir yeri var.

CHP, İNSAN HAKLARINA İNANAN BİR SİYASİ PARTİDİR: Şu anda bana eşlik eden arkadaşlarımdan Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca ve İnsan Hakları Komisyonu üyemiz Sezgin Tanrıkulu var. CHP, insan haklarına, çağın gerekliliklerine uygun bir süreklilik içerisinde geliştirilmesi gerektiğine inanan bir siyasi partidir. Partimiz başta insan hakları olmak üzere İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, insan hakları alanında ülkemizin uluslararası anlaşmalarda samimi yaklaşımları, gerçekçi yaklaşımlar ile yol çizgisini belirlemiştir.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`NDEN ÇEKİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ: Sözde politik olarak kullanılan bir kadın-erkek eşitliği kavramından bahsetmiyoruz. Biz, kadın-erkek eşitliği olmadan bir ülkenin gerçek anlamda kalkınamayacağına inanan bir siyasi partiyiz. Maalesef bu düşüncemize rağmen ülkemizde kadına şiddetin yoğun olduğu bir durum söz konusudur. Bununla ilgili parlamentoda ana muhalefet parti olarak ciddi derecede sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. İstanbul Sözleşmesi, kadının şiddete karşı ve diğer tüm haklarıyla ilgili gerçek anlamda uluslararası bir sözleşme olduğunu kabul ediyoruz. Bunun Türkiye`de imzalanıp daha sonra da İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmesini doğru bulmuyoruz.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ: Türkiye`deki mevcut yönetim anlayışını; demokrasiye, insan haklarına ve Türkiye`nin güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmesinin önünde bir engel olarak görüyoruz. O yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistem bizim olmazsa olmazımız. Biz CHP olarak çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasinin gelişmesinde kararlı bir tutum izliyoruz. Bunun tüm Türkiye`nin genelinde kabul edilmesi, hayata geçirilmesi ile ilgili üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz.

OSMAN KAVALA`NIN TUTUKSUZ YARGILANMASINDAN YANAYIZ: Osman Kavala ile ilgili şu anda bulunduğu durumu asla kabul etmiyoruz. 2 Aralık 2021 Bakanlar Komitesi, Türkiye aleyhine ihlal prosedürünü başlattı. Dün yine mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi. Biz başından beri CHP olarak Osman Kavala`nın tutuksuz yargılanmasından yanayız. Mevcut AKP iktidarının Avrupa Konseyi ve AİHM ile ilgili kararlarına yönelik açıklamayı da en hafif tabiriyle bir talihsizlik olarak görüyoruz.

DEMİRTAŞ, MEŞRU YOLLARLA SEÇİLMİŞ BİR SİYASETÇİDİR: Selahattin Demirtaş Davası kararının uygulanması da Bakanlar Kurulu`nda görüşülmüştür. Selahattin Demirtaş, meşru yollarla TBMM`ye seçilmiş bir siyasetçidir. Kendisinin de bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

AB, YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEMİŞTİR: 2015 yılındaki göç krizi sırasında yaşanan ölümler ve göçmen kaçakçılığını engellemek amacıyla AB ile arasında 2015 yılında 18 Mart mutabakatı kabul edilmiştir. Bu çerçevede Avrupa`ya yönelik düzensiz göç, ülkemiz tarafından yüzde 97 oranında engellenmiştir. Ancak aynı dönemde ülkemiz üzerindeki göç baskısı tahammülleri de zorlayacak şekilde sürmüştür. Samimi olmak gerekirse buna karşılık AB, yükümlülüklerini yerine getirmemiştir. AB Yüksek Temsilcisi Borrell (Josep Borrell) AB Konseyi`ne sunduğu raporda ülkemizin yükümlülüklerini yerine getirdiğini teyit etmiştir. Ülkemizde 3.7 milyonu aşkın geçici koruma altındaki Suriyeliler barınmakta, 4 milyon civarında sığınmacı mülteci bulunmaktadır. Konseyin ve AB`nin Ukraynalı göçmenlere gösterdiği anlayışı Türkiye`de büyük bir baskı ile konuşlandırılan Suriyeli göçmenlerle ilgili de göstermelerini talep ediyoruz.

ATATÜRK`ÜN, ‘YURTTA BARIŞ, CİHANDA BARIŞ` SÖZÜNÜN TAKİPÇİSİYİZ: Bizler ulusumuz için kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün, ‘Yurtta barış, cihanda barış` sözünün takipçisiyiz. İstediğimiz sadece kendi ülkemizde değil, tüm dünyada barıştır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA