31 Aralık 2025 Çarşamba

18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”  
 
     
   

ORHAN SARIBAL: ORMANLIK ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Tarım Orman-İş Genel Başkanı Durmuş Yılmaz, orman arazilerinin 2B arazisine çevrilmesine karşı TBMM`de basın toplantısı yaptı. Sarıbal, “Elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor” dedi. Şükrü Durmuş, “Ormanlar sermayenin çıkarına, yandaşlara peşkeş çekiliyor” dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2022 Salı 18:45   Okunma : 796

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Tarım Orman-İş Genel Başkanı Durmuş Yılmaz, orman arazilerinin 2B arazisine çevrilmesine karşı TBMM`de basın toplantısı yaptı. Sarıbal, “Elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor” dedi. Şükrü Durmuş, “Ormanlar sermayenin çıkarına, yandaşlara peşkeş çekiliyor” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Rafet Zeybek, Tarım Orman- İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile TBMM`de basın toplantısı yaptı.

Orhan Sarıbal, “Yine bir iktidar yağmasının, talanının, yandaşlarını zengin etmenin, ormanları katlederek gerçekleştirmelerinin adını koyacağız. Adı orman kesimi, adı orman yağması, adı 83 milyon insanın ormanını yandaşlarına hile yoluyla aktarma. Orman köylüleri, ‘bizim ormanlarımız bizimdir, başkasına veremeyiz` diyorlar. Yapılan kadastro hilesiyle ormanlık alanlar orman vasfından çıkarılıp 2B arazisine dönüştürülüp bunlar da bazı yandaşlara bilir kişi olarak işin içinde olanlara ve elbette elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor. İtirazları bu” diye konuştu.

Şükrü Durmuş, “Ormanlar sermayenin çıkarına, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Bizler, yörenin duyarlı insanları da doğamıza sahip çıkma mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Orman hepimizin yaşam alanı. Artık gelecekte doğamıza sahip çıkma bir zorunluluktur. Bu ülkeyi ve bu doğayı çocuklarımızdan emanet aldığımızı bilmemiz gerekiyor. Ödünç aldığımız emaneti gelecek nesillere eksiksiz bırakmamız gerekiyor” dedi.

2B NEDİR?

Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri olarak da nitelendirilebilen 2B, Türkiye sınırları dahilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler olarak tanımlanıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA