31 Aralık 2025 Çarşamba

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER: "2018`DE BİR RAMAZAN KOLİSİ 49 LİRAYDI, BUGÜN 169 LİRA"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım Kredi Kooperatifi`nin "bir paket makarna, pirinç, 1 paket tuz, bir paket bulgur, fasulye, şeker, salça, yağ un ve bir paket çaydan" oluşan Ramazan kolisinin 169 lira olduğunu söyledi. Gürer, “2018`de bir ramazan kolisi 49 liraydı. Bugün 169 lira” dedi.

 

Tarih : 23 Mart 2022 Çarşamba 14:01   Okunma : 612

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım Kredi Kooperatifi`nin "bir paket makarna, pirinç, 1 paket tuz, bir paket bulgur, fasulye, şeker, salça, yağ un ve bir paket çaydan" oluşan Ramazan kolisinin 169 lira olduğunu söyledi. Gürer, “2018`de bir ramazan kolisi 49 liraydı. Bugün 169 lira” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün TBMM`de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Tarım Kredi Kooperatifi`nin hazırladığı Ramazan kolisiyle gelen Gürer, kolinin içinde yer alan gıda paketlerini tek tek gazetecilere gösterdi.

Her yıl 20 gün öncesinden hazırlanarak market raflarında yerini alan Ramazan kolisini dün birçok markette aramasına rağmen bulamadığını belirten Gürer, sonunda bir koliye ulaşabildiğini söyledi.

Kolide yer alan pek çok ürünün nerede üretildiğinin belirtilmediğini kaydeden Gürer, alan mercimeğin ise Kanada`dan ithal edildiğine dikkat çekti. Gürer, şöyle konuştu:

“2018`TE 49 LİRAYDI BUGÜN 169 LİRA: Her yıl Ramazan ayı gelmeden 20 gün öncesinden Ramazan`la ilgili paketler hazırlanır ve bu paketler marketlerde yer alırdı. Düne kadar aradığımda marketlerde ramazan kolisini bulamadım. Tarım Kredi`nin Ramazan kolisi için belirlediği fiyat 169 lira. 2018 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde bir ramazan kolisi 49 liraydı. Bugün 169 lira.

TARIM KREDİ`DE İTHAL KIRMIZI MERCİMEK: Şu anda Kanada`dan ithal kırmızı mercimek getiriyoruz. Kırmızı mercimek taban fiyatı 5 bin lira verilmişti. 38 liraya kadar fiyatında Tarım Kredi`de fiyat değişikliği gösteriyor. Tarım Kredi Kooperatifi`nde satılan ürünlerin menşei yazmıyor. Koli; makarna, pirinç, iki tane çorba, 1 paket tuz, bir paket bulgur, fasulye, şeker, salça yağ un ve çaydan oluşuyor. Daha önceki süreçte bu ürünlerin miktarı içeriği daha kapsamlıydı. Zeytin, peynir buna benzeyen ürünler yok. 

FAKİR 1 PİDE 1 YAĞ ALIRSA FİTRE BİTİYOR: 1 kilo toz şeker Türkşeker`in olursa 5 lira 90 kuruştu (yılbaşında), şu anda 8 lira 70 kuruş. Özel sektörde 11 lirayı geçmiş bulunuyor. 40 lira olarak fitre açıklandı. İstanbul`da gramajı düşürülmüş pide 6 TL. Eğer susamlı, yumurtalı (pide) olursa 9 liraya kadar fiyat değişiyor. Şu an fırından 10 liraya aldım. Bir litre yağ 32 lira 50 kuruş. Fitrede 40 lira. Fitre bir fakirin bir günlük yiyeceğinin karşılanması. Bu durumda fakir bir pide bir de yağ alırsa fitre bitiyor. Yani fitrenin fakirin durumunu karşılaması olası değil. Ülkemizde yaşanan enflasyonun bir nedeni yanlış tarım politikalarının yansımaları bugünü yarattı. Üreticinin girdi maliyetleri düşülmedi, girdi maliyetleri katlandı.

ETE YÜZDE 15 ZAM: Et ve Süt Kurumu ‘kuyruk vardı fiyat arttırdık` diyor. 83 liraya kıyma gelmiş hala ‘yüzde 15 piyasanın altında` diyor.  Demek ki yüzde 15`te zam geleceğini dolaylı olarak vurguluyor.  Emekli 2500 liraya bir ücret alıyor. Kira, ısınma, aydınlanma, yardım yiyecek ve giyeceğe bu paranın yetme olasılığı yok. 21 üründe arz açığı var ülkemizin buna gübrede dahil.  Bir yılda gübreye yüzde 342 zam gelirse çiftçi gübre atamazsa önümüzdeki süreçte rekolte ve verim kaybı vazgeçilmez. Bu sonuç şimdiden görüldüğü için Toprak Mahsulleri Ofisi 15 günde 900 bin ton buğday ithal etmek durumunda kaldı. Çiftçimize geçen sene hasatta 2 bin 250 lira vermişlerdi. 6 bin 700 liradan buğday ithal ediyorlar.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA