31 Aralık 2025 Çarşamba

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER: “ÇİFTÇİ VE BESİCİ İÇİN HUZUR GİDİYOR GAM GELİYOR”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) besicilere verdiği yem desteğinin yetersiz olduğunu belirterek, “Sürekli tarım girdilerine zam üstüne zam geliyor. Çiftçi ve besici için huzur gidiyor gam geliyor. Gebe hayvanlar, süt inekleri kesime gönderiliyor" dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2022 Perşembe 12:27   Okunma : 666

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) besicilere verdiği yem desteğinin yetersiz olduğunu belirterek, “Sürekli tarım girdilerine zam üstüne zam geliyor. Çiftçi ve besici için huzur gidiyor gam geliyor. Gebe hayvanlar, süt inekleri kesime gönderiliyor" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada TMO`nun hayvancılığı desteklemek adına büyükbaş hayvan başına verdiği yem miktarının yetersiz olduğunu söyledi. Gürer, şöyle dedi:

“BU MİKTAR DESTEKLE BIRAK İNEK BAKMAYI HOROZ ANCAK BAKILIR”

“Ofis, hayvancılığı desteklemek adına besiciye yem veriyor. Müracaat edene bu ay verdikleri inek başına günlük 800 gram arpa, 610 gram mısır. Besici diyor ki ‘Bu miktar destekle bırak inek bakmayı horoz ancak bakılır.` Sürekli tarım girdilerine zam üstüne zam geliyor. Çiftçi ve besici için huzur gidiyor gam geliyor. Gebe hayvanlar, süt inekleri kesime gönderiliyor.

“ÇÖZÜM PLANLA, ÜRET, DESTEKLE, YÖNET OLMADAN SORUNLAR BİTMEZ”

AKP iktidarı yemi ithal ediyor, hayvanı ithal ediyor, meraları tüketiyor. Kırsalda küçük aile işletmeleri eziliyor, tüketiliyor. Çözüm ‘planla, üret, destekle, yönet` olmadan sorunlar bitmez. Bu aynı zamanda tüketiciye de yansıyor. Tüketici daha pahalı ürünü almak zorunda kalıyor. Girdi maliyetleri düşürülmeli, besici ve çiftçi desteklenmeli.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA