1 Ocak 2026 Perşembe

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

PAZARDA "ZAMLAR GERİ ALINSIN" EYLEMİ: “SES ÇIKARMASAK, SOKAĞA İNMESEK BU ZAMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK”


Artan hayat pahalılığını ve zamları protesto eden bir grup vatandaş, Mecidiyeköy`de kurulan halk pazarında “Zamlar geri alınsın” broşürleri dağıttı, vatandaşı zamlara karşı ses çıkarmaya davet etti. Grup adına konuşan Rüstem Karakaş, “Zamlara karşı ses çıkarmasak, tepki vermesek, sokağa inmesek, bu zamları kanıksarsak bu zamlar artarak devam edecek. Olan dar gelirlilere, geçinemeyenlere olacak” dedi.  

 

Tarih : 27 Mart 2022 Pazar 17:31   Okunma : 722

FAHRETTİN ÖZTÜRK - GAYE ŞEYMA CAN 

Artan hayat pahalılığını ve zamları protesto eden bir grup vatandaş, Mecidiyeköy`de kurulan halk pazarında “Zamlar geri alınsın” broşürleri dağıttı, vatandaşı zamlara karşı ses çıkarmaya davet etti. Grup adına konuşan Rüstem Karakaş, “Zamlara karşı ses çıkarmasak, tepki vermesek, sokağa inmesek, bu zamları kanıksarsak bu zamlar artarak devam edecek. Olan dar gelirlilere, geçinemeyenlere olacak” dedi.  

İstanbul Mecidiyeköy`de zamlara karşı bir araya gelen vatandaşlar, kurulan halk pazarında, “Zamlar geri alınsın” broşürleri dağıtarak pahalılığı protesto etti. Eylemcilerden Rüstem Karakaş, her hafta farklı semtlerde kurulan halk pazarlarında vatandaşı bilgilendirmek ve zamların geri alınması için eylem yaptıklarını söyledi.  

Broşür dağıtıldığı esnada grup adına vatandaşa seslenen Rüstem Karakaş, şöyle konuştu:

“TEPKİ VERMEZSEK, ARTARAK DEVAM EDECEK: Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarıyla karşı karşıyayız. Bu zamlara karşı ses çıkarmazsak, bu zamlara karşı sokağa inmezsek, bu zamlara karşı tepki vermezsek, bu zamları kanıksarsak bu zamlar artarak devam edecek. Olan, dar gelirlilere, olan geçinemeyenlere olacak. Ama yandaş şirketler zamlardan sonra karlarına kar katacak. Bütün halkımızı zamlara karşı birlikte mücadele etmeye, hükümete sesimizi göndermeye çağırıyoruz. 

SAYIN CUMHURBAŞKANINA SESLENİYORUZ: eğer halktan yanaysan, eğer halkını seviyorsan, eğer bu halk için bir şey yapmak istiyorsan 5`li çeteye, büyük sermayedarlara aktardığın kaynakları halk için harca. Bu zamları durdurmak, bu zamları geri almak için haydi yetkini kullan. 

ÜRETİM EKONOMİSİ YERİNE BETON EKONOMİSİ KURDULAR: Nebati diyor ki, ‘bu zamların sorumlusu büyük marketler, kendini bilmez esnaf, kendini bilmez bazı sermayedarlardır. Oysa biz biliyoruz ki bu zamların sorumlusu hükümetin 20 yıldır sürdürdüğü yanlış ekonomi politikalarıdır. Üretim ekonomisini kaldırdılar, Cumhuriyet`in halk için kurulmuş olan bütün fabrikalarını kapattılar ya da özelleştirdiler. Yandaşlara peşkeş çektiler. Üretim ekonomisi yerine beton ekonomisi kurdular. Bundan dolayı üretemediğimiz için zam üstüne zam yapıyorlar. Buna karşı ses verelim. Halkımızın bir kısmının yaptığı gibi teslim olmayalım. Zamlara karşı mücadele edelim. 

Eylem yapan grup hem pazarda alışveriş yapan vatandaştan hem de pazarcı esnafı tarafından alkışlarla destek gördü. Zam protestosu sırasında, ‘bıçak kemiğe dayandı, zamlar geri alınsın, yeter artık, yönetemiyorlarsa gitmelerini istiyoruz` sesleri yükseldi. Öte yandan 70 yaşlarındaki bir kadın, “Bu kadar yalan söylemeyin” diyerek gruba tepki gösterdi. Broşür dağıtıldığı esnada pazar haberi yapmak için orada bulunan özel bir televizyon kanalının kamerasını gören eylemciler, “Bizi çekmiyorlar. Pazara karşı ses yükseltenlerin sesini göstermiyorlar. Ama iktidarın sesini göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Aynı kamera zamlara karşı ses çıkartan halkın sesini de göster” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA