5 Nisan 2026 Pazar

20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"  
 
     
   

CAVİT ARI: 200 BİN KAMU LOJMANI SATILACAK


CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, torba yasaya eklenen bir madde ile kamu konutlarının satışının önünün açıldığını belirterek, “20 yılda devletin fabrikaları satıldı. Değerli arazi ne varsa satılıyor. Şimdi 200 bin kamu lojmanı satılacak. İktidarın hiç vicdanı sızlamıyor mu” dedi.

 

Tarih : 3 Nisan 2022 Pazar 13:31   Okunma : 642

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, torba yasaya eklenen bir madde ile kamu konutlarının satışının önünün açıldığını belirterek, “20 yılda devletin fabrikaları satıldı. Değerli arazi ne varsa satılıyor. Şimdi 200 bin kamu lojmanı satılacak. İktidarın hiç vicdanı sızlamıyor mu” dedi.

Cavit Arı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Plan ve Bütçe Komisyonu`ndan kabul edilen torba kanun teklifinin 18`inci maddesinde yer alan “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`nca 2022 ve 2023 yıllarında ihalesi yapılacak kamu konutlarının satışlarından elde edilen gelirlerin genel bütçeye gelir kaydedilmesi amaçlanmaktadır” düzenlemesine dikkat çekti. Arı, “Batan geminin malları misali elde ne varsa satıyorsunuz. Satılmadık fabrika kalmadı hepsini sattınız. Sata sata şimdi değerli kamu araziler de bitiyor. Sıra geldi kamu lojmanlarına. Sizleri biraz vicdana davet ediyorum” dedi.

Türkiye`de genel bütçeli idarelere tahsisli 195 bin, özel bütçeli idarelere tahsisli 15 bin 670, yükseköğretim kurumlarına tahsisli 13 bin 242, düzenleyici ve denetleyici kurumlara tahsisli 390 olmak zere toplamda 224 bin 302 adet kamu konutu olduğunu belirten Cavit Arı, açıklamasında şunları kaydetti:

“2022 Şubat ayı itibarıyla satış ihalesi yapılan kamu konutu sayısı 13 bin. Satışı gerçekleştirilen kamu konutu sayısı Ankara`da 3 bin 550, İstanbul`da bin 151, İzmir`de 592, Konya`da 217 adet. Bu yıl yaklaşık 2 bin 500 lojmanın satılmasına karar verildi. Bu satışlardan yaklaşık 750 milyon lira gelir elde edilmesi ve bu gelirin 187,5 milyon lirasının da bu yıl tahsil edilmesinin hedeflendiğini öğrendik.

2022 yılı içerisinde 5 bin 542 tane taşınmazı Millî Emlak aracılığıyla satacağınız, daha önce bütçe görüşmelerinde de ifade edildi. Bu işleri yaparken hiç vicdanınız sızlıyor mu? Bu lojmanları bu kadar peynir ekmek gibi satarken, bu topraklarımızı bu kadar satarken, sadece 2022`de bin 502 tane taşınmazı satarken, lojmanlardan 200 bine yakınını, hepsini satmayı hedeflemişken elimizde ne kalacak, ne kalıyor? Bu kadar vicdansızlık olur mu? Bu kamu mallarını nasıl böyle peynir ekmek gibi satarsınız? İktidar olarak sizin tutum ve davranışınız anlaşılır gibi değil. Sata sata bitiremediniz. Kamu kaynağı yaratmaya çalıştığınız kaynakların hepsi kamu-özel iş birliklerine ve kur korumalı mevduatlara gidiyor.

“200 BİN KAMU LOJMANI SATILACAK”

İktidar, 200 bin lojmanı satıyor. 20 yılda devletin fabrikaları satıldı. Değerli arazi ne varsa satılıyor. Şimdi 200 bin kamu lojmanı satılacak. İktidarın hiç vicdanı sızlamıyor mu?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA