1 Ocak 2026 Perşembe

16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”  
 
     
   

CHP İL BAŞKANINDAN YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI TEPKİSİ: "4 KİŞİLİK AİLE KAPIKULE`DEN ÇIKMAK İÇİN BİLE 600 TL VERECEK"


CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yurt dışı çıkış harç bedelinin 150 TL`ye yükseltilmesini eleştirdi ve yapılan zamdan komşu ülkelerin de rahatsız olduğunu söyledi. Pekcanlı, "4 kişilik bir ailenin buradan Bulgaristan`a gittiğini düşünün sadece Kapıkule`den çıkmak için 600 lira para vermesi lazım. Bulgar tarafına ödeyeceği ilaçlama paraları hariç, vize paraları hariç. Ciddi bir rakam. Bulgaristan tarafı da bu konudan biraz muzdarip" dedi.

 

Tarih : 4 Nisan 2022 Pazartesi 14:15   Okunma : 530

GÖKHAN TUZLADAN

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yurt dışı çıkış harç bedelinin 150 TL`ye yükseltilmesini eleştirdi ve yapılan zamdan komşu ülkelerin de rahatsız olduğunu söyledi. Pekcanlı, "4 kişilik bir ailenin buradan Bulgaristan`a gittiğini düşünün sadece Kapıkule`den çıkmak için 600 lira para vermesi lazım. Bulgar tarafına ödeyeceği ilaçlama paraları hariç, vize paraları hariç. Ciddi bir rakam. Bulgaristan tarafı da bu konudan biraz muzdarip" dedi.

Vatandaşlardan alınan ve 15 TL olarak başlayan yurt dışı çıkış harcını AKP hükümetleri döneminde 50 TL ve ardından 150 TL`ye çıkarıldığını belirten CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı bunun insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bir hareket olduğunu ifade ederek bir ailenin bu yükü kaldırmasının söz konusu olamayacağını belirtti.

"4 KİŞİLİK BİR AİLE 600 TL ÖDEYECEK"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı şunları söyledi:

“Ben İl Başkanı olduğumda 15 liraydı. Sonra 50 lira yaptılar. Şimdi 150 lira oldu. Yani mazot fiyatı gibi devamlı artan bir rakam. Burada insanların seyahati ile ilgili bir kısıtlama söz konusu. Yani 4 kişilik bir ailenin buradan Bulgaristan`a gittiğini düşünün sadece Kapıkule`den çıkmak için 600 lira para vermesi lazım. Bulgar tarafına ödeyeceği ilaçlama paraları hariç, vize paraları hariç. Ciddi bir rakam. Bulgaristan tarafı da bu konudan biraz muzdarip. Geçtiğimiz gün Bulgaristan Başkonsolosu İl Başkanlığımızı ziyaret ettiğinde, bu rakamın biraz fazla olduğu ile ilgili serzenişlerine şahit olduk. Karşılıklı geliş gidişler, vize ile ilgili konuşurken sayın Konsolosun özelikle bunu bana belirttiğine şahit oldum."

"EK PERON KONULMALI"

Önümüzdeki ay gurbetçilerin gelişlerinin başlayacağını belirten Pekcanlı, Kapıkule gümrüğüne ek peron konulması konusunda da şimdiden gerekli çalışmaların yapılması uyarısında bulundu. Pekcanlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki ay gurbetçilerin tatil için Türkiye`ye gelme akını başlayacak. Bu seyahat esnasında Kapıkule gümrüğünden Türkiye`ye gelirken gurbetçiler yoğunluk olacak. 12 peron olmasına rağmen yoğunlaşıyor. Gelişte bir sıkıntı gidişte bir sıkıntı. Biz bundan olumsuz etkileniyoruz. Kur farkından dolayı Edirne Bulgaristan vatandaşlarının ciddi akımına uğruyor. Bugünlerde Yunanlılar da gelmeye başladı, bu da sevindirici. Gümrüklerin mayıs sonu haziran başı gibi sıkışmaya başlaması Bulgar vatandaşların da Edirne`ye girişinin düştüğünü göreceğiz. Biz de bu fırsatı kullanmalıyız. Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarını Edirne girişi ile ilgili ayrı bir peron olur. Çünkü birkaç sene önce bu uygulama yapıldı ve esnafımız da çok memnun kaldı. Bu krizde esnafımızı kollama adına bu uygulamanın şimdiden gündeme alınmasını gerektiğini görüyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA