5 Nisan 2026 Pazar

12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ  
 
     
   

CHP`Lİ VEKİLLER ESKİŞEHİR HAVAALANI KONUSUNDA SORUNU ÇÖZDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN İKTİDARI ELEŞTİRDİ


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iktidar milletvekillerinden Hasan Polatkan Havaalanı`yla ilgili sorunun çözüldüğü yönünde açıklamalar gelmesine karşın yolcuların hala Zafer Havaalanı`na yönlendirildiğini söyledi. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Eskişehir son dönemlerde bırakın hizmet almayı neredeyse çok önemli kazanımlarımızı kaybeder hale geldik” dedi.

 

Tarih : 4 Nisan 2022 Pazartesi 18:06   Okunma : 790

ÖZGE ZAİM 

 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iktidar milletvekillerinden Hasan Polatkan Havaalanı`yla ilgili sorunun çözüldüğü yönünde açıklamalar gelmesine karşın yolcuların hala Zafer Havaalanı`na yönlendirildiğini söyledi. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Eskişehir son dönemlerde bırakın hizmet almayı neredeyse çok önemli kazanımlarımızı kaybeder hale geldik” dedi.

CHP Eskişehir milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taş, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü, CHP Eskişehir İl Başkanlığı`nda kent gündeminde yer alan konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

"KAZANIMLARIMIZI KAYBEDER HALE GELDİK"

AKP yöneticileri tarafından Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı sorununun çözüldüğüne yönelik açıklamalar yapıldığını, ancak durumun hiç de öyle anlatıldığı gibi olmadığını kaydeden Jale Nur Süllü, şöyle konuştu:

"Eskişehir son dönemlerde bırakın hizmet almayı neredeyse çok önemli kazanımlarımızı kaybeder hale geldik. Bakın Eskişehir neyle biliniyor, demiryolu şehri olmakla biliniyor.  Biz gerçekten bununla hep gurur duyduk. Hatırlayalım binlerce insan demiryolunda istihdam ediliyordu. Hepimizin yakınında bir demiryolu yakınımız vardı. Bisiklet parkları oluyordu. Düğün salonuyla, Eskişehirimizin spor tarihine damga vurmuş Demirspor`uyla çok canlı bir TÜLOMSAŞ vardı.  Şimdi içindeki 7 fabrikanın tezgâhlarının üstü örtülür vaziyette ve hatırladığınız gibi 4 Mart 2021`de de Ankara`ya bağlandı, TÜROSAŞ çatısı altında birleştirildi. Bir müdürlükten geriye sadece bir tabela kaldı. Şu anda içinde neler olduğunu biliyor muyuz? Hiçbirimizin haberi var mı? Yok ne yazık ki.

"GURUR DUYDUĞUMUZ BİR HAVALİMANIMIZ VARDI"

Özellikle de hem askerî açıdan hem de sivil havacılık yönünden gurur duyduğumuz bir havalimanımız vardı ve Eskişehirlilerin 1989 yılında İstanbul`a uçuşlarımız vardı. Hatırlayalım Bodrum`a uçuşlarımız vardı. Bu konuyu Meclis`te Sayın Utku Çakırözer Milletvekilimizle soru önergeleriyle, araştırma önergeleriyle, aldığımız konuşmalarla dile getirdik. Zaman zaman birebir randevular talep ederek yetkili mercilere bu sorunları ilettik ve çözümü için çağrılarda bulunduk. Belediye başkanlarımız, örgütlerimiz ve bizler sizlerin vekili olarak siz değerli hemşerilerimize layık olabilmek için çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada ne oldu? Yurt dışı uçuşlarımız da iptal edilme noktasına geldi ve işin ilginç yanı iktidarın vekilleri sizlerin gözünün içine baka baka ne dediler? Ticaret Odası Başkanımızdan duyduk dediler.  Şaşırdık mı? Şaşırmadık.  Neden şaşırmadık? Çünkü bir zamanlar kol kola girdikleri kişiler darbe yaptıklarında eniştesinden öğrenen bir gelenekten gelen iktidarın milletvekillerinin böyle söylemesine çok da şaşırdığımız söylenemez açıkçası.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE BİZE KATMAYACAKLARINI DEKLARE ETTİLER"

Mart ayı başında sivil havacılıktan diğer hava yolu şirketlerine gelen yazıları öğrenmiştik ama böyle bir kötülüğü Eskişehir`e yapabileceklerini, cüret edebileceklerini düşünmüyorduk açıkçası, izlemede kaldık. Baktık ki iş ciddiye biniyor, Utku Bey`le hem Meclis`te dile getirdik, başta Sayın Valimizi, Ticaret Odası başkanımızı, Sanayi Odamızı destek çağrısı için ziyaret ettik. Biz çünkü Eskişehir`in siyasi kazanımlarını ve kayıplarını siyaset üstü görüyoruz. Ancak iktidar vekilleri olarak bir basın toplantısı düzenlediler ve gözlerinizin içine baka baka `bu konu siyaseti ilgilendiriyor` dediler ve çözüm sürecine bizi katmayacaklarını açıkça sizlere deklere ettiler. Konu siyasi bir yanlışlıktan kaynaklanıyor. O da ne yanlışlığı Zafer Havaalanı`nın hesapsız, kitapsız yapılışının yanlış bir siyasi karar olduğu kesin. Nitekim Sayın Genel Başkanımız da salı günkü grup toplantısında bunu dile getirdi. Zafer Havaalanı`nın zararlarını dile getirdi ve bütçeye getirdiği ek yükün Eskişehir`e ödetilemeyeceğinin altını çok belirgin bir şekilde çizdi.  İki üç gün sonra bir daha basın toplantısı düzenlediler. Bakanla görüştüklerini söylediler ve yine karşınıza geçip Eskişehir için en olumlu şekilde sonuçlandığını söylediler. Sayın Genel başkanımıza bütçe dersi vermeye kalktılar.  Ekonominin kitabını yazdığını söyleyip hiçbir ekonomi kitabında yer almayan hatta bütün ekonomi kurallarını alt üst eden bir Genel Başkanın sayın iktidar vekillerinden de ancak bu beklenirdi. Bizim 27 yıllık devlet bürokrasisi deneyimiyle Türkiye`nin yetiştirdiği sayılı hesap uzmanlarından olan Sayın Genel Başkanımızın hiç kimseden alacağı bir bütçe dersi yok."

"VAHİM BİR HAK İHLALİDİR"

CHP Eskişehir Milletvekili Utlu Çakırözer ise, iktidarın yaptıklarını anlatırken içlerinin sızladığını belirtti. `Geçinemiyoruz` adı altında geçtiğimiz günlerde yapılan eylemi ve ardından içinde CHP`li yöneticilerinde olduğu 100 kişi hakkında açılan soruşturmayı hatırlatan Çakırözer şunları söyledi:

"Yürütmediler. Anayasal hakkımız olan yürüyüşü yürütmediler. İl Başkanımız oradaydı, sadece bizim partimiz değil bütün sivil toplum örgütleri oradaydık. Bizi yürütmediler, yürütmedikleri gibi sonradan orada yürümek isteyen, `biz geçinemiyoruz, elektrik faturaları pahalı, pazar pahalı` diyen vatandaşlarımızı polise çağırdılar. Rahmi Başkan çağrıldı, İl Başkanım dayanışma için gitti, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcım çağırıldı. Odunpazarı Kent Konseyi başkanımız çağrıldı. 100`e yaklaşan Eskişehirli sen niye zamları protesto ediyorsun diye emniyete ifadeye çağrıldı. Bunu artık izah edecek kelime bulamıyorum.  Bu çok vahim bir hak ihlalidir. Anayasal hakkımızın elimizden alınmasıdır ve üstüne de çok büyük bir yüzsüzlük, pişkinlikle vatandaşın ifadeye çağrılması kabul edilemez.

"ZAFER ALANI VURGUNU!"

Sizinle özellikle havaalanı ile ilgili bazı belgeleri paylaşmak istiyorum. Böylesine bir başka vurgunu, Zafer Havaalanı vurgununu, soygununu, ne kelime arıyorsanız, kelimeler yetersiz kalıyor. Orada yapılan iş için, o ayıbı örtmek için Eskişehir`i feda etmesine tek vücut olarak karşı çıktılar. Sadece Eskişehirliler de değil ben bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Belçika`daki, Almanya`daki yurttaşlarımız açıklamalar yaptı. Vatandaş diyor ki: `Ben Sun Ekspress`e yazdım. Bir elimde biletim var. Ben Eskişehir`e uçacaktım. Bu biletimi Zafer`e kaydırmışlar` diyor. Şimdi iktidar vekilleri açıklama yaptı, `sorun çözüldü` diye, ben de yazdım diyor yanıt gelmiş, `Eskişehir varış ve çıkış uçuşlarımız şu an için bulunmamaktadır` yazıyor. Yeni güzergâhlarımız başladıkça güncellenme sağlanacaktır diye. Bu Eskişehir`e yaz aylarında belki de en çok uçan firmalardan biri. Şu an da uçuşlarını Zafer Havaalanı`na yapıyor. Geçen hafta yapacağı, Eskişehir`e planlı uçuşunu Zafer Havaalanı`na yaptı."

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

*JALE NUR SÜLLÜ KONUŞMALAR

* UTKU ÇAKIRÖZER KONUŞMALAR

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA