23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

CHP’Lİ ANTMEN’DEN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

 

Tarih : 4 Nisan 2022 Pazartesi 17:11   Okunma : 432

İki dönem Mersin Barosu Başkanlığı da yapmış olan CHP’li Vekil Antmen, insan haklarına ve özgürlüklere dayanan, temel hukuk ilkelerinden ayrılmayan avukatların üzerlerinde taşıdığı cübbelerin çağlar boyunca adaletin, hakkın ve adaletin sembolü olduğunu belirterek “Avukatlar ırk, renk, sınıf, cinsiyet, ya da inanç ayrımı yapmaksızın tüm insanlığın eşitliği için savaşırlar. İçinde bulunduğumuz baskı, karanlık ve adaletsizlik dönemi içinde insanların, hayvanların ve doğanın tüm haklarını avukatlar savundu, savunmaya da devam ediyor” dedi.

Yargının, iktidara ve tek adama bağlandığını ifade eden Antmen, açıklamasında bağımsız yargının olmadığı bir ülkede demokrasi ve özgürlüğün olamayacağını ifade etti. Savunma hakkının, yargının temel ögelerinden birisi, adaletin sağlanmasının en önemli koşulu olduğunun altını çizen Alpay Antmen “Avukatlar, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşların birarada yaşama ve yurttaş kimliğiyle birlikte hareket ederek çağdaşlığa atılan adımlarda da önemli görevler üstleniyorlar. Türkiye bugün Hukukun Üstünlüğü Endeksinde 139 ülke içinde 117’inci sırada. İşte avukatlar bu gerici ve karanlık tabloya karşı büyük sıkıntılar içinde hukukun onuru için mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

Yargının üç sacayağından birisi olan avukatların çok büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Antmen “Savunma hakkının uygulayıcısı ve çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz ögesi olan avukatların özlük haklarının iyileştirilmesi ve onların saygın uğraşlarına yaraşır yaşam koşullarına kavuşturulması gerekiyor. Çoklu baro düzenlemesiyle avukatlar arasında parçalanma yaratılmak istenmiş, ancak avukatlar bu oyuna gelmemiştir. Avukatlarımız görevi başında şiddete uğruyor, buna derhal önlem alınması gerekiyor. CMK görevlendirmelerinde avukatlar haklarını alamıyor, CMK ücretleri asgari avukatlık ücreti ile eşitlenmelidir. Bir kamu görevi yürüten avukatların ödediği KDV oranlarında indirime gidilmelidir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA