5 Nisan 2026 Pazar

12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ  
 
     
   

GUATEMALA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BARRİOS, VAHAP SEÇER`İ ZİYARET ETTİ


Guatemala Ankara Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Ziyarette, Mersin`in ekonomik potansiyeli ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler konuşuldu. Başkan Seçer, “İletişim kurmak, dostluk kurmak, ticaret yapmak için çok doğru bir yerdesiniz” dedi.

 

Tarih : 5 Nisan 2022 Salı 15:33   Okunma : 668

Guatemala Ankara Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Ziyarette, Mersin`in ekonomik potansiyeli ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler konuşuldu. Başkan Seçer, “İletişim kurmak, dostluk kurmak, ticaret yapmak için çok doğru bir yerdesiniz” dedi.

Büyükelçi Barrios`un ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Büyükelçi`nin bir görüşme yapacağını bildiğini söyleyerek, “Ülkeler arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesi açısından diyalog önemli. Bu ilişkileri ne kadar sağlam tutarsanız, hem ekonomik olarak hem de diğer alanlarda önemli iletişimler sağlanabilir. Türkiye ile Guatemala arasındaki mesafe bir hayli uzun. Ancak dünyanın geldiği teknolojik nokta mesafeleri ortadan kaldırıyor. Demek ki Türkiye ile Guatemala arasında ilişkilerin gelişmemesi için hiçbir gerekçe yok. Mesafe gerekçesi düşünülmeden aslında çok iyi noktalara gelinebilir” dedi.

DOĞU AKDENİZ ÇANAĞININ EN ÖNEMLİ LOKASYONUNDAKİ LİMAN BURASI”

Türkiye ile Guatemala ve Mersin ile Guatemala arasındaki ticari rakamları incelediğini, bu rakamların çok daha iyi noktalara gelebileceğini belirten Başkan Seçer, “Zaten Mersin`de olmanızın temel sebebi o rakamları yukarıya doğru yükseltmek. Mersin bu imkanları sunuyor. Çünkü biz bir liman kentiyiz. Doğu Akdeniz çanağının en önemli lokasyonundaki liman burası. Hem dünyanın her tarafından ticareti sağlıyor ya da bu imkanı veriyor hem de Mersin lokasyon itibari ile tüm Türkiye`ye ve başta Ortadoğu ile Kafkaslar olmak üzere karayolu koridoru anlamında da önemli bir lokasyon” diye konuştu.

Büyükelçi`nin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile yapacağı toplantının faydalı bir çalışma olacağına inandığını söyleyen Başkan Seçer, “Kentim birçok avantaj içeren bir kent. Bu avantajlar da yakın bir gelecekte Mersin`i bulunduğu konumdan çok daha iyi noktalara getirecek. Mersin`de güzellik adına ne arasanız bulabilirsiniz” dedi.

Başkan Seçer, Mersin`in doğa güzelleri, kozmopolit yapısı, inanç ve kültürel zenginliği konusunda da bilgiler vererek, şöyle konuştu:

“Bu açıdan da Mersin çok iyi noktalara gelecek bir kent. Tabi bu subjektif bir söylem değil. Bölgedeki, Türkiye`deki, dünya siyasetindeki gelişmeler ve Doğu Akdeniz meselesi, bütün bunlar aslında Mersin`i çok iyi yere getiriyor. İletişim kurmak, dostluk kurmak, ticaret yapmak için çok doğru bir yerdesiniz.”

BARRİOS: “ARAMIZDAKİ DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Başkan Seçer`le yaptığı görüşmeden onur duyduğunu belirten Büyükelçi Jairo David Estrada Barrios ise şunları söyledi:

“Mersin sizin de bahsettiğiniz gibi tüm Orta Doğu için çok önemli bir kent. Yarın Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Liman Başkanlığı ile görüşmede bulunacağız. Bu sene aramızdaki diplomatik ilişkinin 148`inci yıldönümünü kutluyoruz. Tüm bu ziyaretlerin amacı, benim ülkemin Türkiye hakkında daha fazla bir bilgiye sahip olması isteğinin yansıması. Sizin de bahsettiğiniz gibi aramızdaki ilişki çok önemli ve örneğin geçen yıl 140 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaştık. Aramızdaki diplomatik ilişkileri güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA