1 Ocak 2026 Perşembe

16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT  
 
     
   

GÜLİZAR BİÇER KARACA, BAKAN BİLGİN`E ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLERİ SORDU: "ÖZLÜK HAKLARINA KAVUŞMALARI İÇİN PLANINIZ VAR MI"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kamu kurumlarında işçi olarak çalışan üniversite mezunlarının özlük haklarını TBMM gündemine taşıdı. Karaca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin`e, "Tayin, atama, maaş farkı, eş durumundan tayin gibi özlük haklarından faydalanamayan üniversiteli işçilerin, en azından statü değişikliği için geçecek süre içerisinde bu ve benzeri özlük haklarına kavuşabilmeleri için kısa vadede yürürlüğe geçireceğiniz bir planınız var mı" diye sordu.

 

Tarih : 6 Nisan 2022 Çarşamba 15:22   Okunma : 580

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kamu kurumlarında işçi olarak çalışan üniversite mezunlarının özlük haklarını TBMM gündemine taşıdı. Karaca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin`e, "Tayin, atama, maaş farkı, eş durumundan tayin gibi özlük haklarından faydalanamayan üniversiteli işçilerin, en azından statü değişikliği için geçecek süre içerisinde bu ve benzeri özlük haklarına kavuşabilmeleri için kısa vadede yürürlüğe geçireceğiniz bir planınız var mı" diye sordu.

Gülizar Biçer Karaca, Vedat Bilgin`in yanıtlaması istemiyle TBB`ye verdiği soru önergesinde, kamu kurumlarında işçi olarak çalışan üniversite mezunlarının tayin ve görevde yükselme gibi özlük haklarından yararlanamadıklarını anımsattı.

Karaca, Bakan Bilgin`e, üniversiteli işçilerin özlük haklarına kavuşabilmeleri, aynı işi yaptıkları personelle eşit haklara sahip olmaları yönündeki taleplerin karşılanması için bir çalışma planı olup olmadığını sordu.

Karaca, 2015 yılında imzalanan kamu görevlilerine ilişkin üçüncü dönem toplu iş sözleşmenin 36/1 maddesi ile "Kamu kurum ve kuruluşlarının fabrika, şantiye, atölye, çiftlik ve arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde istihdam edilen işçiler hariç olmak üzere, ilgili yer ve birimlerde memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalışmakta olanların KİT`lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına, diğer idarelerde ise memur kadrolarına geçirilebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır" düzenlemesi getirildiğine dikkat çekti.

Karaca, Bilgin`e şu soruları yöneltti:

"4 Nisan 2022 itibarıyla kamu kurumlarında sürekli işçi pozisyonunda çalışmakta olan üniversite mezunu kişi sayısı nedir?

Kamu kurumlarında sürekli işçi pozisyonunda çalışan üniversite mezunlarının, aynı işi yapan ancak farklı statüde olan diğer personel arkadaşlarıyla aynı statüye getirilebilmeleri için bir çalışmanız var mıdır?

Tayin, atama, maaş farkı, eş durumundan tayin gibi özlük haklarından faydalanamayan üniversiteli işçilerin, en azından statü değişikliği için geçecek süre içerisinde bu ve benzeri özlük haklarına kavuşabilmeleri için kısa vadede yürürlüğe geçireceğiniz bir planınız var mıdır?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA