6 Haziran 2026 Cumartesi

16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı   16:14   MUHALEFET LIDERLERI DORUK MADENCILIK IŞÇILERIYLE BULUŞTU: BU ÜLKE BIR EMEK CEHENNEMI   15:13   SINAN SEPETÇI: BANA OĞLUMUN ILK ADıMLARıNı PARMAKLıKLARıN ARKASıNDAN IZLETTILER   15:11   TKDF BAŞKANı GÜLLÜ’DEN SÜRESIZ NAFAKA IPTALINE TEPKI: EKONOMIK BAĞıMSıZLıĞıNı KAYBEDEN KADıN, ŞIDDETTEN UZAKLAŞMA IMKANıNı DA KAYBEDER   14:10   İSTANBUL BAROSU ’SÜRESIZ NAFAKA’ DÜZENLEMESININ IPTALINE TEPKI GÖSTERDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN`DA DA ÇÖLYAK HASTALARININ YANINDA


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı gıda kolisi dağıtımlarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çölyak hastalarını unutmadı. Büyükşehir Belediyesi`nin sisteminde kayıtlı çölyak hastalarına, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtılmaya başlandı.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 09:41   Okunma : 999

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı gıda kolisi dağıtımlarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çölyak hastalarını unutmadı. Büyükşehir Belediyesi`nin sisteminde kayıtlı çölyak hastalarına, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtılmaya başlandı.

‘Her Zamanki Gibi Şefkatli, Ramazan Gibi Bereketli` sloganıyla, içerisinde makarnadan mercimeğe, gofretten çikolataya, bisküviden cipse, yağdan patlamış mısıra kadar birçok glütensiz ürünün yer aldığı koliler çölyak hastalarına ulaştırılıyor. Glütensiz ürünlere ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşayan ve ürünlerin pahalılığından şikâyet eden çölyak hastaları ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği gıda kolisi desteğiyle rahat bir nefes aldı. Çölyak hastaları ayrıca Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek büfelerinden glütensiz ekmek ve unlarını da ücretsiz almaya devam ediyor.

“GIDA KOLİLERİ ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL HAZIRLANDI”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi`nde görevli Sosyolog Nurten Kılıç, çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşların verilerinin sistemlerinde kayıtlı olduğunu belirterek, “Onların ücretsiz ekmek ve un alımları zaten ekmek büfelerimizden devam ediyordu. Bunların yanında çölyak hastalarını Ramazan ayında da unutmadık. Onlara özel, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri hazırlandı. Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın genellikle çocukları çölyak rahatsızlığına sahipler. Onları da unutmadık ve koli içerisine gofret, kek, bisküvi, çikolata gibi çocuklara yönelik ürünleri de koyduk” dedi.

“ÇOCUK OLDUĞUM İÇİN BENİ ZORLUYOR”

2,5 yıldır çölyak hastası olan Elif Öner, nasıl beslenmesi gerektiği hakkında bilgi verirken, “Her şeyin üstünü okumam gerekiyor. Çocuk olduğum için beni tabi zorluyor biraz. Maddi açıdan yüksek oldukları için bazen zorluk çekebiliyoruz. Koli geleceğini duyduğumda çok sevindim. Yani sonuçta gidip hemen alabileceğim şeyler değil. Hemen elimin altında da olmuyor bunlar. Buradan Pozcu`ya ya da daha uzak yerlere gitmem gerekiyor. Çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum gerçekten” diye konuştu.

“GENELDE MARKETTEN ALIYORDUK AMA ÇOK YÜKSEK FİYATLI MALZEMELER”

Elif Öner`in dedesi Mehmet Öner de Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkürlerini ileterek, “Emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Çok güzel bir hizmet. Bu ürünleri almak normalde zorluyor. Bize bu konuda hizmet ettikleri için çok teşekkür ederiz. Genelde marketten alıyorduk ama çok pahalı. Babası böbrek nakli olduğu için maddi bakımdan zorlanıyor. O yüzden bazen alamıyor, biraz zorluk çekiyorlar. Bizim için bu daha güzel oldu. Hizmetiniz kabul olsun” dedi.

Babaanne Elif Öner ise MER-EK büfelerinden de ücretsiz ekmek aldıklarına değinerek, “Allah razı olsun, Belediyemiz o ekmeği veriyor. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

“ÇÖLYAK ÜRÜNLERİNİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ”

Çölyak hastası Emine Hatip, ürünleri bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, “Onun için Sayın Başkanımız Vahap Seçer`e teşekkür ediyoruz. Biz internetten temin ediyoruz ama ürünler de çok pahalı olduğu için istediğimiz ürünleri alamıyoruz. Maddi durumumuz müsait olmadığı için Belediye`ye başvurmuştuk. Talebimizi aldılar, karşıladılar, teşekkür ederiz. Memnunuz” dedi.

Büyükşehir`in ücretsiz un ve ekmek hizmetinden de faydalandığını anlatan Hatip, “Belediyeden aylık ücretsiz olarak alıyorum. Kendim evde yapmakta zorlanıyordum. Çünkü glütensiz unlarla bir şey yapamıyoruz. Hazır da alamıyoruz. Bu hizmet bizim için çok iyi oldu” diye konuştu.

Kızı çölyak hastası olan anne Gülten Aydın, kızı için Büyükşehir`e başvurduğunu ve kolinin geldiğini anlatarak, “Marketlerde fiyatlar çok pahalı. Yani bir makarna bile 20-25 TL. Ekmek bazen alamadığımız oluyor. Bir ekmeği 10 TL`ye aldığımızı biliyorum” dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA