13 Ocak 2026 Salı

16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN`DA DA ÇÖLYAK HASTALARININ YANINDA


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı gıda kolisi dağıtımlarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çölyak hastalarını unutmadı. Büyükşehir Belediyesi`nin sisteminde kayıtlı çölyak hastalarına, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtılmaya başlandı.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 09:41   Okunma : 963

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı gıda kolisi dağıtımlarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çölyak hastalarını unutmadı. Büyükşehir Belediyesi`nin sisteminde kayıtlı çölyak hastalarına, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtılmaya başlandı.

‘Her Zamanki Gibi Şefkatli, Ramazan Gibi Bereketli` sloganıyla, içerisinde makarnadan mercimeğe, gofretten çikolataya, bisküviden cipse, yağdan patlamış mısıra kadar birçok glütensiz ürünün yer aldığı koliler çölyak hastalarına ulaştırılıyor. Glütensiz ürünlere ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşayan ve ürünlerin pahalılığından şikâyet eden çölyak hastaları ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği gıda kolisi desteğiyle rahat bir nefes aldı. Çölyak hastaları ayrıca Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek büfelerinden glütensiz ekmek ve unlarını da ücretsiz almaya devam ediyor.

“GIDA KOLİLERİ ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL HAZIRLANDI”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi`nde görevli Sosyolog Nurten Kılıç, çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşların verilerinin sistemlerinde kayıtlı olduğunu belirterek, “Onların ücretsiz ekmek ve un alımları zaten ekmek büfelerimizden devam ediyordu. Bunların yanında çölyak hastalarını Ramazan ayında da unutmadık. Onlara özel, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri hazırlandı. Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın genellikle çocukları çölyak rahatsızlığına sahipler. Onları da unutmadık ve koli içerisine gofret, kek, bisküvi, çikolata gibi çocuklara yönelik ürünleri de koyduk” dedi.

“ÇOCUK OLDUĞUM İÇİN BENİ ZORLUYOR”

2,5 yıldır çölyak hastası olan Elif Öner, nasıl beslenmesi gerektiği hakkında bilgi verirken, “Her şeyin üstünü okumam gerekiyor. Çocuk olduğum için beni tabi zorluyor biraz. Maddi açıdan yüksek oldukları için bazen zorluk çekebiliyoruz. Koli geleceğini duyduğumda çok sevindim. Yani sonuçta gidip hemen alabileceğim şeyler değil. Hemen elimin altında da olmuyor bunlar. Buradan Pozcu`ya ya da daha uzak yerlere gitmem gerekiyor. Çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum gerçekten” diye konuştu.

“GENELDE MARKETTEN ALIYORDUK AMA ÇOK YÜKSEK FİYATLI MALZEMELER”

Elif Öner`in dedesi Mehmet Öner de Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkürlerini ileterek, “Emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Çok güzel bir hizmet. Bu ürünleri almak normalde zorluyor. Bize bu konuda hizmet ettikleri için çok teşekkür ederiz. Genelde marketten alıyorduk ama çok pahalı. Babası böbrek nakli olduğu için maddi bakımdan zorlanıyor. O yüzden bazen alamıyor, biraz zorluk çekiyorlar. Bizim için bu daha güzel oldu. Hizmetiniz kabul olsun” dedi.

Babaanne Elif Öner ise MER-EK büfelerinden de ücretsiz ekmek aldıklarına değinerek, “Allah razı olsun, Belediyemiz o ekmeği veriyor. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

“ÇÖLYAK ÜRÜNLERİNİ BULMAKTA ZORLANIYORUZ”

Çölyak hastası Emine Hatip, ürünleri bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, “Onun için Sayın Başkanımız Vahap Seçer`e teşekkür ediyoruz. Biz internetten temin ediyoruz ama ürünler de çok pahalı olduğu için istediğimiz ürünleri alamıyoruz. Maddi durumumuz müsait olmadığı için Belediye`ye başvurmuştuk. Talebimizi aldılar, karşıladılar, teşekkür ederiz. Memnunuz” dedi.

Büyükşehir`in ücretsiz un ve ekmek hizmetinden de faydalandığını anlatan Hatip, “Belediyeden aylık ücretsiz olarak alıyorum. Kendim evde yapmakta zorlanıyordum. Çünkü glütensiz unlarla bir şey yapamıyoruz. Hazır da alamıyoruz. Bu hizmet bizim için çok iyi oldu” diye konuştu.

Kızı çölyak hastası olan anne Gülten Aydın, kızı için Büyükşehir`e başvurduğunu ve kolinin geldiğini anlatarak, “Marketlerde fiyatlar çok pahalı. Yani bir makarna bile 20-25 TL. Ekmek bazen alamadığımız oluyor. Bir ekmeği 10 TL`ye aldığımızı biliyorum” dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA