19 Şubat 2026 Perşembe

17:11   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı, "AYNı YAĞMURLAR ALTıNDA" DIZISININ INCELEMESI IÇIN RTÜK’E BAŞVURDU   17:10   ASU KAYA: “İLKNUR’UN HESABıNı HEM BU DÜZENDEN HEM DE O TETIĞI ÇEKEN IRADEYI BESLEYENLERDEN SORACAĞıZ”   17:10   CENEVRE’DEKI RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERI SONA ERDI... ZELENSKI:    17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı’NDAN SILIVRI ÖNÜNDE AÇıKLAMA: “ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE EKREM BAŞKANıMıZı GÖRENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   17:02   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, KOMISYON TOPLANTıSıNıN ARDıNDAN SORULARı YANıTLADı: "RAPORUN UYGULANMASıNı TAKIP EDECEĞIZ"   14:45   YARGıTAY’DA AYM ÜYELIĞI IÇIN 3 ISIM BELIRLENDI, ADAYLARDAN BIRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TARAFıNDAN AYM ÜYELIĞINE SEÇILECEK   14:27   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU SON KEZ TOPLANDı... BÜLENT KAYA: “ORTAYA KONULMUŞ ÖNERILERIN SÜRATLE YASALAŞTıRıLMASıNA DAIR BIR EYLEM PLANıNı ORTAYA KOYMAMıZ LAZıM”   14:27   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: CHP’NIN IÇINE DÜŞTÜĞÜ DURUM SIYASETIN DINAMIKLERIYLE AÇıKLANAMAYACAK KADAR KARMAKARıŞıK   10:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA ‘KIRA KRIZI’ TEPKISI: “173 MILYON TL CEZA KESIP ‘SORUN YOK’ DIYEMEZSINIZ”   09:50   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN RAMAZAN HAMLESI: KENT LOKANTASı İFTARDA DA AÇıK   09:30   BAŞKAN V. ŞENER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   22:48   TOROSLAR BELEDIYESI RAMAZAN ÖNCESI GıDA SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   22:47   ÜNIVERSITELERDE SABıR TAŞTı: İDARI PERSONELDEN YÖK’E NET MESAJ   22:46   ASLAN AVRUPA’Yı İNLETTI! GALATASARAY, JUVENTUS’U 5 GOLLE DAĞıTTı   22:34   MEZITLI’DE RAMAZAN SEFERBERLIĞI: CAMILER BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   22:20   MERSIN’DE KARDEŞLIK EZGILERI YÜKSELIYOR: MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN “AZERBAYCAN GECESI”   16:45   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:04   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

RTÜK ÜYESİ TAŞCI: “BIRAKIN ALGIYI; OLGU ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMASIDIR”


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, RTÜK`ün Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren kanallara verilen cezaların “elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılması” ile ilgili olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Taşcı, “Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikaye anlatmasın” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 14:16   Okunma : 977

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, RTÜK`ün Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren kanallara verilen cezaların “elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılması” ile ilgili olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Taşcı, “Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikaye anlatmasın” açıklamasını yaptı.

RTÜK, dün; Erzurum`daki bir Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren KRT, Halk TV, TELE 1 kanallarına idari para cezası kararı verdi. Tepkiler üzerine, RTÜK şu açıklamayı yaptı:

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu`nun 06.04.2022 tarihindeki toplantısında alınan müeyyide kararları, bazı sosyal medya kullanıcıları ile birtakım basın ve yayın organları tarafından kamuoyuna farklı yansıtılarak, Üst Kurul töhmet altında bırakılmıştır. Üst Kurul ve bazı RTÜK Üyeleri sosyal medyada haksızca linç edilmiştir.

RTÜK, çocukları kırmızı çizgi olarak görür. Üst Kurulda bugüne kadar çocukların üstün yararı için pek çok karar alınmış ve uygulanmıştır. Altını kalın çizgilerle çizerek belirtmek gerekirse, Üst Kurulda dün alınan karar, 3 medya kuruluşunun yargı mercilerinin verdiği yayın yasaklarını ihlal etmesine yöneliktir. Verilen cezalar elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılmasına ilişkindir. Palandöken`deki olaya ilişkin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile Erzurum 2. Sulh Ceza Hâkimliğince verilen yayın yasağını Halk TV 7 kez,  KRT 22 kez ve Tele1 3 kez ihlal etmiştir. RTÜK`ün yasal görevi mahkemelerin verdiği yayın yasaklarını ilan etmek ve olası ihlaller durumunda yaptırım uygulamaktır. Son RTÜK toplantısında alınan kararların içeriği bundan ibarettir.

Bu gerçeğin bilinerek değerlendirmelerin yapılmasını arzu eder, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine zarar verecek yayın içerikleriyle kıyasıya mücadele eden RTÜK`ün iftira ve algı operasyonlarına maruz bırakılmamasını önemle hatırlatırız. RTÜK Üyelerini ve çalışanlarını hedef gösteren organize şebekelere bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz!”

Üst Kurulun CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, söz konusu açıklama ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Mahkeme yayın yasağı kararı, cinsel istismara uğrayan çocukların üstün yararını gözetir; şüphelilerin veya sorumluların çıkarını değil. Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikaye anlatmasın.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA