6 Nisan 2026 Pazartesi

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

ABDURRAHMAN TUTDERE: TÜRKİYE BATIK ŞİRKETLER MEZARLIĞINA DÖNDÜ


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “2021 yılında, özellikle on iki aylık sürece baktığımızda; kapanan şirket sayısı 16 bin 222, gerçek kişi ticari işletme sayısı 21 bin 171 ve tasfiye olan şirket sayısı da 17 bin 516. 2022 yılının da ocak ve şubat ortalamasına baktığımızda; kapanan şirket sayısı bin 799, gerçek kişi ticari işletme 4 bin 600, tasfiye olan şirket de 3 bin 852. Bu rakamlara baktığımızda, sizin uyguladığınız yanlış ekonomik politikalar nedeniyle, sizin ülkeye yaşattığınız bu antidemokratik uygulamalar nedeniyle Türkiye`nin aslında batık şirketler mezarlığına döndüğünü üzülerek görmekteyiz” dedi.

 

Tarih : 8 Nisan 2022 Cuma 12:44   Okunma : 740

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “2021 yılında, özellikle on iki aylık sürece baktığımızda; kapanan şirket sayısı 16 bin 222, gerçek kişi ticari işletme sayısı 21 bin 171 ve tasfiye olan şirket sayısı da 17 bin 516. 2022 yılının da ocak ve şubat ortalamasına baktığımızda; kapanan şirket sayısı bin 799, gerçek kişi ticari işletme 4 bin 600, tasfiye olan şirket de 3 bin 852. Bu rakamlara baktığımızda, sizin uyguladığınız yanlış ekonomik politikalar nedeniyle, sizin ülkeye yaşattığınız bu antidemokratik uygulamalar nedeniyle Türkiye`nin aslında batık şirketler mezarlığına döndüğünü üzülerek görmekteyiz” dedi.

Abdurrahman Tutdere, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin TBMM Genel Kurulu`nda görüşmeleri sırasında dün yaptığı konuşmada, ekonomik kriz nedeniyle kapanan şirketlere dikkat çekti. Tutdere, şöyle konuştu:

“Teklifin 23`üncü maddesinde, zarar eden şirketlerin kurtarılması için ortakların zarar eden şirketi kurtarmak adına vereceği ilave sermayenin şirket gelirlerinden sayılmaması hedefleniyor. Bu, aslında görüntü olarak olumlu bir düzenleme; ancak bu, nihayetinde belli bir gelirin vergiden kaçırılması sonucunu da doğuracaktır. Dolayısıyla devletin burada bir vergi kaybı da söz konusu olacaktır. Ayrıca bu madde, özellikle Türk Ticaret Kanunu`nun 376`ncı maddesinin uygulamada gerçekten hayat bulmasına da sebebiyet verecektir. Çünkü yıllardır bu maddeyi ne muhasebeciler ne de diğer meslek erbapları pek uygulayamıyorlardı. Bu maddenin yürürlüğe girmesiyle beraber, kanunlaşmasıyla beraber Ticaret Kanunu`nun bu hükmünün uygulanmasına sebebiyet vereceği için de olumlu buluyoruz.

Ancak yine, Komisyon`daki arkadaşlar da dinlesinler, burada bir eksiklik de var. Çünkü aslında bu kanundaki bu madde düzenlenirken özellikle ilave sermayenin nasıl muhasebeleştirileceği ve nasıl bilançolaştırılacağı konusunda da Ticaret Kanunu`nda bir düzenleme yapılmış olsaydı eğer, belki bu eksiklik tamamen ortadan kaldırılmış olacaktı.

“BU DÜZENLEME TÜRKİYE`DE ŞU ANDA KAPANMA AŞAMASINA GELEN ŞİRKETLERİ KURTARMAYA YETMEYECEKTİR”

Bu düzenleme, özellikle ekonomik kriz nedeniyle şu anda can çekişen ve iflas aşamasına gelmiş, tasfiye aşamasına gelmiş şirketleri kurtarmak adına yapılıyor. Ancak şundan emin olun, bu düzenleme Türkiye`de şu anda kapanma aşamasına gelen şirketleri kurtarmaya yetmeyecektir. Çünkü bu tür pansuman tedbirlerle artık ticari hayatın normale dönmesi, şirketlerin geleceğini görerek hareket etmesi imkânsız hâle gelmiş durumda. Şu anda Türkiye`deki şirketlerin bu aşamaya gelmesinin sebebi, AK Parti iktidarının uygulamış olduğu yanlış politikalardır; sizin bu ülkenin başına bela ettiğiniz, bu ne olduğu belirsiz ucube sistemdir. Dolayısıyla Türk Ticaret Kanunu`nda veya birtakım kanunlarda bu torba kanun tasarılarıyla düzenlemeler yapmakla ticari hayatı ve ticari şirketleri kurtarmak mümkün olmayacaktır.

“TÜRKİYE`NİN ASLINDA BATIK ŞİRKETLER MEZARLIĞINA DÖNDÜĞÜNÜ ÜZÜLEREK GÖRMEKTEYİZ”

Bakınız, bu kapanan şirketlerle ilgili istatistiklere baktığımızda; 2021 yılında, özellikle on iki aylık sürece baktığımızda, kapanan şirket sayısı 16 bin 222, gerçek kişi ticari işletme sayısı 21 bin 171 ve tasfiye olan şirket sayısı da 17 bin 516. 2022 yılının da ocak ve şubat ortalamasına baktığımızda; kapanan şirket sayısı bin 799, gerçek kişi ticari işletme 4 bin 600, tasfiye olan şirket de 3 bin 852. Bu rakamlara baktığımızda, sizin uyguladığınız yanlış ekonomik politikalar nedeniyle, sizin ülkeye yaşattığınız bu antidemokratik uygulamalar nedeniyle Türkiye`nin aslında batık şirketler mezarlığına döndüğünü üzülerek görmekteyiz. Dolayısıyla buradan iktidara şu çağrıyı her zaman yapıyoruz: Artık bu bozuk düzenin mutlaka değişmesi lazım. Sizin bu ülkenin başına geçirdiğiniz özellikle tek adam rejimi, ülkeyi ve şirketleri, insanları, 84 milyonu nefes alamaz hâle getirmiştir. Dolayısıyla bu pansuman tedbirlerden vazgeçin, artık bu milletin yakasından düşme vaktiniz gelmiştir diyoruz.

“TİCARET ERBABI MAĞDUR, TÜM İŞLETMELER MAĞDUR”

Zor bir süreçten geçiyoruz. Vatandaşlarımız mağdur, ticaret erbabı mağdur, tüm işletmeler mağdur. Gezdiğimiz bütün kentlerde, saha çalışmalarında vatandaşlarımız aynen şunu diyorlar: ‘Artık AK Parti iktidarı için yeter olmuştur, gün günden beter olmuştur, bıçak kemiğe dayanmıştır, düşün yakamızdan.`"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA