2 Ocak 2026 Cuma

16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT  
 
     
   

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU, ELAZIĞ`DA YAŞANAN KADIN CİNAYETİNİ KINADI


Elazığ`da kaldığı cezaevinden geçen hafta pandemi nedeni ile çıkan Fırat A., kayınvalidesi ve baldızını öldürmüş, 10 yaşındaki bir çocuğun ise ağır yaralanmasına sebep olmuştu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olayı protesto etmek için Elazığ`da basın açıklaması düzenledi. 

 

Tarih : 10 Nisan 2022 Pazar 10:25   Okunma : 553

SERRA TAYLAN

Elazığ`da kaldığı cezaevinden geçen hafta pandemi nedeni ile çıkan Fırat A., kayınvalidesi ve baldızını öldürmüş, 10 yaşındaki bir çocuğun ise ağır yaralanmasına sebep olmuştu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olayı protesto etmek için Elazığ`da basın açıklaması düzenledi. 

Elazığ merkez Sarayatik Mahallesi`nde Fırat A. isimli şahsın henüz bilinmeyen bir nedenle kayınvalidesi Zarif Doğan ve baldızı Gülay doğanı silahla öldüren ve 10 yaşındaki A.T.D`yi ağır yaralayan şahsı protesto etmek için Elazığ Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bir basın açıklaması düzenledi.

"EN AĞIR CEZAYI ALMALIDIR"

Elazığ Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri öğretmenevi önünde bir araya geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Hebun Sümbül platform adına yaptığı konuşmasında İstanbul Sözleşmesi`nin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Bugün Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu Kadın Meclisleri olarak Zarif Doğan ve Gülay Doğan için buradayız. Cezaevinden pandemi gerekçesiyle izinli çıkan, akşam saatlerinde kayınvalidesinin evine gidip evde olan Gülay ve Zarife`yi ateşli silahla öldürüp, baldızın oğlunu yaralayarak kaçmıştır. Sonrasında yakalanan fail en ağır cezayı almalıdır. Biz sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu ülkede kadınlar her gün kendi haklarına dair kararlar almak istedikleri için öldürülüyor, boşanmak istediği için öldürülüyor, ayrılmak istediği için öldürülüyor, çalışmak istedikleri için öldürüyorlar. Buna karşın yetkilileri kadın cinayetlerini önlemek için hiçbir politika yürütmüyor. Üstüne üstlük mücadelemizin en önemli kazanımlarından ve kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesinden imzayı geri çekiyor, karşımızda göstermelik yasa teklifleri ile çıkıyorlar. Biz her gün meydanlarda `İstanbul sözleşmesi ve 6284 yaşatır` diye söylüyoruz. Karşımıza göstermelik yasa teklifleri ile çıkacaklarına önce mevcut yasalara etkin bir şekilde uygulasınlar. Biz kadın cinayetlerinin durdurulabileceğini biliyoruz ve bunun için de yıllardır mücadele ediyoruz. Buradan da bütün kadınlara sesleniyoruz. Bize karanlığı anlatanlara karşı yılgınlığa umutsuzluğa kapılmak yok. Mücadelemizde kadın mücadelesini durduracağız eşit ve özgür bir şekilde yaşayacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA