5 Ocak 2026 Pazartesi

13:23   “BAŞARıR’DAN BURSA’YA DESTEK ZIYARETI   13:03   “ADANA’NıN KURTULUŞUNUN 104. YıLı: BAŞKAN ALTıOK’TAN BIRLIK VE İLHAM MESAJı”   10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR  
 
     
   

BAKAN ÖZER, ÖMER FETHİ GÜRER`İN ÖNERGESİNİ YANITLADI: "DOKTORA BURSU ÇALIŞANLAR İÇİN YÜZDE 30, ÇALIŞMAYANLAR İÇİN YÜZDE 47 ARTIRILDI"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, YÖK Doktora Burs Programı kapsamında çalışan bursiyerlere verilen bursun yüzde 30, çalışmayan bursiyerlere verilen bursun da yüzde 47 oranında artırıldığını açıkladı. Gürer, "Sayın Bakan, soru önergesizde yer alan burs miktarıyla ilgili soruya net bir şekilde yanıt vermemiş olsa da burs miktarının düşük olduğu bilinmektedir. Pandemi süreci, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda bursiyerlere verilen burs miktarının belirli bir aşamaya getirilmesi kaçınılmaz olmuştur" dedi.

 

Tarih : 10 Nisan 2022 Pazar 13:13   Okunma : 324

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, YÖK Doktora Burs Programı kapsamında çalışan bursiyerlere verilen bursun yüzde 30, çalışmayan bursiyerlere verilen bursun da yüzde 47 oranında artırıldığını açıkladı. Gürer, "Sayın Bakan, soru önergesizde yer alan burs miktarıyla ilgili soruya net bir şekilde yanıt vermemiş olsa da burs miktarının düşük olduğu bilinmektedir. Pandemi süreci, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda bursiyerlere verilen burs miktarının belirli bir aşamaya getirilmesi kaçınılmaz olmuştur" dedi. 

Mahmut Özer, Ömer Fethi Gürer`in YÖK Doktora Burs Programı ile ilgili soru önergesine yanıt verdi. Bakan Özer, program kapsamında 2017`den bugüne yaklaşık 6 bin doktora öğrencisine burs verildiğini bildirdi. Doktora öğrencilerine verilen bursların miktarını açıklamayan Özer, bu yıl, çalışan bursiyerlere verilen burs miktarının yüzde 30, çalışmayan bursiyerlere verilen burs miktarının ise yüzde 47 oranında artış yapıldığını belirtmekle yetindi. 

Devlet üniversitelerindeki araştırma görevlilerinin, en az altı ay ve en fazla bir yıl süreyle tezleri ile ilgili yurt dışındaki üniversitelerde araştırma yapmalarının teşvik edildiğini belirten Özer, “2018 yılından bugüne kadar 145 araştırma görevlisi yurt dışında doktora tez konuları hakkında araştırma yapmak üzere burslandırılmıştır” dedi. 

"BURS MİKTARLARI BELİRLİ BİR AŞAMAYA GETİRİLMELİ"

Ömer Fethi Gürer, Bakan Özer`in soru önergesine verdiği yanıtları bugün yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. Doktora burslarının daha çok kişiye verilmesi ve burs miktarının artırılması gerektiğini belirten Gürer, şunları kaydetti:

"Sayın Bakan, soru önergesizde yer alan sorulardan, verilen burs miktarıyla ilgili soruya net bir şekilde yanıt vermemiş olsa da burs miktarının düşük olduğu bilinmektedir. Pandemi süreci, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda bursiyerlere verilen burs miktarının belirli bir aşamaya getirilmesi kaçınılmaz olmuştur."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA