9 Ocak 2026 Cuma

16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:58   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”  
 
     
   

Mezitli’de Brezilya Filmleri Festivali Yapılacak


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Brezilya Büyükelçisi Eduardo Gradilone ve eşini Mezitli’de ağırladı. Kadın Üretici Pazarı, Amfi Tiyatro’yu ziyaret eden konuk Büyükelçi, Mezitli’de Brezilya Filmleri Festivali gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

 

Tarih : 20 Şubat 2018 Salı 17:16   Okunma : 2074

Mersin’e gelerek ziyaretlerde bulunan Brezilya Büyükelçisi Eduardo Gradilone ve eşi Mezitli’de Neşet Tarhan’ın konuğu oldu. Viranşehir Sahili, Soli Pompeopolis Sütunlu Cadde, Amfi Tiyatro ve Kadın Üretici Pazarı’nı gezerek incelemelerde bulunan konuk Büyükelçi, Brezilya Filmleri Festivali’ni Mezitli’de gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

2018'de, Brezilya ve Türkiye arasında kurulan resmi diplomatik ilişkilerin 160'ıncı yıl dönümünü kutlamak üzere bir yılı aşkın süredir incelemelerde bulunduğunu ifade eden konuk Büyükelçi, özellikle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın çalışmalarından çok etkilendiğini ifade etti.

"MEZİTLİ BELEDİYESİ İLE ORTAK ETKİNLİK YAPMAK İSİYORUZ"

Büyükelçi Gradilone yaklaşık bir yıldır çeşitli nedenlerle Mersin’e geldiğini ifade ederek, “Mezitli Belediyesi'nin ve başkan Neşet Tarhan'ın halk tarafından sevilen ve başarılı sürekliliği olan işler gerçekleştirdiğini gözlemliyoruz. Biz de Mezitli Belediyesi ile 2018'de çeşitli organizasyonlar ve kutlama programlarını birlikte yapmak istiyoruz. Ticaret alanında güçlü bir işbirliğimiz var. Ayrıca, şarkıcılarımız, yazarlarımız ve akademisyenlerimiz Türkiye'de çeşitli etkinliklere katılmaktadır. Ve bu etkinliklerden bir veya birkaçını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’ndaki kadınları ziyaret edip, onlarla çok sıcak iletişimlerde bulunduklarını ifade eden Büyükelçi Gradilone, “Bu vesile ile halkın Neşet başkan ile iletişimini gördük. Görüyoruz ki Mutlu Mezitli sadece slogan olarak kalmamış insanlar mutlu. Yönetim anlayışı ve çalışkanlığı nedeniyle Başkan Neşet Tarhan’ı bir kez daha tebrik etmek istiyorum” dedi.

 

Brezilya Büyükelçisi Eduardo Gradilone ve eşini Mezitli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Yaklaşık 1 yıldır çeşitli nedenler Sayın Büyükelçi Eduardo Gradilone ile bir araya geliyorduk. Birlikte, çok samimi ilişkiler kurduk. Kendisine Mezitli’de yürüttüğümüz projelerden bahsetme imkanı bulduk. Birlikte pek çok yeri de gezme şansımız oldu. Özellikle, Kadın Üretici Pazarı’ndan çok etkilendiğini bize ifade etti. İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaştığını mutlaka model olarak ülkesinde anlatacağını da bize söyledi. Yine Amfi Tiyatro’nun mimarisini çok beğendiğini ifade ederek, Brezilya Filmleri Festivali’ni bu mekanda yapmak istediklerini söylediler. Bu samimi yaklaşımı ve sıcakkanlılığı hepimizi etkilemiştir” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, brezilya büyük elçisi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA