6 Nisan 2026 Pazartesi

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÜÇ AYDA 197 BİN BİTKİYİ TOPRAKLA BULUŞTURDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, 2022 yılına hızlı bir çalışma temposu ile girdi. Ekipler, ilk üç ayda 177 bin 154 adet mevsimlik ve çok yıllık bitki, 20 bin 636 çalı, 569 ağaç olmak üzere toplam 197 bin 652 bitkiyi toprakla buluşturdu.

 

Tarih : 11 Nisan 2022 Pazartesi 09:51   Okunma : 902

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, 2022 yılına hızlı bir çalışma temposu ile girdi. Ekipler, ilk üç ayda 177 bin 154 adet mevsimlik ve çok yıllık bitki, 20 bin 636 çalı, 569 ağaç olmak üzere toplam 197 bin 652 bitkiyi toprakla buluşturdu.

İlk olarak şehrin ana arterlerinde bulunan cadde ve bulvarları ağaçlandırmayla işe başlayan ekipler, kaldırımlardaki ağaçların bakımını sağladı. Kaldırım ve refüjler içerisinde bulunan ve çeşitli nedenlerle gelişim gösterememiş ağaçlar yenileri ile değiştirildi. Birim bünyesindeki ziraat mühendisleri ve peyzaj mimarları tarafından durumu gözlemlenerek değiştirilmesi belirlenen ağaçlar kontrollü bir şekilde yerlerinden söküldü. Yerlerine toprak ve zemin yapısı değerlendirilerek uygun bulunan yeni ağaçlar dikildi.

BİNLERCE ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU

Rengârenk bir Mersin için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir, 2022 yılının ilk üç ayında binlerce çiçeği de toprakla buluşturdu. Bölge ve semt gözetilmeksizin yapılan çalışmalarda kent merkezindeki kavşak ve refüj başlarına Menekşe, Balıkağzı, Çuha, Portakal Nergisi, Gazanya, Çin Karanfili, Bellis, Kalanchoe, İpomea, Irisina, Şakayık ve Şebboy gibi çiçek türlerinden oluşan 177 bin 154 adet mevsimlik ve çok yıllık bitki, peyzaj mimari sanatının çeşitli figürleri kullanılarak şehrin muhtelif yerlerine dikildi.

BÜTÜN KAVŞAKLAR ÇİÇEK AÇTI

Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli başta olmak üzere kentin tüm ilçelerinde ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışması yürüten ekipler, ana arterlerde bulunan kavşak ve refüjlere yoğunlaştı. Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı eski Çocuk Hastanesi Kavşağı, Diş Hastanesi Kavşağı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesis içerisine; Yenişehir`deki Demokrasi Katlı Kavşağı ve Yenişehir Belediyesi Kavşağı`na, Mezitli ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı, Babil Köprüsü, 34. Cadde, 156. Cadde, Afetevler Mezarlığı, Yenişehir Engelsiz Yaşam Merkezi, Akbelen Mezarlığı, Halkkent Engelsiz Yaşam Merkezi ve Kültür Park içerisindeki peyzaj çalışmalarında da çok sayıda çiçek, ağaç ve çalı dikimi yapıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA