2 Ocak 2026 Cuma

16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT  
 
     
   

RTÜK RAPORU: 2021 YILINDA MEDYA KURULUŞLARINA 55.8 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ


Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) 2021 Yılı Faaliyet Raporu yayınladı. Rapora göre RTÜK, 2021 yılında basın yayın kuruluşları hakkında, 55 milyon 822 bin 365 lira 70 kuruş tutarında 1661 ayrı ceza kararı aldı.

 

Tarih : 11 Nisan 2022 Pazartesi 10:45   Okunma : 582

MAHİR BAĞIŞ

Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) 2021 Yılı Faaliyet Raporu yayınladı. Rapora göre RTÜK, 2021 yılında basın yayın kuruluşları hakkında, 55 milyon 822 bin 365 lira 70 kuruş tutarında 1661 ayrı ceza kararı aldı.

RTÜK`ün 2021 Yılı Faaliyet Raporu yayınlandı. Buna göre Üst Kurul, medya kuruluşları hakkında bir yıl içinde 1661 ayrı ceza kararı aldı. Cezaların toplam tutarının 55 milyon 822 bin 366 lira 70 kuruş olduğu görüldü. RTÜK, bu cezalardan toplam 17 milyon 10 bin 985 lira gelir elde etti.

1 YILDA 236 DAVA

Rapora göre; Üst Kurul aleyhine, 2021 yılında toplam 236 dava açıldı. Bu davaların 91 tanesi kurul lehine 11 tanesi ise kurulun aleyhine sonuçlandı. 134 adet dava ise henüz karara bağlanmadı. Davalardan 140`ı verilen idari para cezaları karşısında açıldı. Verilen geçici yayın durdurma cezalarından 35`i mahkemeye taşındı. RTÜK aleyhine açılan davalardan 16 tanesi yayın lisansı iptali kararı, 9 tanesi idari para cezası ve program durdurma yaptırımı ile ilgili oldu.

2017-2021 YILLARI ARASINDA 1566 DAVA

Rapora göre; 2017-2021 yılları arasında Kurum aleyhine 1566 dava açıldı. Bunlardan 853`ü RTÜK aleyhine, 190`ı RTÜK aleyhine sonuçlandı. 233 dava dosyası üzerindeki incelemenin devam ettiği belirtildi.

RTÜK, 129 SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDA

Raporda, Kurul`un; çeşitli medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ile gerçek kişiler ve sosyal medya hesapları hakkında 129 ayrı suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

RTÜK ÇOCUK DERGİSİ HAZIRLANIYOR

Raporda, RTÜK`ün çocuklara yönelik yeni bir dergi çıkarmayı planladığı belirtildi. Raporda dergi ile ilgili şu değerlendirmelere yer verildi:

“Üst Kurulun hedef kitlesinin başında gelen çocuklara yönelik proje kapsamında, RTÜK`ün görevini ve toplum için önemini anlatan, medya okuryazarlığı ile ilgili eğitici içerik ve oyunların yer aldığı süreli bir dergi çıkarılması planlanmaktadır. RTÜK Çocuk Dergisi`nin ilk sayısı için, belirlenen konular kapsamında hazırlıklar tamamlanmıştır. Dergide, gerek yayıncılık dünyasına ilişkin kavramlar gerekse çocukların radyo ve televizyon yayınlarından etkilenme durumlarını ortaya koyan çalışma ve araştırmalara yer verilmiştir. Çocukların ilgisini çekecek biçimde RTÜK ve faaliyetlerini tanımaya dönük bilmece-bulmaca, tekerleme, boyama sayfalarının yanı sıra kitap okumayı teşvik etmek amacıyla kitap tanıtım bölümü de hazırlanmıştır. Çocuk Dergisi ile ilgili çalışmalar görsel tasarım aşamasındadır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA