6 Nisan 2026 Pazartesi

11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!   10:40   NATO’DA SADECE TÜRKIYE’DE YOK! CHP’LI BAĞCıOĞLU’NDAN KRITIK ‘ASKERI HASTANE’ ÇıKıŞı: BU BIR LÜKS DEĞIL, ZORUNLULUKTUR   10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!   10:10   FATURA ŞOKU KAPıDA: AZ TÜKETEN ÇOK MU ÖDEYECEK? MERKEZI SISTEMLI SITELERDE ’KADEME’ KRIZI!   10:01   HATAY CHP’DE YENI DÖNEM: TEK LISTE, TEK YÜREK! MEHMET GÖNENÇ DÖNEMI BAŞLADı   09:35   MERSIN’DE TARIHI BINADA PARIS RÜZGÂRı: SINEMASEVERLER O ETKINLIKTE BULUŞTU!   14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK; DİKİLİTAŞ İLE KARACAİLYAS’I BİRBİRİNE BAĞLAYACAK KÖPRÜYÜ GÜNDEME GETİRDİ


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci birleşiminde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; özellikle kışın oluşan sel sonucu kimi zaman ölümlü kazaların da meydana geldiği Deliçay Deresi üzerinde, Karacailyas ile Dikilitaş’ı birbirine bağlayacak köprünün yapımını gündeme getirdi.

 

Tarih : 11 Nisan 2022 Pazartesi 17:50   Okunma : 1039

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci birleşiminde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; özellikle kışın oluşan sel sonucu kimi zaman ölümlü kazaların da meydana geldiği Deliçay Deresi üzerinde, Karacailyas ile Dikilitaş’ı birbirine bağlayacak köprünün yapımını gündeme getirdi.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Gültak, konuyu daha önce de gündem getirdiğini hatırlattı, yayalar ve sürücülerin halen can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratan dere yatağından geçtiğine dikkat çekti. “Sayın Lütfi Elvan Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü ile görüşüldü ve köprünün parası hızlıca aktarıldı” diyen Başkan Gültak;  şöyle konuştu; “DSİ, oraya köprü yapmayı düşünüyor; 24 Haziran 2021’de Büyükşehir Belediyesi’neyazı yazıp görüşünü istemiş. 2 Temmuz 2021 tarihinde MESKİ, orada içme suyu ile ilgili deplase olması gerektiğini ve şu an için yapamayacağını yazmış. 27 Temmuz 2021 tarihinde DSİ, tekrar şöyle bir yazı yazmış; ‘Mersin Merkez Akdeniz İlçesi Deliçay Deresi ikinci kısım inşaat ihalesi işimiz, muhtevasında diğer kurumlardan gerekli izinlerin alınması işlemi başlatılmıştır.’ Ancak MESKİ’ye ait yazıda yine köprünün yapılamayacağı, bölgede su hattının bulunduğu ve bu hatlarda herhangi bir kesinti yapılamayacağı, hatların deplasesinin mümkün olmadığı belirtilmiştir.”

Gültak; “Kışın sel geliyor, ölümlü kazalar oluyor”

Hem imar konusu hem de köprünün başka bir yerden geçmeme ihtimalinden dolayı DSİ’nin MESKİ’ye tekrar yazı yazdığını kaydeden Başkan Gültak; “Projenin parasının çoğu gönderildi ancak iş tıkandı. Teknik konu nedir, MESKİ neden kabul etmiyor? Evet, belki mühendislik açısından bir sıkıntı vardır.

Ancak mümkünse tekrar incelenmeli. Çünkü her iki mahalle de orayı çok yoğun kullanıyor. Zaman zaman, özellikle de kışın sel geliyor, ölümlü kazalar oluyor. Bölgede yaşayan insanların kullanabileceği başka bir köprü de yok. İnsanlarımızın epey aşağı inmesi gerekiyor. Bu konuda yapılacak bir şey varsa ve eğer süreç hızlandırılırsa, Akdeniz ve Mersin adına güzel bir hizmet olacaktır” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA