12 Temmuz 2025 Cumartesi

16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR  
 
     
   

13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı


Mersin’in tarım sektöründeki ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlayan 13. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Mersinlilere kapılarını açtı. CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 25 Şubat tarihine kadar açık kalacak fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı da yer alıyor.

 

Tarih : 22 Şubat 2018 Perşembe 16:39   Okunma : 1490

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen ve CNR Fuarcılık tarafından 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen ‘13. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına Mersin Valisi Ali İhsan Su, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“TARIM YURDU MERSİN”

Farın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, “Tarımın yurdu Çukurova’nın önemli bir parçası olan Mersin’de böyle güzel bir fuarın açılışında sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Her geçen gün biraz daha gelişerek, biraz daha büyüyerek devam eden fuarımızın bölgemize, ülkemize, çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Fuarların üreticilerle tüketicilerin buluştuğu yerler olduğundan söz eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan,“Burada çok değişik ürünlerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi yapılır. Aynı zamanda fuarlar şehirden şehre olduğu kadar ülkeler arası tanıtıma da ciddi katkılar sağlar. Bu fuarın da Mersinimizin tanıtımına katkı sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ STANDARTLARA UYGUN HALE GETİREMİYORUZ"

Uzun yıllardır tarım kenti ve çiftçi bölgesi olarak övünürken, bir taraftan da bazı şeyleri eksik yapmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Başkan Kerim Vekili Tufan,“Hem Türkiye’de hem de bölgemizde çok ciddi potansiyeller olmasına rağmen iyi bir planlama ya da iyi bir satış envanteri çıkartılamadığı için zaman zaman üreticinin ürünü bazen tarlada kalıyor, bazende dökülme durumuyla karşı karşıya kalıyor. Onun için bizim her şeyden önce bu planlamayı ülke, Bakanlıklar ve yerel yönetimler olarak gerçekleştirmemiz lazım. İkinci bir eksiğimiz de el emeği göz nuru olarak meydana getirdiğimiz bu ürünlerin dünya piyasasına arzı konusunda dünya standartlarına uygun hale getiremediğimiz için, gerek kalite, gerek damak tadı, gerek ambalaj, gerek şekil olarak bu standartlara uygun hale getiremediğimiz için dünya ticaretinde ve tarımında da gerekli yerimizi alamamanı üzüntüsünü yaşıyoruz. Bütün bunlardan dolayı da Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mümkün olduğu kadar çiftçimizin, üreticimizin ve köylülerimizin yanında olmaya gayret ettik. Göreve gelir gelmez Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı kurduk ve bu başkanlığımız 7/24 çiftçilerimizle diyalog ve ilişki içerisinde çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan, konuşmasının Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak tarıma, çiftçiye ve köylüye vermiş oldukları hizmetlerden söz etti.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi. Protokol üyelerinin de ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi standında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği hizmetler de tanıtıldı.

TARIM SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ FİRMLARI BULUŞUYOR

Her yıl yurt dışından önemli sayıda profesyonel ziyaretçi ve alıcıları ağırlayan 13. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Mersin'in bir liman kenti olması, gelişmiş ulaşım olanakları ve bölge ülkelerine yakınlığı nedeniyle, önemli bir ihracat potansiyeli taşıyor.

Tarım sektöründe Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Mersin'de sektörün öncü uluslararası firmaları Yenişehir Fuar Merkezi’nde buluşuyor. Yurt içinde de, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım İl Müdürlükleri, kooperatif ve dernekler ile birlikte sürdürülen ziyaretçi çalışmaları kapsamında Adana, Amasya, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri, Niğde gibi illerden otobüslerle getirilecek profesyonel ziyaretçi, Mersin Tarım Fuarı’nı gezme fırsatı bulacak. Fuarda, TMMOB-Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi iş birliğinde iki gün boyunca seminerler düzenlenecek. Ziraat fakülteleri akademisyenleri tarafından verilecek seminerlerde Meyve Ağaçlarında Budama ve Teknikleri, Tarımda Doğru Gübre Kullanımı gibi pek çok konu ele alınacak. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, sera malzemeleri, sulama makine ve ekipmanları, fide, fidan, tohum, organik gübre, hayvancılık ekipmanları, hayvan besleme, yem üretimi ile ilgili pek çok ürün ve teknolojiye ev sahipliği yapacak.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, tarım gıda ve hayvancılık, fuar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA