MUSTAFA USTA
Denizlerde 1 Eylül 2021`de başlayan av sezonu, yarın sona eriyor. Yeni av sezonu ise Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül`de, Akdeniz`de ise 15 Eylül`de başlayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf tutuldu. Bu kategorideki balıkçılar, yılın 12 ayı avcılık yapmaya devam edebilecek.
Denizlerde 1 Eylül 2021`de başlayan av sezonu, yarın sona eriyor. Balıkçı İbrahim Coşkunarslan, "Bir sezonun da kazasız belasız sonuna geldik. İnşallah önümüzdeki seneye bakalım sezonumuz nasıl geçecek. Bu sene balıkçılık sadece bir hamsi biraz bol oldu. İşte biraz zayıf geçti sezonumuz. İnşallah önümüzdeki sezonlara hayırlısıyla" dedi.
"GÜZEL BİR TEDBİR"
Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Samsun, "Yasak başlıyor ama yasak gelecek günlerde daha bereketli bir avcılığın oluşması için güzel bir tedbir, güzel bir önlem. Biliyorsunuz geçen yıl hamsiye bayağı bir yasak geldi. Ama bu sene de meyvesini gördük. Geçen seneye göre hamsinin çok daha iyi olduğunu hep beraber yaşadık. Yasaklar gelişmiş ülkelerde, modern ülkelerde kurallara uymak demektir. Bu neden, çünkü sürdürebilir bir balıkçılık yapmak için biz akademik camia, bilim insanları olarak bu kuralların bizden sonraki nesillere de balıkçılığın ve bu proteinin taşımak için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Balıkçı İbrahim Coşkunarslan ise "Bir sezonun da kazasız belasız sonuna geldik. İnşallah önümüzdeki seneye bakalım sezonumuz nasıl geçecek. Bu sene balıkçılık sadece bir hamsi biraz bol oldu. İşte biraz zayıf geçti sezonumuz. İnşallah önümüzdeki sezonlara hayırlısıyla" dedi.