6 Nisan 2026 Pazartesi

11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!   10:40   NATO’DA SADECE TÜRKIYE’DE YOK! CHP’LI BAĞCıOĞLU’NDAN KRITIK ‘ASKERI HASTANE’ ÇıKıŞı: BU BIR LÜKS DEĞIL, ZORUNLULUKTUR   10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!   10:10   FATURA ŞOKU KAPıDA: AZ TÜKETEN ÇOK MU ÖDEYECEK? MERKEZI SISTEMLI SITELERDE ’KADEME’ KRIZI!   10:01   HATAY CHP’DE YENI DÖNEM: TEK LISTE, TEK YÜREK! MEHMET GÖNENÇ DÖNEMI BAŞLADı   09:35   MERSIN’DE TARIHI BINADA PARIS RÜZGÂRı: SINEMASEVERLER O ETKINLIKTE BULUŞTU!   14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI  
 
     
   

EKONOMİK DÜZENLEMELER İÇEREN TORBA TEKLİF, TBMM PLAN BÜTÇE KOMİSYONU`NDA


AKP`nin ticari mevduatın sigorta kapsamına alınması, şirketlerin döviz tevdiat hesaplarının kur korumalı mevduata çevrilmesi, büyükşehir belediyelerine devredilen ulaşım projesi borçlarının aylık vergi tahsilat paylarından kesilmesini içeren 20 maddelik torba kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda başlandı. Muhalefet milletvekilleri, teklifi “Yoksuldan alıp zengine verecek torba yasa” olarak nitelendirdi.

 

Tarih : 15 Nisan 2022 Cuma 14:26   Okunma : 530

AKP`nin ticari mevduatın sigorta kapsamına alınması, şirketlerin döviz tevdiat hesaplarının kur korumalı mevduata çevrilmesi, büyükşehir belediyelerine devredilen ulaşım projesi borçlarının aylık vergi tahsilat paylarından kesilmesini içeren 20 maddelik torba kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda başlandı. Muhalefet milletvekilleri, teklifi “Yoksuldan alıp zengine verecek torba yasa” olarak nitelendirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP`li 46 milletvekili tarafından hazırlanan 20 maddelik “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni görüşmek üzere toplandı. Komisyon, teklifin görüşmelerine usul tartışmasıyla başladı.

PAYLAN: YOKSULDAN ALIP ZENGİNE VERECEK BİR TORBA YASA

Komisyon Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, teklifin yine torba niteliğinde gelmesini eleştirdi. Kuşoğlu, “Başka komisyonlarda görüşülmesi gereken konular var. Etki analizi yok. TMSF ile ilgili ayrıntılı bilgi sunulması gerekiyor. Kur korumalı mevduat hesabıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verilmesi çok çok önemli” dedi.

Komisyon Üyesi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Halkın ezici çoğunluğu büyük yoksulluk yaşıyor. Meclis`in görevi o halkın mağduriyetlerini gidermek olmalı. ‘Asgari ücret üç ayda belirlensin` diye yasa teklifi verdik, gündeme almadınız. Emekli maaşlarının açlık sınırı üzerine çıkarılması için teklif verdik. Çiftçi borçlarının yapılandırılması için teklif verdik. Gençlerin kredi bursu borçlarının silinmesi için teklif verdik. Ne hikmetse AK Partililer teklif veriyor, bakmadan gündeme alıyorsunuz. Niye? Çünkü zenginler için geliyor. Niye benim yasa teklifimi gündeme almıyorsunuz? Bu, zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapacak ve yoksuldan alıp zengine verecek bir torba yasa” diye konuştu.

Komisyon Üyesi ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de teklifin torba niteliğinde gelmesini eleştirdi. Cinisli, “Yine acaba ne var diye bakıyoruz. Özellikle son iki madde” dedi. Cinisli, halkın ekonomik sıkıntılarını giderecek tekliflerin gelmesi gerektiğini söyledi.

Usul tartışmasının ardından teklifin geneli üzerindeki görüşmelere geçildi. Komisyon Üyesi ve AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ok, teklif hakkında bilgi verdi.

KUŞOĞLU: BU YOKSULDAN ALIP ZENGİNE VERMEKTİR

CHP`li Kuşoğlu, “Kur korumalı mevduat hesabı yeni devreye girdi. Hazinenin kaybı 10 milyar lira. Şimdi de kur koruma nedeniyle 400 milyar lira gidecek. Hazineden bankalara neden 400 milyar lira aktaralım? 90 milyonun hakkını alıyoruz onlara veriyoruz. Gerçekten bu yoksuldan alıp zengine vermektir” dedi. Belediye borçlarına ilişkin düzenleme hakkında Kuşoğlu, “İki belediyeyi ilgilendiren bir konu. Raylı sistemlerle ilgili belediyelerin yapamadığı işleri Ulaştırma Bakanlığı yapmış ama belediye el değiştirince masraflarını almak istemişler. AYM iptal etti, şimdi onu yüzde 5 ile sınırlıyoruz” dedi.

HDP`li Paylan, “İşçi, memur, emekli, kredi borcu olanlarla ilgili bir madde duymadım. Sadece şirketlerin, patronların çıkarları için çıkarılan maddeler. Herhalde artık tebdili kıyafet ile de çıkamıyorsunuz; çarşıdan, pazardan haberiniz yok” dedi.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir`in Garo Paylan için “Kaşınıyor” demesi tartışma yarattı. Paylan, Aydemir`e tepki gösterdi.

Teklifin geneli üzerindeki görüşmeler devam ederken, Komisyon Başkan Cevdet Yılmaz oturuma ara verdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA