2 Ocak 2026 Cuma

19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”  
 
     
   

KEMAL KILIÇDAROĞLU DUDULLU-BOSTANCI METRO HATTI`NIN TEST SÜRÜŞÜNE TANIKLIK ETTİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen bazı çalışmaları yerinde inceledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğinde kısa bir İstanbul turu yapan Kılıçdaroğlu, önce Dudullu-Bostancı Metro Hattı`nın test sürüşüne tanıklık etti. Kılıçdaroğlu, ardından Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı`nda kısa bir yürüyüş yaptı. Kentin sembol yapılarından Anadolu Hisarı`nda İBB Miras ekiplerinin yürüttüğü restorasyon çalışmalarını da yerinde inceleyen Kılıçdaroğlu, son olarak deniz taksiye bindi.

 

Tarih : 15 Nisan 2022 Cuma 15:11   Okunma : 1900

Haber: EDDA SÖNMEZ / ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen bazı çalışmaları yerinde inceledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğinde kısa bir İstanbul turu yapan Kılıçdaroğlu, önce Dudullu-Bostancı Metro Hattı`nın test sürüşüne tanıklık etti. Kılıçdaroğlu, ardından Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı`nda kısa bir yürüyüş yaptı. Kentin sembol yapılarından Anadolu Hisarı`nda İBB Miras ekiplerinin yürüttüğü restorasyon çalışmalarını da yerinde inceleyen Kılıçdaroğlu, son olarak deniz taksiye bindi.

Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük İstanbul programının ilk gününde, İBB tarafından yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı`ndaki test sürüşüne tanıklık etti. Kayışdağı ve Mevlâna istasyonları arasında yapılan test sürüşü sırasında Kılıçdaroğlu`na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

Test sürüşü öncesi Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyeti bilgilendiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, hattın yapımına eski yönetimin 2016`da başladığını ancak inşaatın 2019 mart ayında durma noktasına geldiğini anlattı. Alpkökin, yeni İBB yönetiminin finansman sorununu çözüp 10 Temmuz 2020`de yeniden yapımına başlattığı hatta test sürüşü aşamasına gelindiğini söyledi.

Daha sonra yapılan test sürüşünde, Kayışdağı ve Mevlâna istasyonları arasındaki 1,5 kilometrelik mesafe başarıyla kat edildi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, test sürüşünün ardından metro inşaatında çalışanlarla anı fotoğrafı çektirdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, İBB tarafından hayata geçirilen 333 bin 815 metrekare alana sahip Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı`nda kısa bir yürüyüş yaptı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesinde İmamoğlu ile İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Yasin Çağatay Seçkin tarafından çalışmalarla ilgili bilgilendirildi. Yeşil alanda güzel havanın tadını çıkaran vatandaşlar, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu`na yoğun ilgi gösterdi.

VATANDAŞTAN KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU`NA: “ÖLMEDEN GÖRDÜK SİZİ”

Parktaki bir kadın, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu`na, “Ölmeden gördük sizi” dedi. Gezide Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu`na Çekmeköy Merkez Mahallesi Muhtarı Nuray Tak da eşlik etti.

ANADOLU HİSARI`NDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜ

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberlerindeki heyet, İBB Miras ekipleri tarafından restorasyon işlemleri devam ettirilen Beykoz`daki tarihi Anadolu Hisarı`ndaki çalışmaları da yerinde inceledi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından bilgilendirilen heyet, Hisar`ın surlarında bir inceleme gezisi yaptı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Anadolu Hisarı Kalesi`nin önünde bulunan Anadolu Hisarı Namazgahı`nı da ziyaret etti. 

DENİZ TAKSİ`Yİ DENEYİMLEDİ

Anadoluhisarı İskelesi yanında İstanbul Boğazı manzarası önünde fotoğraf çektiren heyet, Kandilli İskelesi`nden, İBB iştiraki Şehir Hatları`na ait Deniz Taksi`ye bindi. Şehir Hatları Genel Müdür Sinem Dedetaş, heyeti Deniz Taksi uygulamasıyla ilgili bilgilendirdi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberindeki heyetin Boğaz turu Beşiktaş`ta son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA