7 Nisan 2026 Salı

13:58   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI DUYULDU   13:52   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN GERGIN BAŞLADı... SAVCıDAN EKREM İMAMOĞLU’NA: “HADDINIZI AŞARSANıZ, HADDINIZI BILDIRIRIZ”   10:10   MERSIN’DE O HASTALıĞA SAHIP OLANLARA BÜYÜK MÜJDE! 450 KOLI ÜCRETSIZ DAĞıTıLDı   09:34   MERSIN’DE ‘DILEK AĞACı’ DALLARı ÇOCUKLARıN HAYALLERIYLE ÇIÇEK AÇTı! AVUKATLAR SEFERBER OLDU   01:01   TARSUS’TA MASA BAŞı DÖNEMI BITTI! BAŞKAN BOLTAÇ: BU KENTI SOKAKTAN GELEN BILGIYLE YÖNETIYORUZ   20:20   TOROSLAR’DA 30 YıLLıK TABU YıKıLDı! BAŞKAN YıLDıZ BILANÇOYU AÇıKLADı: BIR DELIKLI KURUŞU YEDIRMEYECEĞIZ   20:17   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: 2026’NıN İLK ÇEYREĞINDE 950 MILYON DOLARLıK DEV ATAK!   19:40   MERSIN’DE ‘SEÇER’ MODELI DALGA DALGA YAYıLıYOR: BUGÜN SANDıK KONSA YÜZDE 70 ALıRıZ!   12:53   MUTFAKTAKI YANGıNA ENERJI ODUNU! GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: ZAM ŞIMDI, BEDEL KıŞıN ÖDENECEK!   11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!   10:40   NATO’DA SADECE TÜRKIYE’DE YOK! CHP’LI BAĞCıOĞLU’NDAN KRITIK ‘ASKERI HASTANE’ ÇıKıŞı: BU BIR LÜKS DEĞIL, ZORUNLULUKTUR   10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!   10:10   FATURA ŞOKU KAPıDA: AZ TÜKETEN ÇOK MU ÖDEYECEK? MERKEZI SISTEMLI SITELERDE ’KADEME’ KRIZI!   10:01   HATAY CHP’DE YENI DÖNEM: TEK LISTE, TEK YÜREK! MEHMET GÖNENÇ DÖNEMI BAŞLADı   09:35   MERSIN’DE TARIHI BINADA PARIS RÜZGÂRı: SINEMASEVERLER O ETKINLIKTE BULUŞTU!   14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"  
 
     
   

TİGEM TARIM ARAZİLERİNİ KİRAYA AÇTI, ÇİFTÇİYE HABER VERMEDİ


Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, (TİGEM) Adana`da ikinci ürün ekilişi için kiraya verilecek arazilerin resmi duyurusunu çiftçiler ve çiftçi örgütleri yerine sanayi ve ticaret odalarına yaptı. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Bu arazileri çiftçi ekmeyecek mi? Nedir amacınız? Bir gram bile olsa çiftçiyi ve tarımı düşünmedikleri çok açık” dedi. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ise, “Çiftçilerin bağlı olduğu kuruluşlara neden duyuru yapılmıyor? Ziraat odaları nerede?” diye tepki gösterdi. 

 

Tarih : 20 Nisan 2022 Çarşamba 14:45   Okunma : 668

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, (TİGEM) Adana`da ikinci ürün ekilişi için kiraya verilecek arazilerin resmi duyurusunu çiftçiler ve çiftçi örgütleri yerine sanayi ve ticaret odalarına yaptı. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Bu arazileri çiftçi ekmeyecek mi? Nedir amacınız? Bir gram bile olsa çiftçiyi ve tarımı düşünmedikleri çok açık” dedi. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ise, “Çiftçilerin bağlı olduğu kuruluşlara neden duyuru yapılmıyor? Ziraat odaları nerede?” diye tepki gösterdi. 

TİGEM, Adana`da 4 bin 608 dekarlık sulanabilir araziyi 1 milyon 382 bin liralık tahmini bedelle kiralamak için ihaleye çıkardı. TİGEM`in duyuruyu, Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, çiftçi birlikleri yerine Adana, Osmaniye, Mersin, Adıyaman ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlığı`na yapması tepki çekti.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru sosyal medya hesabından, “Adana`da TİGEM arazilerinin 2. ürün ekilişi için kiraya verileceği duyurusu yapılıyor ama yazının dağıtım yerleri sadece sanayi ve ticaret odaları. Bu arazileri çiftçiler ekmeyecek mi? Çiftçilerin bağlı olduğu kuruluşlara neden duyuru yapılmıyor? Ziraat odaları nerede?” açıklamasını yaptı.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut da, “TİGEM her yıl aynı şeyi yapıyor. Kendi sitesinden ihale duyurusunu yayınlıyor ancak her an bakmak mümkün olmuyor. Bu duyuruyu sanayi ve ticaret odaları başkanlarına ayrıca mail olarak yollamışlar. Buradaki amaç arazileri birilerine peşkeş çekmek” dedi.

TİGEM arazilerinin kiralanmasıyla ilgili resmi duyurunun çiftçi birlik, örgüt ve meslek odaları yerine sanayi ve ticaret odalarına gönderilmesini sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, şöyle konuştu:

“TİGEM arazilerinin ikinci ürün ekilişi için kiraya verileceği duyuruyu resmi yazıyla Kahramanmaraş`tan Mersin`e kadar tüm sanayi ve ticaret odalarına gönderdiler. Bir tek çiftçiye haber vermediler. Bölgemizdeki çiftçi ve ziraat odalarına, ziraat mühendisleri odalarımıza zahmet edip bu duyuruyu göndermediler. Ne hazin değil mi? Bu arazileri çiftçi ekmeyecek mi? Nedir amacınız? Bir gram bile olsa çiftçiyi ve tarımı düşünmedikleri çok açık. Size yazıklar olsun."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA