20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

BAKAN SOYLU: “TERÖR ÖRGÜTÜ ÖZELLİKLE TERÖRLE MÜCADELEDE ELDE EDİLEN BÜYÜK BAŞARILARDAN SONRA KENDİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞABİLECEKTİR”


İnfaz koruma memurlarını taşıyan servisin geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından Bursa`ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Elbette ki Türkiye`nin içerisinde bu riskle her zaman karşı karşıya olduğumuzu söylememiz gerekiyor. Çünkü terör örgütü özellikle terörle mücadelede elde edilen büyük başarılardan sonra kendini ispat etmeye çalışabilecektir” dedi. 

 

Tarih : 20 Nisan 2022 Çarşamba 15:39   Okunma : 347

ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

İnfaz koruma memurlarını taşıyan servisin geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından Bursa`ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Elbette ki Türkiye`nin içerisinde bu riskle her zaman karşı karşıya olduğumuzu söylememiz gerekiyor. Çünkü terör örgütü özellikle terörle mücadelede elde edilen büyük başarılardan sonra kendini ispat etmeye çalışabilecektir” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevinde görevli infaz koruma memurlarını taşıyan servisin geçişi sırasında meydana gelen ve bir personelin şehit olduğu patlamanın ardından Bursa`ya gitti. Patlamada yaralananları tedavi gördükleri Bursa Şehir Hastanesi`nde ziyaret eden Soylu ve Bozdağ, hastane çıkışında açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu`nun açıklaması şöyle:

“Bu sabah saat 8`e çeyrek kala infaz koruma memurlarımızı taşıyan cezaevi aracına; Bursa-Mudanya yolunda bir direğin dibine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirildi. El yapımı patlayıcının uzaktan kumandalı olduğunu değerlendiriyoruz ve bu terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili Savcılığımızın ve Valiliğimizin koordinasyonunda Emniyet teşkilatımız gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. İnşallah yakın bir zamanda failler ele geçecektir, umudumuz o. Aynı zamanda tabi bu eylemin sonunda bir infaz koruma memurumuz şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Daha sonra sayın bakanımız ve arkadaşlarımızla birlikte Adliyedeki törenin ardından cenazeyi memleketi Ağrı`ya göndereceğiz. Şehit olan infaz koruma memurunun ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Şehir Hastanesi`nde beş hastamız var. Bir tanesi olaydan çok sonra patlamanın şikayetiyle buraya müracaat gerçekleştiriyor. Yine Çekirge Devlet Hastanesi`nde ve yine Bursa`da Gemlik Devlet Hastanesi`ne müracaat var. Onlar da bugün itibariyle zannediyorum, sağlık müdürümüzün verdiği bilgi çerçevesinde taburcu olacaklar. Burada bir hastamız var, diz kapağından yaralandı. Ameliyatını oldu ve diğer tedavileri gerçekleşiyor. Hem şehidimize Cenabı Allahtan rahmet diliyoruz, ailesine ve ülkemize tekrar başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralılarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

“TERÖR ÖRGÜTÜ FIRSAT KOLLAR”

Sayın Bakanımızla geldiğimizde olay yerine geçtik. Şimdi de hastaneye geldik buradan da Çekirge Devlet Hastanesi`ne gideceğiz. Şunu ifade etmek lazım, terör örgütü fırsat kollar. Eğer rehavet içerisinde olursak, bu fırsatı bulduğu andan itibaren de eylem yapmaya çalışır. Birçok eylemi engelliyoruz oluşmadan ve bu eylemle ilgili de inşallah yakın bir zamanda failler bulunacak ve cezalandırılacaktır. İnanıyorum ki hem savcılığımızın hem emniyetimizin soruşturmaları çok yakın bir zamanda netice bulacaktır. İnşallah yakın bir zamanda kamuoyuna bunun bilgisini vermek nasip olur.

Elbette ki Türkiye`nin içerisinde bu riskle her zaman karşı karşıya olduğumuzu söylememiz gerekiyor. Çünkü terör örgütü özellikle terörle mücadelede elde edilen büyük başarılardan sonra kendini ispat etmeye çalışabilecektir. Önümüzdeki dönemde, özellikle Türkiye`nin iç istikrarını ve iç huzurunu bozmaya yönelik birçok eylem beklentisi, elbette ki bize istihbari olarak sürekli iletilmektedir.

Ancak bu konuda tüm Türkiye`de milletimiz emin olsun, güvenlik güçlerimizle huzurun ve istikrarın devamı için ve aynı zamanda bu tip eylemlerin de oluşmadan engellenmesi için tüm gayret ve çalışmaları devletimizin bütün kurumlarının koordinasyonuyla büyümektedir. Allah yardımcımız olsun ve teröre hiçbir şekilde fırsat verilmeyeceğini, bu tip ufak hücrelerin de tamamen kökünün kazınacağını kamuoyuna ve aziz milletimize bildirmek isterim. Allah milletimizi kötülüklerden muhafaza etsin. Cenabı Allah özellikle güvenlik güçlerimizi ve terörle mücadele eden adli ve idari tüm birimlerimizi muhafaza etsin.”

Soylu`nun ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi bugün sabah erken saatlerde meydana gelen patlama sonucu bir infaz koruma memurumuz şehit oldu, yedi tane infaz koruma memurumuz yaralandı. Sayın Bakanımızla beraber yaralılarımızı ziyaret ettik. Şehit olan infaz koruma memurumuza cenabı haktan rahmet diliyoruz, mekanı cennet, makamı ali olsun. Ailesine, yakınlarına ve infaz koruma memurları camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum.

“NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER EN KISA SÜREDE GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ TARAFINDAN YAKALANACAK VE YARGIYA TESLİM EDİLECEKTİR”

İlk elde edilen veriler, bu saldırının bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Hem güvenlik güçlerimiz hem adli ekipler tahkikatı enine boyuna yapıyorlar. Tahkikatın sonucunda da detaylı açıklamalar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ancak şu kadarını ifade etmek gerekir ki bunlar nereye giderlerse gitsinler en kısa sürede güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanacak ve yargıya teslim edilecektir. Bu olayın da kısa süre içerisinde aydınlatılacağına yürekten inanıyorum.

“TÜRKİYE`DE CEZAEVLERİNDE İŞKENCE YOKTUR”

Buradan şunu ifade etmek isterim, son zamanlarda Türkiye`de ceza ve tevkif evlerinde işkence ve kötü muamele olayları olduğuna dair iftiraları hakikat gibi kamuoyunda boy boy dillendiren çevreler var. O çevreleri Bursa medyası da tanıyor, Türk halkı da tanıyor, herkes biliyor. Buradan bir kez daha ifade edeyim, Türkiye Cumhuriyet Devleti cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin her biri ailelerinin devletimize emanetidir. Onların yaşamından, sağlığından, barınmasından devlet olarak sorumluyuz. Gardiyanlarımız, infaz koruma memurlarımız da onların güvenliği, barınması ve ihtiyaçlarını gidermek için görev yapmaktadır. Bunu altını bir kez daha çizmek isterim. Zaman zaman uluslararası bazı raporlarda, ABD Dışişleri Bakanlığı`nın yayınladığı rapor dahil maalesef terör örgütlerinin iftiraları hakikat gibi raporlara geçiliyor ve kamuoyuyla paylaşılıyor. Çok net söylüyorum, Türkiye`de cezaevlerinde işkence yoktur. Türkiye cezaevlerinde kötü muamele yoktur. Vardır diyen isim ve cezaevi adı versin, biz tahkikatını yapalım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA