7 Nisan 2026 Salı

15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”   14:14   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA ÇATıŞMA... VALI DAVUT GÜL: "TERÖRISTLERDEN BIRISI ÖLDÜRÜLDÜ, IKI TERÖRIST DE YARALı OLARAK ETKISIZ HALE GETIRILDI"   14:12   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞI DEVAM EDIYOR… İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BU ŞEHIR, OLDUBITTILERE TESLIM EDILEMEZ"   14:11   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI... ADALET BAKANı GÜRLEK: "İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı TARAFıNDAN SORUŞTURMA BAŞLATıLDı"   13:59   YEREBATAN SARNıCı VAKıFLARA TESCIL EDILDI: İBB, MÜLKIYET DEVRINE ILIŞKIN TÜM HUKUKI HAKLARıNı KULLANACAK   13:58   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI DUYULDU   13:52   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN GERGIN BAŞLADı... SAVCıDAN EKREM İMAMOĞLU’NA: “HADDINIZI AŞARSANıZ, HADDINIZI BILDIRIRIZ”   10:10   MERSIN’DE O HASTALıĞA SAHIP OLANLARA BÜYÜK MÜJDE! 450 KOLI ÜCRETSIZ DAĞıTıLDı   09:34   MERSIN’DE ‘DILEK AĞACı’ DALLARı ÇOCUKLARıN HAYALLERIYLE ÇIÇEK AÇTı! AVUKATLAR SEFERBER OLDU   01:01   TARSUS’TA MASA BAŞı DÖNEMI BITTI! BAŞKAN BOLTAÇ: BU KENTI SOKAKTAN GELEN BILGIYLE YÖNETIYORUZ   20:20   TOROSLAR’DA 30 YıLLıK TABU YıKıLDı! BAŞKAN YıLDıZ BILANÇOYU AÇıKLADı: BIR DELIKLI KURUŞU YEDIRMEYECEĞIZ   20:17   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: 2026’NıN İLK ÇEYREĞINDE 950 MILYON DOLARLıK DEV ATAK!   19:40   MERSIN’DE ‘SEÇER’ MODELI DALGA DALGA YAYıLıYOR: BUGÜN SANDıK KONSA YÜZDE 70 ALıRıZ!   12:53   MUTFAKTAKI YANGıNA ENERJI ODUNU! GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: ZAM ŞIMDI, BEDEL KıŞıN ÖDENECEK!   11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!   10:40   NATO’DA SADECE TÜRKIYE’DE YOK! CHP’LI BAĞCıOĞLU’NDAN KRITIK ‘ASKERI HASTANE’ ÇıKıŞı: BU BIR LÜKS DEĞIL, ZORUNLULUKTUR   10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!  
 
     
   

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ GÖRDÜ


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; nisan ayı tüketici güven endeksi, geçen aya göre yüzde 7,3 düştü. Böylece 67,3 seviyesine gerileyen tüketici güven endeksi, hesaplanmaya başladığı tarihten bu yana en düşük seviyesine indi. Hanenin önceki 12 aya göre maddi durumu endeksi de nisan ayında yüzde 9,8 oranında sert bir düşüş gösterdi.

 

Tarih : 21 Nisan 2022 Perşembe 11:59   Okunma : 340

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; nisan ayı tüketici güven endeksi, geçen aya göre yüzde 7,3 düştü. Böylece 67,3 seviyesine gerileyen tüketici güven endeksi, hesaplanmaya başladığı tarihten bu yana en düşük seviyesine indi. Hanenin önceki 12 aya göre maddi durumu endeksi de nisan ayında yüzde 9,8 oranında sert bir düşüş gösterdi.

TÜİK, hane halkının güncel maddi durumu ve ekonomiye olan bakış açısını ölçen nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Endeks, nisan ayında yüzde 7,3 oranında geriledi.

Geçen yılı aralık ayında 3,1 düşerek 68,9 seviyesinden kapatan tüketici güveni, bu yılın ocak ayında hafif bir yükselişle 73,2 seviyesine gelmişti. Endeks, şubat ayında yeniden 2,8 puan gerileyerek 71,2 seviyesine indi. Mart ayında 1,9 puan artan güven endeksi, Nisan 2022`de ise yüzde 7,3 oranında sert bir düşüş yaşayarak 67,3 değerini aldı. Bu değer, endeksin dip seviyesi olarak kayıtlara geçti.

HANENİN MADDİ DURUMU ENDEKSİ YÜZDE 9,8 ORANINDA GERİLEDİ

TÜİK ve Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre; geçen 12 aylık döneme göre hanenin maddi durumu endeksi, nisan ayında yüzde 9,8 oranında düşerek 49,1`e geriledi.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi, mart ayında 69,9 iken nisanda yüzde 8,5`lik düşüşle 63.9 oldu.

Geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise aylık olarak yüzde 4,9 geriledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA