11 Ocak 2026 Pazar

17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU: BİR AİLE ELEKTRİK BORCUNU ÖDEYEMİYORSA BİR SORUN VAR DEMEKTİR... BİR DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara`nın Mamak ilçesinde borcundan dolayı evinin elektriği kesik olan bir aileyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Sosyal devlet, beşli çetelere kaynak aktarmak, milyarları aktarmak için değil; vatandaşın elektriği kesilmesin diye, vatandaşın evinde rahat oturması, yatması, kalkması, gülmesi için vardır. Eğer sosyal devlet beşli çetelere kaynak aktarıyorsa bir sorunumuz var demektir” dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2022 Pazar 12:07   Okunma : 1535

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara`nın Mamak ilçesinde borcundan dolayı evinin elektriği kesik olan bir aileyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede bir aile elektrik borcunu ödeyemiyorsa bir sorun var demektir. Kimse keyfinden elektrik borcunu ‘ben ödemiyorum` demez. Ya yiyecek ya elektrik borcunu ödeyecek; geliri bu kadar sınırlı. Yemeğini yediği zaman elektrik borcunu ödeyemiyor ve dolayısıyla Türkiye böyle derin bir trajediyle karşı karşıya. Dünyanın değişmesi lazım, Türkiye`nin de değişmesi lazım. Bir değişime ihtiyacımız var. Bu milletin karakteri değişimden yanadır. Değişimin garantisi, milletin karakteridir. Değişimi yapacağız. Değişimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Elektriğe yapılan zamları protesto etmek ve borcundan dolayı geçen yıl elektrik ve doğal gazı kesilen 4 milyon abonenin durumuna dikkat çekmek için faturasını yatırmayan ve evinin elektriği kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara Mamak`ta yine elektriği kesik bir aileyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından şunları söyledi:

“KİMSE KEYFİNDEN ELEKTRİK BORCUNU ‘BEN ÖDEMİYORUM` DEMEZ”

“Elektriği uzun süredir kesilen bir ailedeydik. Aileyi dinledim; iki güzel evladı var. Yaşanan trajedi onların kaderi değildir. Eğer bu ülkede bir aile elektrik borcunu ödeyemiyorsa bir sorun var demektir. Kimse keyfinden elektrik borcunu ‘ben ödemiyorum` demez. Ya yiyecek ya elektrik borcunu ödeyecek; geliri bu kadar sınırlı. Yemeğini yediği zaman elektrik borcunu ödeyemiyor ve dolayısıyla Türkiye böyle derin bir trajediyle karşı karşıya. Dünyanın değişmesi lazım, Türkiye`nin de değişmesi lazım. Bir değişime ihtiyacımız var. Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Huzura ihtiyacımız var. Her evde huzura ihtiyacımız var. Bizim evlatlarımıza, gençlerimize borcumuz var. Daha güzel bir Türkiye`yi onlar için inşa etmek istiyoruz. Onlara karşı sorumluluğunu bütün siyasetçilerin yerine getirmesi lazım. Böyle bir sorumluluktan hiçbir siyasetçi kaçınamaz. Bunu ifade etmek isterim.

“BU MİLLETİN KARAKTERİ DEĞİŞİMDEN YANADIR. DEĞİŞİMİN GARANTİSİ, MİLLETİN KARAKTERİDİR”

Bu milletin karakteri değişimden yanadır. Değişimin garantisi, milletin karakteridir. Değişimi yapacağız. Değişimi gerçekleştireceğiz. Bu millet, zulme karşı kulaklarını tıkamaz. Zulme karşı kulaklarını tıkamadığı için de biz birbirimize emanetiz. Her bir vatandaş, diğer vatandaşa emanettir. Eğer birimiz bir zorlukla karşılaşıyorsa hiçbirimiz rahat değiliz. Eğer bir kişimiz karanlıkta kalıyorsa hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Bu çerçevede bakmak lazım olaylara. Bu çerçevede olayları değerlendirmek lazım. Eğer siz elektriği kesip insanları karanlığa mahkum ediyorsanız, beşli çeteye dünyanın milyarlarını aktarıp elektriği kesiyorsanız o zaman bir sorunumuz var demektir. O zaman başka bir sorunla karşı karşıyayız demektir. Sosyal devlet, beşli çetelere kaynak aktarmak, milyarları aktarmak için değil; vatandaşın elektriği kesilmesin diye, vatandaşın evinde rahat oturması, yatması, kalkması, gezmesi, gülmesi için vardır. Eğer sosyal devlet beşli çetelere kaynak aktarıyorsa bir sorunumuz var demektir. Beşli çetelere kaynak aktarmak için değil, vatandaşın elektriğini güvence altına almak için sosyal devletin olması lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA