11 Ocak 2026 Pazar

10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı  
 
     
   

JANDARMA, ÇEVRECİLERİN ESKENCİDERE`DEKİ TAŞ OCAĞINA GİTMESİNE İZİN VERMEDİ


Rize`nin İkizdere ilçesindeki Eskencidere Vadisi`nde, Cengiz İnşaat`ın taş ocağı çalışması nedeniyle yüzlerce kovan arının öldüğü iddia edildi. Yaşananlara tepki gösteren bir çevreci, taş ocağına karşı çıkan İkizderelilere destek vermek için gittikleri İkizdere`de, Cengiz İnşaat`ın çalışma yaptığı alana girmek isteyince jandarma engeliyle karşılaştı.

 

Tarih : 24 Nisan 2022 Pazar 17:17   Okunma : 858

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize`nin İkizdere ilçesindeki Eskencidere Vadisi`nde, Cengiz İnşaat`ın taş ocağı çalışması nedeniyle yüzlerce kovan arının öldüğü iddia edildi. Yaşananlara tepki gösteren bir çevreci, taş ocağına karşı çıkan İkizderelilere destek vermek için gittikleri İkizdere`de, Cengiz İnşaat`ın çalışma yaptığı alana girmek isteyince jandarma engeliyle karşılaştı.

Cengiz İnşaat, Rize`de yapımını sürdürdüğü lojistik inşaatının deniz dolgusuna taş temin etmek için dünyada koruma altında bulunan 250 vadiden biri olan Eskencidere`de taş ocağı açmak için çalışma başlatmıştı. Vadide bulunan yüzlerce kovan arı ölmüş, bölgedeki arı ölümlerine taş ocağı çalışmalarının neden olduğu önü sürülmüştü.

İKİZDERELİLERE DESTEK

İkizdereli çevreciler, Cengiz İnşaat`ın taş ocağı çalışmalarına karşı "Arı varsa hayat var" ve "Arıların değerini bal gibi öğreneceğiz" çağrısıyla İkizdere`de bir panel düzenleme kararı almıştı. Bu çağrı sonrası, aralarında Karınca grubunun da bulunduğu bir grup çevreci, 22 Nisan günü İstanbul`da bir araya gelerek 23 Nisan`da İkizderelilerle buluştu.

Çevreciler, hep birlikte Cengiz İnşaat`ın çalışma yaptığı bölgeye gitmek istedi. Ancak Eskencidere vadisinde şirket çalışanlarının güvenliğini sağlayan jandarma, çevrecilerin bölgeye girmesine izin vermedi. Çevrecilerle jandarma arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

"BURASI BİZİM ARAZİMİZ, GÜVENLİKÇLER BURAYA GİREMEZ"

Jandarmaların yaşam savunucularının önünü kesmesine, gruptaki Kemal ve Dursun Baş tepki gösterdi. Kemal ve Dursun Baş, görevli jandarma komutanına, "Burası şantiye alanı değil, niye burada duruyorsunuz? Burası tapulu, ben o derenin oraya kadar giderim. Müdahale etmeyin lütfen. Bu korumaları da buraya getirmeyin. Güvenlikçileri buraya getirmeyin. Kendi arazimiz burası, bunlar kimin malına giriyor? Biz burada fidan alacağız, sıkıntı yok. Biz dereye kadar gideceğiz, güvenlikçilerle bizi karşı karşıya bırakmayın" dedi.

Yaşanan tartışma esnasında görevli komutanın "Buradan değil başka yerden gidin" diye cevap vermesi üzerine çevreciler, “Biz oraya gidemiyoruz, bakın kamulaştırdığınız için oradan gidemiyoruz” karşılığını verdi. Çevreciler, Cengiz İnşaat`ın güvenlik görevlilerine de “Siz de şu an bizim arazimize giremezsiniz. Kişi olarak değil, o firmada çalıştığınız için bu arazimize giremezsiniz. Defolun, ayrılın buradan, bizim işimiz jandarmayla. Kimsenin malı değil burası, bizim babamızın malı. Bu nedir ya arazimize de mi giremeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA