9 Nisan 2026 Perşembe

14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL YAPıM EKIPLERI MEZITLI YENI MAHALLE’DE YOL YENILEME ÇALıŞMASı GERÇEKLEŞTIRDI   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ KURSLARı İSTIHDAMıN YOLUNU AÇıYOR    11:23   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   01:23   TARSUS’TA YENI DÖNEMIN ŞIFRELERI BELLI OLDU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ‘ORTAK AKıL’ VE ‘ŞEFFAFLıK’ VURGUSU!  
 
 
 
 
 
   

PAYLAN`IN KANUN TEKLİFİ GİRİŞİMİNE TEPKİ GELDİ. ENGİN ÖZKOÇ: "SİYASETİN İŞİ, ANCAK TARİHÇİLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK OLABİLİR"


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç “Meclis`e Ermeni Soykırımı iddiasıyla kanun teklifi sunulması kesinlikle yanlıştır. Soykırım iddiası, tarihçilerin açıklığa kavuşturacağı bir alandır. Siyasetin işi, ancak tarihçilerin önünü açmak olabilir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Parlamentoların işi tarihi acılardan yeni öfke ve nefret kanalları açmak değildir. Tarihten husumet üretmek de siyasetçilerin işi değildir” eleştirisini yöneltti.

 

Tarih : 24 Nisan 2022 Pazar 20:21   Okunma : 674

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç “Meclis`e Ermeni Soykırımı iddiasıyla kanun teklifi sunulması kesinlikle yanlıştır. Soykırım iddiası, tarihçilerin açıklığa kavuşturacağı bir alandır. Siyasetin işi, ancak tarihçilerin önünü açmak olabilir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Parlamentoların işi tarihi acılardan yeni öfke ve nefret kanalları açmak değildir. Tarihten husumet üretmek de siyasetçilerin işi değildir” eleştirisini yöneltti.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan`ın TBMM`ye sunduğu ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından işleme konulmadan iade edilen 1915 olaylarına ilişkin kanun teklifine diğer siyasi partilerden tepki geldi. Parti yöneticilerinin Paylan`a tepkileri şöyle:

- Engin Özkoç:  “Meclis`e Ermeni Soykırımı iddiasıyla kanun teklifi sunulması kesinlikle yanlıştır. Soykırım iddiası, tarihçilerin açıklığa kavuşturacağı bir alandır. Siyasetin işi, ancak tarihçilerin önünü açmak olabilir!”

- Engin Altay: “Parlamentoların işi tarihi acılardan yeni öfke ve nefret kanalları açmak değildir. Tarihten husumet üretmek de siyasetçilerin işi değildir. Lobi esiri açıklamalarla tarihin gerçekleri değiştirilemez ancak bu çarpık girişimler halklar arasındaki barış iklimini bozar.”

- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “102. Kuruluş yıldönümünü dün kutladığımız TBMM üyesi bir HDP milletvekili tarafından İnsanlığın yüzünü kızartacak zulüm ve soykırımlara maruz kalmış Türk Milletine karşı ‘soykırım` iddiasını şiddetle reddediyorum!”

- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır: “TBMM`ye sözde soykırım teklifini veren haddini ve kendini bilmezliği şiddetle reddediyorum. Türk`ün şanlı ve gururlu tarihi ortadadır. Meydan boş değil. Meclisimizde hâlâ bu ülkenin değerlerini ve gerçeklerini muhafaza edecek vatanseverler mevcut, haberiniz olsun!”

- Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün: “Yedi düvele karşı kurtuluş mücadelesi veren Türk milletinin o zor dönemlerinde düşmanlarıyla iş tutup, çetecilik yapıp, bir de bizi soykırımla suçlayan Garo Paylan gibilerin kendi ahlakı ve geçmişi soykırımcıdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA