19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

MUĞLALI ŞEKERCİ: HER BAYRAM BİRER, İKİŞER KİLO ŞEKER ALINIRDI. ŞU ANDA MİLLET KİLOSU 50 LİRA OLAN ŞEKERDEN 10-15 LİRALIK ALIYOR


CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla`nın Menteşe ilçesindeki semt pazarını ziyaret etti. Pazarda bayram şekeri satan İsmail Bülbül, “Daha önceki dönemlerde, her bayram birer, ikişer kilo baklava ve şeker alınırdı. Şu anda millet kilosu 50 lira olan şekerden 10-15 liralık alıyor. Kimisi de almadan gidiyor. Lokum alıyorlar, şeker alamıyorlar” dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2022 Cuma 17:30   Okunma : 574

ESMA TURAN

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla`nın Menteşe ilçesindeki semt pazarını ziyaret etti. Pazarda bayram şekeri satan İsmail Bülbül, “Daha önceki dönemlerde, her bayram birer, ikişer kilo baklava ve şeker alınırdı. Şu anda millet kilosu 50 lira olan şekerden 10-15 liralık alıyor. Kimisi de almadan gidiyor. Lokum alıyorlar, şeker alamıyorlar” dedi.

Süleyman Girgin, dün Menteşe ilçesine bağlı Bayır mahallesinde kurulan semt pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

“LOKUM ALIYORLAR, ŞEKER ALAMIYORLAR”

Pazarda bayram şekeri satan İsmail Bülbül, “Daha önceki dönemlerde, her bayram birer, ikişer kilo baklava ve şeker alınırdı. Şu anda millet kilosu 50 lira olan şekerden 10-15 liralık alıyor. Kimisi de almadan gidiyor. Lokum alıyorlar, şeker alamıyorlar” dedi.

“MİLLETİN ALIM GÜCÜ, HİÇBİR ŞEYİ KALMADI ARTIK”

Daha önceki senelerde böyle olmadığını belirten Bülbül, “Daha önceki bayramlarda 100-200 kilo şeker getirirdim. Bu sene getirdiğim şeker 40 kilo. O da satılmayan, yine 2-3 ay Kurban Bayramı`nı bekleyecek. Yani şu anda vatandaşın şeker alacak durumu yok. Eskiden millet erkenden pazara gelirdi, şu anda pazar öğleden sonraya döndü, sabah pazarı bitti. Öğleden sonra, nerede 15 liralık domates 5 liraya düştü, nerede roka 8 liradan 3 liraya düştü… Pazar da öğleden sonraya döndü artık. Milletin alım gücü, hiçbir şeyi kalmadı artık. Mazot 24 lira. Ben, eskiden 50 lirayla Muğla`dan buraya geliyordum, şu anda 100 liraya geliyorum. Bunu da şekere yansıtıyorum, alamıyor millet” diye konuştu.

“ŞEKERİN DE BAYRAMIN DA TADI KALMADI”

Süleyman Girgin ise “Şekerin de bayramın da tadı kalmadı maalesef. Bayram sevinci içerisinde bir bayram pazarı yaşanmıyor, buruk bir bayram yaşanıyor. Zamlar vatandaşın ağzında tat bırakmadı. Çocuklara şeker vermek de zorlaştı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA