10 Nisan 2026 Cuma

10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR  
 
     
   

TÜRK-İŞ TAKSİM`DEKİ CUMHURİYET ANITI`NA ÇELENK BIRAKTI: "O AÇIKLANAN ENFLASYONU VERSİNLER. YANİ HAZİRANI FALAN BEKLEMENİN BİR ANLAMI YOK"


Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleri, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla Taksim`deki Cumhuriyet Anıtı`na çelenk bıraktı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Her ayın 3`ünde enflasyon açıklanıyor. 3 gün sonra da açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye, emekliye versinler. İşçinin tamamına her ay versinler. Yani haziranı falan beklemenin bir anlamı yok. Bunu da gündeme getiren AK Parti`li Grup Başkanvekili. Siyasiler yerine getiremeyecekleri sözleri vermeyecekler" dedi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2022 Pazar 14:51   Okunma : 602

OKTAY YILDIRIM

Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleri, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla Taksim`deki Cumhuriyet Anıtı`na çelenk bıraktı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Her ayın 3`ünde enflasyon açıklanıyor. 3 gün sonra da açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye, emekliye versinler. İşçinin tamamına her ay versinler. Yani haziranı falan beklemenin bir anlamı yok. Bunu da gündeme getiren AK Parti`li Grup Başkanvekili. Siyasiler yerine getiremeyecekleri sözleri vermeyecekler" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim`deki Cumhuriyet Anıtı`na çelenk bırakan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, konfederasyon olarak bu yılki 1 Mayıs etkinliklerinin ana temasını "hayat pahalılığı ve örgütlenme" olarak belirlediklerini söyledi. Atalay, şöyle konuştu:

"1 Mayıs kutlamalarında her yıl bir tema belirliyoruz. Şu geçtiğimiz senelerde ana temamız kadındı, çevreydi, sağlıkçılardı. Bu sene ana tema hayat pahalılığı, örgütlenme, TÜRK-İŞ`in ana teması bu. Bugün bu saatte Türkiye`nin bütün alanlarında arkadaşlarımız, hayat pahalılığını örgütlenmeyi anlatacaklar. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) nedeniyle kadroya giremeyenleri anlatacaklar. 696 ile ilgili nakil hakkı olmayanları anlatacaklar. Geçici işçiyi anlatacaklar. Emekliliği yaşa takılanları anlatacaklar. 3600`ün bir an evvel hayata geçirilmesini anlatacaklar. Örgütlenmeyle ilgili karşılaştığımız sıkıntıları anlatacaklardır. 19 milyonun çalıştığı bir yerde, bir ülkede yüzde 14 örgütlü, yüzde 86 örgütsüz olan bir toplumu anlatacaklar.

EMEK DEĞİL PATRONLAR KORUNMAYA DEVAM EDİLİYOR: Türkiye`de ve dünyada yargıda genel bir karar vardır. Yazılmayan bir karar, karar şudur: Kadını koruyacaksın, kamuyu koruyacaksın, emeği koruyacaksın. Ama maalesef uzun yıllardır bizim ülkemizde emek korunmuyor, patronlar korunmaya devam ediyor. Diyecekler ki bu sistemi bozun eski sisteme dönün diyecekler arkadaşlar. Arkadaşlarımız bugün alanlarda hayat pahalılığı anlatırken asgari ücretlinin geçinemeyeceğini anlatacaklar. Emeklinin geçinmediğini anlatacağız. Sözleşme yapılırsa bu zamlar karşısında sözleşmelinin zamlarının eridiğini anlatacaklar.

ÖYLE İŞVERENLERİMİZ VAR Kİ İŞÇİLERİ KÖLE GİBİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR: Kadınlarımızla ilgili iş yerlerine mobbing hala devam ediyor. Kadınlarımızın çalıştığı devasa iş yerinde, bin- 2 bin kişinin çalıştığı yerlerde hala kreş yok. Özellikle bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bu ülkede şu inşaat sektörüyle ilgili devasa firmalar, işini mükemmel yapan işverenlerle ilgili hiçbir sorunumuz yok. İş yerleri bizim evimiz, iş yerleri bizim ailemizin iş yeri. Bizim işçilerimiz, TÜRK-İŞ`in üyeleri, sabah giriyorlar işe ekmek parası için `En mükemmel şekilde, en kaliteli malı en hızlı şekilde üreteyim, işveren kazansın, ben de pay alayım` diyor. Yani biz 70 senedir meseleye böyle bakıyoruz. Bugün de böyle bakmaya devam ediyoruz. Ama öyle işverenlerimiz var ki bizi işçi gibi görmüyor. Öyle işverenlerimiz var ki işçileri köle gibi görmeye devam ediyor.

SENDİKA GİRİNCE KAPI DIŞARI DİYORLAR: Sendika girdiği zaman ya kapıyı gösteriyor ya örgütlenmeyeceksin diyor. Devasa para kazanıyor. O kazandığı parayla ilçenin birine gidiyor okul yapıyor. İlin birine gidiyor, cami yapıyor. Ondan sonra o ilde o ilçede o hayırsever oluyor. Bunları da ne ben ne TÜRK-İŞ topluluğu kabul ediyor. Özellikle ülkeyi yönetenler yahut yönetmeyenler, yani bunlara bir baksınlar da bir mesafe koysun araya. Çünkü bedeli bizler ödemeye devam ediyoruz.

YERİNE GETİREMEYECEKLERİ SÖZLERİ VERMEYECEKLER: Asgari ücretle ilgili her gün açıklama yapıyoruz. Dün de yaptık. Temmuzun beklemenin bir anlamı yok. Aralığı beklemenin de bir anlamı yok. Her ayın 3`ünde enflasyon açıklanıyor. 3 gün sonra da açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye, emekliye versinler. İşçinin tamamına her ay versinler. Yani haziranı falan beklemenin bir anlamı yok. Bunu da gündeme getiren AK Parti`li Grup Başkanvekili. Siyasiler yerine getiremeyecekleri sözleri vermeyecekler. Türkiye`nin beklemesinin anlamı yok. Her gün ifade ediyorum. Benim arkadaşlarım ifade ediyor. Enflasyon açıklanıyor, önümüzdeki ayda bu parayı bize versinler."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA