12 Nisan 2026 Pazar

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

OSMANİYELİ ÇİÇEKÇİ MUTLU YURTSEVER: "BİRÇOK ARKADAŞIMIZ ELEMAN ÇALIŞTIRAMAYACAK, KEPENK KAPATACAK NOKTAYA GELDİ``


Osmaniye`de 18 yıldır çiçekçilik yapan Mutlu Yurtsever, çiçekçi esnafının maliyetlerin artması nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. Çok sayıda esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğine dikkat çeken Yurtsever, “Birçok esnaf arkadaşımız personel çalıştıramayacak pozisyona geldi” dedi. Manavlarda bile çiçek satılmaya başlandığını kaydeden Yurtsever, yerel yönetimlerden bu konuda destek istedi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2022 Perşembe 11:24   Okunma : 666

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`de 18 yıldır çiçekçilik yapan Mutlu Yurtsever, çiçekçi esnafının maliyetlerin artması nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. Çok sayıda esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğine dikkat çeken Yurtsever, “Birçok esnaf arkadaşımız personel çalıştıramayacak pozisyona geldi” dedi. Manavlarda bile çiçek satılmaya başlandığını kaydeden Yurtsever, yerel yönetimlerden bu konuda destek istedi.

Osmaniye`de yıllardır çiçekçi esnaflığı yapan Mutlu Yurtsever başta pahalılık olmak üzere birçok sebepten dolayı çiçekçi esnafının zor durumda olduğunu, hatta sıkıntıların devam etmesi sonucu işin kepenk kapatmaya kadar gideceğini ifade etti. Yurtsever, şunları söyledi:

"KEPENK KAPATACAK POZİSYONA GELDİLER"

"Tabi ki üreticiden toptancıya, toptancıdan bizlere gelene kadar birçok emek yaşanıyor. Bu emek gitgide zorlanmaya başladı, sebebi ise piyasanın artması. Tohum, gübre, ilaçlama gibi, personel giderleri gibi...Devreye toptancılar giriyor, toptancılar oradan bize ulaştırana kadar ulaşımdaki mazotun artması ve onların çekmiş olduğu personel sıkıntısıyla birlikte gelen yine artışlar var. En büyük sıkıntılar bu yönde yaşanıyor. Bizler istiyoruz ki bu sıkıntılardan bir an önce kurtulalım, bu sıkıntılardan kurtulmadığımız sürece bizim ve müşterimiz arasında birçok diyalog gerçekleşiyor, pahalılık hakkında. Üretim toptancı ve biz tüketiciler olarak bu şekilde sıkıntılar çekiyoruz. Ama biz gerçekten de müşterilerimize nasıl yardımcı olabiliriz bunun kaygısı içerisindeyiz. Tabi ki biz vergisini veren sigortasını yatıran işçisine bakan ve diğer yapılması gereken ne varsa dükkanımızla alakalı bütün hepsini yapıyoruz.

“MANAVLAR ÇİÇEK SATIYOR, BİR DE ONLAR ÇIKTI”

Bunun haricinde sektörümüzü en çok etkileyen faktör, bizi gerçekten üzen tüketen kepenk kapatmaya kadar bazı arkadaşlarımız bu durumdan muzdarip. Çünkü artık kepenk kapatacak bir pozisyona geldiler, neden? Bakın şunu söylemek istiyorum, yerel yönetimler şuna dikkat etmiyor; burada bir dükkân var, bu ne dükkânı, çiçekçi dükkânı. Ne satacak, çiçek satacak. Bakın manav çiçek satamaz böyle bir şey olamaz. Yani biz manavların dışarıdaki seyyar satıcıların çiçek satmasını biz çiçekçiler olarak istemiyoruz. Bakın bu pahalılıkta bir de onlar çıktı.

"ESNAF ELEMAN ÇALIŞTIRAMAYACAK POZİSYONA GELDİ"

İnanın esnaf arkadaşlarımız o kadar zorluk çekiyor ki bu konuda yani müthiş zorluklar yaşıyorlar. Eleman çalıştıramıyorlar esnaf arkadaşlarımız için söylüyorum, bu birçok esnaf arkadaşlarımız için geçerli. Sadece çiçekçilik sektörü için düşünmeyelim. Birçok esnaf arkadaşlarımız eleman çalıştıramayacak pozisyona geldi. Bunun üzerine bir de çiçekçilere köstek olan destek değil de yerel yönetimler çıktığında biz sıkıntı yaşıyoruz hangi konuda az önce bahsetmiş olduğum manavların çiçek satması. Sizce manavda kim çiçek arar veya manava gidip de bana gül verir misin diyen olur mu? Olmaz ama yerel yönetimler bunlara dikkat etmediği sürece biz ne yaşıyoruz biz çiçekçiler sektör olarak A`sından B`sinden C`sinden nerede dükkân sahibi var ise bu sıkıntıyı yaşıyor."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA