14 Ocak 2026 Çarşamba

19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"  
 
     
   

SAĞLIK EMEKÇİLERİ SENDİKASI: “2015 YILINDA 115 DOLAR OLAN, 7 YILDIR ARTIRILMAYAN DOĞUM YARDIMI BUGÜN 20 DOLARA İNMİŞ DURUMDADIR”


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, devlet memurlarına yapılan doğum yardımında yedi yıldır artış yapılmadığına dikkat çekti. “Son yedi yılda doğum yardımında artış olmaması nedeniyle 2015 yılında 115 dolar olan doğum yardımı bugün 20 dolara inmiş durumdadır. Bu ücretle değil doğum masrafını karşılamak, bu ücret çocuğun bir aylık bez masrafını karşılamıyor. TÜİK`e göre 2015-2022 arası hastanelerde doğum ücreti yüzde 380, bebek bezi yüzde 268 artmış durumda” dedi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2022 Pazartesi 11:14   Okunma : 493

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, devlet memurlarına yapılan doğum yardımında yedi yıldır artış yapılmadığına dikkat çekti. “Son yedi yılda doğum yardımında artış olmaması nedeniyle 2015 yılında 115 dolar olan doğum yardımı bugün 20 dolara inmiş durumdadır. Bu ücretle değil doğum masrafını karşılamak, bu ücret çocuğun bir aylık bez masrafını karşılamıyor. TÜİK`e göre 2015-2022 arası hastanelerde doğum ücreti yüzde 380, bebek bezi yüzde 268 artmış durumda” dedi.

KESK`e bağlı SES`in Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, devlet memurlarına yapılan doğum yardımında yedi yıldır artış yapılmaması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yalçınkaya, 2015 yılına kadar devlet memurlarının 2 bin 500 katsayının aylık maaş katsayısı ile çarpımı ile doğum yardımı ödemesi aldığını, altı ayda bir değişen katsayı ile enflasyon gibi kayıplar karşısında bu ödemenin güncellendiğini hatırlattı.

Yalçınkaya, 2015 yılında Devlet Memurları Kanunu`nun doğum yardımını düzenleyen 207`nci maddesinin yürürlükten kaldırıldığını ve yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek “Düzenlemenin gerçekleştiği dönem devlet memurları doğum yardımı olarak 271 TL alırken, yeni düzenlemeyle birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı hakkı verildi” dedi.

“DEĞİL DOĞUM MASRAFINI KARŞILAMAK, BU ÜCRET ÇOCUĞUN BİR AYLIK BEZ MASRAFINI KARŞILAMIYOR”

Yeni düzenlemeye o dönem doğum yardımını iyileştirmesi nedeniyle devlet memurları tarafından itiraz edilmediğini kaydeden Yalçınkaya`nın açıklaması şöyle:

“Ancak düzenlemenin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen bu belirlenen tutarlarda tek kuruş artışa gidilmedi. Düzenleme üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen hala birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı verilmekte. Son yedi yılda doğum yardımında artış olmaması nedeniyle 2015 yılında 115 dolar olan doğum yardımı bugün 20 dolara inmiş durumdadır. Bu ücretle değil doğum masrafını karşılamak, bu ücret çocuğun bir aylık bez masrafını karşılamıyor. TÜİK`e göre 2015-2022 arası hastanelerde doğum ücreti yüzde 380, bebek bezi yüzde 268 artmış durumda.”

(Görüntü: Arşiv) 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA