17 Ocak 2026 Cumartesi

16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”  
 
 
 
 
 
   

SEVDA ERDAN KILIÇ: "BAKAN KURUM DEPREM KONUTLARININ EKSİK TESLİM EDİLDİĞİNİ İTİRAF ETTİ"


CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un soru önergesine verdiği yanıtla TOKİ tarafından İzmirli depremzedeler için yapılan konutların eksik teslim edildiğini itiraf ettiğini ileri sürdü. Kılıç, "Bakan Kurum`un yanıtında teslim edildiği ifade edilen konutların fiziki ilerlemesi yüzde 92 seviyelerinde. Bu, konutların eksik teslim edildiğinin itirafıdır" dedi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2022 Pazartesi 11:45   Okunma : 688

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un soru önergesine verdiği yanıtla TOKİ tarafından İzmirli depremzedeler için yapılan konutların eksik teslim edildiğini itiraf ettiğini ileri sürdü. Kılıç, "Bakan Kurum`un yanıtında teslim edildiği ifade edilen konutların fiziki ilerlemesi yüzde 92 seviyelerinde. Bu, konutların eksik teslim edildiğinin itirafıdır" dedi.

CHP`li Sevda Erdan Kılıç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un depremzedelere yapılan konutlara ilişkin soru önergesine verdiği yanıtla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kılıç, keşif bedeli 2 milyar 368 milyon 613 bin TL olan 5 bin 53 konut, 342 dükkanla ilgili 13 proje hakkında bilgi veren Kurum`un teslim edildiği belirtilen Bayraklı ilçesine bağlı Salhane, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerindeki konutların fiziki ilerlemesinin yüzde 92 seviyelerinde olduğu yanıtını verdiğini kaydetti.

"AKP İZMİR DEPREMİNDE SINIFTA KALDI"

Kılıç, şu açıklamayı yaptı:

"Bu öyle bir skandal ki, ‘Acaba bakanlar bürokratların önlerine koyduğu kağıtları, soru önerge cevaplarını okumadan mı imzalıyor?` sorusunu sormamıza neden oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir`e gitmiş, 8 depremzedeye dairelerinin anahtar teslimini yapmıştı. Ancak törenin ardından evlerine kavuşmanın hayalini yaşayan depremzedeler hayal kırıklığına uğramış, evlerinin bitmediğini ve ev tesliminin yapılamayacağını öğrenmişti. Evlerinin parkesini, duvarlarını ve odalarını görmek isteyen depremzedelere evleri gösterilmeyerek, teslim tarihi hakkında da bilgi verilmemişti.

Daha sonra yine ‘Tamamlandığı` belirtilerek teslim edilen konutlarını gezen depremzedeler evlerin bitmediğini görünce şok olmuşlardı. Bütün bu yaşananların üstüne Bakan Kurum`un cevabı da ‘Eksik teslim edildi, edilmedi` gerçeğini açıklığa kavuşturmuş oldu. Bakan bu cevabıyla, İzmir deprem konutlarının eksik teslim edildiğini itiraf etmiş oldu. Bazı projelerde, depremde evleri yıkıldığı için konut bekleyen bazı depremzedelere projelerdeki yanlışlıklardan dolayı ‘Dükkan verelim` denilmesi, AKP`nin İzmir depreminde ne kadar başarısız olduğunu ve sınıfta kaldığını ortaya koymuştur.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA